System słodzenia SWEET STEEVE jest jedynym produktem dostępnym na rynku w postaci syropu o zwiększonej sile słodzenia.
Jest produktem naturalnym wytwarzanym z owoców (gruszka, jabłko, winogron i strąki drzewa chleba świętojańskiego) i glikozydów stewiolowych.
100% naturalny uzyskany bez obróbki chemicznej czy enzymatycznej.
Potwierdzony niski indeks glikemiczny IG 34
Nie powoduje nagłego skokowego wzrostu cukru we krwi.
Jest to produkt bardzo smaczny. Smak i konsystencja przypomina płynny miód lipowy, profil słodyczy odpowiada słodyczy uzyskiwanej z cukru i jest pozbawiony obcych posmaków (gorzkiego lub metalicznego jak to ma miejsce przy stosowaniu innych słodzików).
STEWIA Dzięki zawartości glikozydów stewiolowych w sposób naturalny wprowadza mniej kalorii przy zachowaniu pożądanego poziomu słodyczy. Pół małej łyżeczki pozwala posłodzić szklankę herbaty a kilka kropel wystarczy na filiżankę kawy.
Ze względu na wysoką trwałość termiczną można dodawać do wypieków zamiast cukru. (inne produkty mają tendencję do utraty właściwości słodzących wraz ze wzrostem temperatury)
SKŁAD w odniesieniu do suchej masy.: 14% poliole (sorbitol, mannitol, ksylitol ) i co najważniejsze PINITOL D-chiro- (+)-3-metylo-inozytol uznany w leczeniu cukrzycy i jej przewlekłych komplikacji.
7-8% Oligosacharydy
2% inne disacharydy niż glukoza, fruktoza i sacharoza.
Sprzedaż obejmuje końcówkę serii z przydatnością do handlu do 13.02.2015
produkt ten uzyska niebawem certyfikację na dwu letni okres przydatności.
Można więc uznać, że jeszcze długo utrzyma swe wartości i właściwości.
|