Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

STEWIA LIŚĆ STEWI SŁODZIK NATURALNY STEVIA CUKIER

11-07-2014, 16:38
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 3.39 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 3.39 zł     
Użytkownik fajki-eu
numer aukcji: 4325035576
Miejscowość ŁÓDŹ
Kupiono sztuk: 6    Zostało sztuk: 190    Licytowało: 4    Wyświetleń: 47   
Koniec: 11-07-2014 16:39:15

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Waga (z opakowaniem): 0.03 [kg]
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha


WSZYSTKIE AUKCJE Z PRZYPRAWAMI

 

ANYŻ

BAKALIE

BAZYLIA

BYRIANI

CEBULA

CHILLI

CHRZAN

CURRY

CYNAMON

CZARNUSZKA

CZĄBER

CZOSNEK

CZUBRYCA

DELIKATESY

DŻEMY

ESTRAGON

GAŁKA MUSZKATOŁOWA

GARAM MASALA

GORCZYCA

GOŹDZIK

GRZYBY

HERBATA

IMBIR

JAŁOWIEC

KAMUN

KARDAMON

KMINEK

KOLENDRA

KOPER

KOZIERADKA

KUCHNIA AMERYKAŃSKA

KUCHNIA ARABSKA

KUCHNIA GRECKA

KUCHNIA INDYJSKA

KUCHNIA KAUKASKA

KUCHNIA MEKSYKAŃSKA

KUCHNIA ORIENTALNA

KUCHNIA POLSKA

KUCHNIA TURECKA

KUCHNIA WĘGIERSKA

KUCHNIA WŁOSKA

KURKUMA

LIŚĆ LAUROWY

LUBCZYK

MAJERANEK

MELISA

MIĘTA

NOWALIJKA WIOSENNA

OLIWY I OLEJE

OREGANO

ORZECHY

OWOCE SUSZONE

PAPRYKA

PIEPRZ

PIEPRZ CAYENNE

PIEPRZ CZERWONY

PIEPRZ SHECHUAN

PIEPRZ ZIOŁOWY

PIETRUSZKA

POMIDORY

POSYPKI

POWIDŁA

PRZEKĄSKI

PRZYPRAWA BOSFORSKA

PRZYPRAWA GRECKA

PRZYPRAWA INDYJSKA

PRZYPRAWA MAROKAŃSKA

PRZYPRAWA MYŚLIWSKA

PRZYPRAWA MEKSYKAŃSKA

PRZYPRAWA TURECKA

PRZYPRAWA WĘGIERSKA

PRZYPRAWY 5 SMAKÓW

PRZYPRAWY 7 SMAKÓW

PRZYPRAWY DO BIGOSU

PRZYPRAWY DO CIAST

PRZYPRAWY DO FLAKÓW

PRZYPRAWY DO GYROSA

PRZYPRAWA DO GRILLA

PRZYPRAWY DO INDYKA

PRZYPRAWY DO KURCZAKA

PRZYPRAWY DO MIĘSA

PRZYPRAWY DO PIZZY

PRZYPRAWY DO RYB

PRZYPRAWY DO SHOARMY

PRZYPRAWY DO SPAGHETTI

PRZYPRAWY DO STEKU

PRZYPRAWY DO SZASZŁYKA

PRZYPRAWY DO ŚLEDZI

PRZYPRAWY DO ZIEMNIAKÓW

PRZYPRAWY DO ZUP

PRZYPRAWY Z DUSZĄ

ROZMARYN

RYŻ

SEZAM

SÓL

SUMAK

SZAŁWIA

TANDOORI MASALA

TRAWA CYTRYNOWA

TYMIANEK

TZATZIKI

WARZYWA SUSZONE

YERBA MATE

ZIELE ANGIELSKIE

ZIOŁA

ZIOŁA MAŁGOSI

ZIOŁA PROWANSALSKIE

X POZOSTAŁE PRZYPRAWY X

 

 

 

 

 

 





JESTEŚMY BEZPOŚREDNIM IMPORTEREM PRZYPRAW, HERBATEK, EKOLOGICZNYCH ZIÓŁ PRZYPRAWOWYCH, YERBA MATE
ZAPRASZAMY DO WSPÓŁPRACY SKLEPY, RESTAURACJE, PUNKTY GASTRONOMICZNE, FIRMY CATERINGOWE
POSIADAMY W OFERCIE PONAD 200 RODZAJÓW PRZYPRAW W ATRAKCYJNYCH CENACH HURTOWYCH
INFORMACJA HURTOWA 603-[zasłonięte]-100




NATURALNE PRZYPRAWY Z ECO FARMA

Stewia - OPIS
 
Stewia to roślina pochodząca z Paragwaju, której liście zawierają słodkie w smaku substancje (glikozydy stewiolowe) będące doskonałą alternatywą dla cukru.
Substancje te są ok. 300 razy słodsze od cukru, ale nie są przyswajane przez organizm człowieka i z tego względu mają zero kalorii. Oprócz tego mają wiele innych właściwości prozdrowotnych. Dziś produkuje się z niej naturalne słodziki i stosuje jako naturalną substancję słodzącą. Produkowany z niej słodzik stanowi zdrową alternatywę dla cukru, powszechnie stosowanych sztucznych słodzików takich jak aspartam.

Stewia znana jest od wieków w Ameryce Południowej, używali jej Indianie Guarani i Mato Grosso. Nazywali ją „Kaa-Hee”, co w ich języku oznacza słodki liść. Słodzili nią potrawy i napoje np. herbatę mate, żuli liście, a także stosowali, jako lekarstwo. Stewia znana jest botanikom, jako Stevia Rebaudiana Bertoni. Pierwszym, który opisał tę roślinę w roku 1905 i prowadził badania nad wyizolowaniem z niej rozpuszczalnych w wodzie związków słodzących, był włoski botanik Moisési Santiago Bertoni. Stewia jest rośliną wieloletnią. Dorasta do wysokości około 1 metra, liście mają 2-3 cm długości.

Stewia (a właściwie glikozydy stewiolowe) prawdziwą karierę zrobiła w Japonii, gdzie od 1971 lat na stałe zadomowiła się w przemyśle spożywczym. Jest tam używana do produkcji słodyczy, lodów, gum do żucia. W USA stewia została dopuszczona w 1995 r. jako suplement diety, a w 2008 r. zezwolono na sprzedaż ekstraktu jako dodatku do żywności. W Europie badania naukowe nad bezpieczeństwem stosowania glikozydów stewiolowych trwały ponad 10 lat. 11 listopada 2011 r. Komisja Europejska przyjęła rozporządzenie nr 1131/2011 dopuszczające stosowanie glikozydów stewiolowych w 31 różnych kategoriach żywności, w tym w napojach, deserach, słodyczach i słodzikach.

Zalety

Substancja pochodzenia naturalnego ma zero kalorii,
jest słodsza od cukru aż do 300 razy, aby posłodzić potrawę potrzeba minimalnych ilości,
odporna na wysoką temperaturę (do 180°C) – może być używana do pieczenia i gotowania.
Powyżej 220°C stewia traci na słodkości.
nie powoduje próchnicy zębów,
nie podnosi stężenia glukozy we krwi,
 zawiera witaminy (kwas foliowy, witamina C), składniki mineralne (wapń, potas, magnez, żelazo) oraz silne antyoksydanty (związki fenolowe).
 
20 gram w opakowaniu



SPO198




 






 

 

ZAPRASZAMY NA POZOSTAŁE NASZE AUKCJE
>>> KLIKNIJ NA ZDJĘCIA U DOŁU <<<

 

 


....................

 

....................