JESTEŚMY BEZPOŚREDNIM IMPORTEREM PRZYPRAW, HERBAT, EKOLOGICZNYCH ZIÓŁ PRZYPRAWOWYCH, YERBA MATE
ZAPRASZAMY DO WSPÓŁPRACY SKLEPY, RESTAURACJE, PUNKTY GASTRONOMICZNE, FIRMY CATERINGOWE
POSIADAMY W OFERCIE PONAD 300 RODZAJÓW PRZYPRAW W ATRAKCYJNYCH CENACH HURTOWYCH
INFORMACJA HURTOWA 603-[zasłonięte]-100
--------------------------------------------------------------------------------
PROMOCYJNA CENA STEVI TYLKO TERAZ CENA 6,60 - 40 G
Stewia - OPIS
Stewia to roślina pochodząca z Paragwaju, której liście zawierają słodkie w smaku substancje (glikozydy stewiolowe) będące doskonałą alternatywą dla cukru.
Substancje te są ok. 300 razy słodsze od cukru, ale nie są przyswajane przez organizm człowieka i z tego względu mają zero kalorii. Oprócz tego mają wiele innych właściwości prozdrowotnych. Dziś produkuje się z niej naturalne słodziki i stosuje jako naturalną substancję słodzącą. Produkowany z niej słodzik stanowi zdrową alternatywę dla cukru, powszechnie stosowanych sztucznych słodzików takich jak aspartam.
Stewia znana jest od wieków w Ameryce Południowej, używali jej Indianie Guarani i Mato Grosso. Nazywali ją „Kaa-Hee”, co w ich języku oznacza słodki liść. Słodzili nią potrawy i napoje np. herbatę mate, żuli liście, a także stosowali, jako lekarstwo. Stewia znana jest botanikom, jako Stevia Rebaudiana Bertoni. Pierwszym, który opisał tę roślinę w roku 1905 i prowadził badania nad wyizolowaniem z niej rozpuszczalnych w wodzie związków słodzących, był włoski botanik Moisési Santiago Bertoni. Stewia jest rośliną wieloletnią. Dorasta do wysokości około 1 metra, liście mają 2-3 cm długości.
Stewia (a właściwie glikozydy stewiolowe) prawdziwą karierę zrobiła w Japonii, gdzie od 1971 lat na stałe zadomowiła się w przemyśle spożywczym. Jest tam używana do produkcji słodyczy, lodów, gum do żucia. W USA stewia została dopuszczona w 1995 r. jako suplement diety, a w 2008 r. zezwolono na sprzedaż ekstraktu jako dodatku do żywności. W Europie badania naukowe nad bezpieczeństwem stosowania glikozydów stewiolowych trwały ponad 10 lat. 11 listopada 2011 r. Komisja Europejska przyjęła rozporządzenie nr 1131/2011 dopuszczające stosowanie glikozydów stewiolowych w 31 różnych kategoriach żywności, w tym w napojach, deserach, słodyczach i słodzikach.
Zalety
Substancja pochodzenia naturalnego ma zero kalorii,
jest słodsza od cukru aż do 300 razy, aby posłodzić potrawę potrzeba minimalnych ilości,
odporna na wysoką temperaturę (do 180°C) – może być używana do pieczenia i gotowania.
Powyżej 220°C stewia traci na słodkości.
nie powoduje próchnicy zębów,
nie podnosi stężenia glukozy we krwi,
zawiera witaminy (kwas foliowy, witamina C), składniki mineralne (wapń, potas, magnez, żelazo) oraz silne antyoksydanty (związki fenolowe).
STEVIA BOLIVAR TO NAJWYŻSZEJ KLASY SELEKCJONOWANE I SUSZONE LISTKI STEVI 40 g w opakowaniu
SPO198 40G
TYLKO SELEKCJONOWANE LISTKI STEWI
KUPUJESZ 40 G STEWI W LISTKACH ZAPAKOWANE W TOREBKĘ FOLIOWĄ Z OPISEM PRODUKTU
JESTEŚMY BEZPOŚREDNIM IMPORTEREM YERBA MATE ORAZ PRZYPRAW I ZIÓŁ KUCHENNYCH
JEŚLI JESTEŚ ZAINTERESOWANY WIĘKSZĄ ILOŚCIĄ NASZYCH TOWARÓW
ZADZWOŃ (hurt)TEL 603 [zasłonięte] 100
INFORMACJA HANDLOWA DLA OSÓB KUPUJĄCYCH
PRZESYŁKI LISTOWEJ EKONOMICZNEJ JAKO NIEREJESTROWANEJ / Poczta Polska nie wystawia dowodu nadania takiej przesyłki / NIE MOŻNA REKLAMOWAĆ NA POCZCIE / oznacza to, że w razie jej zaginięcia co się sporadycznie zdarza nikt nie zwróci kupującemu pieniędzy / I DLATEGO JEST WYSYŁANA NA WYŁĄCZNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ I RYZYKO KUPUJĄCEGO
ZAPRASZAMY NA POZOSTAŁE NASZE AUKCJE
>>> KLIKNIJ NA ZDJĘCIA U DOŁU <<<
....................
....................