Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Stewia cukrowa 50g Stevia Naturalny słodzik

23-04-2015, 9:08
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 8.90 zł     
Użytkownik smakinatury_eu
numer aukcji: 5205289911
Miejscowość Siemianowice Śląskie
Wyświetleń: 18   
Koniec: 23-04-2015 08:22:25
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Kontakt
Smaki Natury
ul. Krupanka 83
41-100 Siemianowice Śląskie, Poland
Nip:
643[zasłonięte]176-31

Nr konta ING Bank Śląski S.A.:
65 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]2140023 [zasłonięte] 694293

Obsługa zamówień:
[zasłonięte]@smakinatury.eu
tel. 32 20 10 563
tel. 728 [zasłonięte] 193


Reklamacje:
[zasłonięte]@riana.pl
tel. 728 [zasłonięte] 192
Kontakt
1. wysyłki realizujemy od poniedziałku do piatku poprzez firmę kurierską K-ex

2. przesyłka nadawana jest w ciągu 24 godzin od zaksięgowania wpłaty na konto, a w przypadku przesyłki pobra- niowej przesyłka wysyłana jest również w ciągu 24 godzin.

3. dane do przesyłki pobierane są
z formularza opcji dostawy

4. koszty przesyłki uzależnione są od formy płatności:
- przedpłata - 13zł
- pobranie - 18zł
Kontakt
Przed złożeniem zamówienia zapraszamy do zapoznania się z regulaminem, którego pełna treść znajduje się tu (kliknij)
Witamy
'Smaki Natury' to sklep, który stworzyliśmy aby zaspokoić smaki i gusta najbardziej wymagających klientów. Oferujemy bogaty i wyszukany asortyment przypraw,kaw i herbat o najwyższej jakości. Produkty nasze nie zawierają wzmacniaczy smaku, barwników i konserwantów. Współpracujemy z bezpośrednimi sprawdzonymi importerami. Staramy się w sposób jasny, pełny i rzetelny dokonywać opisów oferowanych produktów.


Witamy


Stewia cukrowa 50g Stevia Naturalny słodzik


Stewia to roślina o wyjątkowo słodkich liściach. Od wielu lat używana przez miliony ludzi jako naturalny słodzik.

Słodki smak stewia zawdzięcza glikozydom, które mogą stanowić ponad 10% masy suchego liścia. Substancje te nie są trawione przez ludzi, dlatego też mają zero kalorii. W liściach stewii znaleziono 8 glikozydów, z których dwa (stewiozyd i rebaudiozyd A) mają największe znaczenie, a pozostałe występują w niewielkich ilościach. Wszystkie glikozydy znalezione w stewii są zbudowane ze stewiolu, dlatego nazywamy je glikozydami stewiolowymi.

Najwięcej glikozydów stewiolowych zawierają liście, następnie (malejąco) kwiaty, łodygi, nasiona i korzenie. Korzenie to jedyna część rośliny, która nie zawiera stewiozydów. Liście są dwa razy słodsze niż kwiaty. Stężenie stewiozydu w liściach i łodygach rośnie stopniowo, aż do rozpoczęcia kwitnienia. Po wysuszeniu liście niewiarygodnie długo zachowują słodkie właściwości. Badania pokazują korzystne działanie stewii przy nadciśnieniu i cukrzycy.

Dbasz o zdrowie, szczupłą sylwetkę, nie chcesz lub nie możesz jeść cukru?

Stewia może być dla Ciebie idealną alternatywą.

Zalety stewii:

  • Stewia to w pełni naturalny słodzik
  • Ma zero kalorii
  • Jest słodszy do 250-450 razy od cukru (sacharozy)
  • Rozpuszczalny w wodzie i alkoholach
  • Odporny na wysoką temperaturę (do 200 °C) - może być używany do pieczenia i gotowania
  • Stabilny w kwaśnych i zasadowych płynach (pH 3-9)
  • Może być długo przechowywany
  • Stewia nie powoduje próchnicy zębów
  • Stewia jest bezpieczna dla diabetyków - nie podnosi poziomu cukru we krwi
  • Stewia jest bezpieczna dla osób chorych na fenyloketonurię (PKU)
  • Stewia jest nietoksyczna - testowana na zwierzętach i stosowana przez ludzi od wielu lat bez niepożądanych efektów
  • Słodziki ze stewii nie ulegają fermentacji
  • Stevia może być uprawiana samodzielnie

Stewia w naturze rośnie na ciemnych, wilgotnych, piaszczystych lub ilastych, dobrze przepuszczalnych glebach. Występuje na brzegach bagien na nieurodzajnych, kwaśnych piaskach lub glebach murszowych. W podłożu ciągle wilgotnym, ale nie narażonym na długotrwałe zalewanie.
Na własne potrzeby stewię można uprawiać z nasion. Nasiona wysiewamy równomiernie na powierzchni ziemi. Światło wpływa korzystnie na kiełkowanie. Optymalna temperatura kiełkowania to 24 °C. W idealnych warunkach może zakwitnąć po 50-60 dniach od wysiania. W Polsce można stewię wysadzać do gruntu w połowie maja lub uprawiać cały rok w doniczce. Jesienią liście robią się słodsze, więc zbiór najlepiej przeprowadzić możliwie późno, czyli przy sprzyjającej pogodzie w drugiej połowie września lub na początku października.


W naszej ofercie 50 g suszu liści stewii