Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

STEWIA 3 opak.x 300 = 900 tabletek stevia ORYGINAŁ

17-06-2015, 23:53
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 29.67 zł     
Użytkownik ZnaturyZDROWIEpl
numer aukcji: 5368329191
Miejscowość Oleśnica
Wyświetleń: 11   
Koniec: 17-06-2015 23:55:00
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

Witamy na aukcji sklepu ZnaturyZDROWIEpl, na której oferujemy:

 

 

 

3 opakowania x Steviola® 300 tabletek po 60 mg (z dozownikiem), czyli łącznie 900 tabletek po 60 mg,

oryginał z Niemiec (prosto od producenta).

 

 

Bardzo duża wydajność: 1 tabletka pod względem słodkości odpowiada jednej łyżeczce cukru.   

 

 

Data ważności produktu: 11.2016 r.

 

 

 

 

Wysoka jakość - wybierz Stevię od sprawdzonego dostawcy. Made in Germany.

 

Nie daj się skusić na tańsze zamienniki niewiadomego pochodzenia.

 

Słodycz pochodzenia naturalnego, bez cukru, dla diabetyków.

 

Spełnia wymagane wytyczne do zatwierdzenia żywności w Europie.

 

Składniki: izomalt, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe; wodorowęglan sodu, kwas winowy, sól magnezowa.

 

Produkt wolny od alergenów! Nie zawiera: cukru, drożdży, pszenicy, glutenu, soi, mleka, jaj, barwników, dodatków smakowych, sztucznych słodzików i sztucznych konserwantów.

 

Zalecane dawkowanie: do 15 tabletek na 50 kg masy ciała dziennie.
UWAGA. Zbyt duże dawki mogą mieć działanie przeczyszczające.

 

85% mniej kalorii w odniesieniu do cukru.

 

Steviola® Tabs jest 35 razy słodsza niż cukier.

 

Brak skutków toksycznych u ludzi.

 

Absolutnie bezpieczny dla diabetyków.

 

Analiza pozostałości pestycydów i innych zanieczyszczeń.

 

Produkt testowany - mikrobiologicznie idealny.

 

Bez laktozy - maltodekstryny i syntetycznych środków słodzących.

 

Do słodzenia kawy lub herbaty (gorące napoje): 1 tabletka odpowiada jednej łyżeczce cukru.

 

Zastosowanie: 1 tabletka na filiżankę.

 

Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.

 

Wyprodukowane w Niemczech.

 

Stevia rebaudiana, powszechnie znana jako słodki liść, liść cukrowy lub po prostu stewia, jest powszechnie uprawiana ze względu na jej słodkie liście.

 

Dzięki glikozydom stewiolowym wyciągi ze Stevii są do 300 razy słodsze od cukru.

 

Stevia zdobyła uwagę wraz ze wzrostem popytu na produkty o niskiej zawartości węglowodanów i alternatywną żywność nisko-słodzoną.

 

Przez wieki Indianie Guarani z Paragwaju używali Stevii, które nazwali ka'a he'ê ("słodkie zioło"), jako słodziku w yerba mate i do herbat leczniczych. Wierzyli, że

 

Stevia pomaga w leczeniu zgagi i innych dolegliwości. Obecne badania oceniły wpływ Stevii na otyłość oraz nadciśnienie tętnicze.

 

Stevia ma nieznaczny wpływ na poziom glukozy we krwi, a nawet może zwiększyć tolerancję glukozy. Stevia może być przydatna jako naturalny słodzik dla diabetyków i osób na diecie nisko-węglowodanowej.

 

Dostępność Stevii zależy od kraju. W kilku krajach Stevia jest dostępna jako słodzik od wielu lat, np. Stevia jest powszechnie stosowana jako słodzik w Japonii, gdzie jest dostępna od dziesięcioleci.

 

Na początku 1970 roku Japonia zaczęła uprawy Stevii jako alternatywa dla sztucznych słodzików, takich jak cyklaminian i sacharyna, które były podejrzane o substancje rakotwórcze.

 

Liście rośliny, wodny wyciąg z liści i steviosid oczyszczony stosowane są jako środki słodzące.

 

Japońska firma Morita Kagaku Kogyo Co, Ltd. wyprodukowała pierwsze komercyjne słodziki na bazie Stevii w Japonii w 1971 roku.

 

Japończycy używają Stevii w produktach żywnościowych, napojach bezalkoholowych (w tym w Coca Coli) i do słodzenia innych produktów i napoi. Japonia obecnie zużywa więcej Stevii niż jakikolwiek inny kraj, a Stevia stanowi 40% rynku słodzików w Japonii.

 

Dziś Stevia jest uprawiana i używana w żywności w Azji Wschodniej, w tym w Chinach (od 1984), Korei, Tajwanie, Tajlandii i Malezji, a także w części Ameryki Południowej (Brazylia, Kolumbia, Peru, Paragwaj i Urugwaj) oraz w Izraelu. Chiny są największym na świecie eksporterem stewiozydu.

 

Z biegiem lat zwiększa się liczba krajów, w których Stevia jest dostępna jako słodzik.

 

Stevia została zatwierdzona do stosowania jako dodatek do żywności w Unii Europejskiej (w tym także w Polsce) od grudnia 2011 roku (Rozporządzenie Komisji (UE) nr 1131/2011 z dnia 11 listopada 2011 r.).

 

Badania dowodzą, iż przeciętny Europejczyk spożywa w ciągu dnia około 130 gram cukru. Nadmierna jego konsumpcja jest zaś przyczyną największych obecnie problemów zdrowotnych, do jakich należy próchnica zębów, nadwaga czy cukrzyca.

 

Jednak mimo wiedzy na temat szkodliwości cukru, niewiele osób potrafi zrezygnować z przyjemności, jakiej dostarczają słodkie potrawy.

 

Ludzie, którzy usiłują odżywiać się w sposób zdrowy i bezkaloryczny, a przy tym nie umieją odmówić sobie słodkości, stosują sztuczne słodziki, których smak jednak nie jest porównywalny do smaku naturalnego cukru.

 

Co więcej, zawarty w nich aspartam i sacharyna wywołują spory w gronie naukowców, co do ich wpływu na zdrowie. Barbara Hohl, dyplomowana biolog z organizacji konsumentów Food Watch zauważa, iż choć wielu naukowców uważa substancje zawarte w słodzikach jako zupełnie nieszkodliwe, są tacy, którzy udowadniają ich szkodliwość. Według nich, sacharyna oddziałuje na poziom cukru we krwi, wpływając na wydzielanie się insuliny i tym samym obciążając trzustkę.

 

Alternatywę zarówno dla cukru, jak i słodzików stanowić może popularyzowana obecnie w Europie pochodząca z Paragwaju STEVIA, która w Azji już teraz jest najczęściej stosowanym zamiennikiem cukru. Roślina ta dostępna jest w postaci proszku, mającego konsystencję słodzika, proszek ten jest zaś 300 razy słodszy od cukru! Wystarczy zatem jego odrobina na samym czubku łyżeczki, by osłodzić filiżankę kawy lub herbaty.

 

Dr Ralf Pude, naukowiec z dziedziny ogrodnictwa z Uniwersytetu w Bonn potwierdza, iż Stevia nie tylko dobrze smakuje, lecz także posiada wiele właściwości prozdrowotnych. Stevia wyśmienicie nadaje się dla cukrzyków i jest stabilna pod względem tolerancji na wysoką temperaturę, dzięki czemu, w przeciwieństwie do sztucznych słodzików, można ją stosować do gotowania i pieczenia.

 

 

Powyższy opis został przygotowany tylko dla celów informacyjnych i edukacyjnych na podstawie informacji ogólnie dostępnych w internecie.

 

 

„Od rozmów o zdrowiu nikt nie stał się zdrowszym. Zdrowie staje się realne, gdy w tym celu coś robimy” (Ian Blair Hamilton)

 

 

Masz pytania dotyczące tego produktu lub innego produktu z naszej oferty - zachęcamy do kontaktu telefonicznego:

71 [zasłonięte] 07 lub 503 [zasłonięte] 000 (w godz. 9-20), chętnie odpowiemy na Twoje pytania.


 

Zapraszamy do kontaktu:

1. e-mailowego: [zasłonięte]@znaturyzdrowie.pl

2. telefonicznego:

71 [zasłonięte] 07, 503 [zasłonięte] 000

(w godz. 9-20)

 

Dostępne są następujące płatności:

1. Przelew na rachunek bankowy

2. Płatność przez system PayU

3. Pobranie (płatność u kuriera)

 

Przesyłki wysyłamy za pośrednictwem firmy kurierskiej DPD; przesyłki wysyłamy

w średnim czasie do 24 godzin, licząc od czasu złożenie zamówienia (pobranie) lub dokonania przelewu.