STEVIA/STEWIA W PROSZKU
- 100 % rozpuszczalna w zimnej i gorącej wodzie
- nie zawiera substancji gorzkich
- nie zawiera drożdży
- produkt bezglutenowy
- nie zawiera aspartamu ani innych sztucznych słodzików
- bez dodatków modyfikowanych genetycznie
- na bazie glikozydu stewiolowego wysokiej czystości - REBAUDIOZYD A - 97%
- nadaje się do pieczenie i gotowania - stabilna w temperaturze do 200 st. C
- może być spożywana przez dzieci
- może być spożywana przez diabetyków
- Waga netto 75 g
- najlepiej zużyć przed: 07/2015
- wyprodukowano w USA
STEWIA / STEVIA – roślina niemal bezkaloryczna, naturalna alternatywa dla cukru a szczególnie dla sztucznych słodzików, Stewia zawiera glikozydy około 200-300 razy słodsze od cukru. Nie można nie wspomnieć, że prócz właściwości słodzących posiada właściwości przeciwbakteryjne, a do jej zalet należy ograniczanie próchnicy zębów.
Nie jest toksyczna.
Można w tym miejscu polecić ciekawy artykuł: http://www.przychodnia.pl/pisma_zdrowie/wz/slodzi.htm