Stewia w tabletkach nie tylko dobrze smakuje, lecz także posiada wiele właściwości prozdrowotnych. Wyśmienicie nadaje się dla diabetyków i jest stabilna pod względem tolerancji na wysoka temperaturę, dlatego można ja stosować do gotowania i pieczenia.
Produkt wolny od alergenów! Nie zawiera: cukru, drożdży, pszenicy, glutenu, soi, mleka, jaj, barwników, dodatków smakowych, sztucznych słodzików i sztucznych konserwantów.
Naturalna steviola® nie zawiera żadnych dodatkowych sztucznych substancji słodzących ani zapachowych. Produkt jest wolny od barwników, konserwantów, pestycydów oraz metali ciężkich.
Spełnia wymagane wytyczne do zatwierdzenia żywności w Europie.
Składniki: izomalt, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe; wodorowęglan sodu, kwas winowy, sól magnezowa.
Nie przekraczać 15 tabletek na 50 kg masy ciała dziennie.
Zbyt duże dawki mogą mieć działanie przeczyszczające.
85% mniej kalorii w odniesieniu do cukru. Steviola® Tabs jest 35 razy słodsza niż cukier.
Zastosowanie: 1 pastylka na filiżankę kawy lub herbaty.
Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
Wyprodukowane w Niemczech.
Masa netto: 18g
Produkt najlepiej spożyć przed 23.09.2016