|
Tel. 71 [zasłonięte] 07
503 [zasłonięte] 000
(w godz. 9.00 - 20.00)
e-mail:
[zasłonięte]@znaturyzdrowie.pl
|
|
|
|
|
|
Zamówione produkty wysyłamy niezwłocznie po zaksięgowaniu przelewu lub po złożeniu zamówienia płatnego przy odbiorze przesyłki.
|
|
|
|
|
|
Preferujemy wszystkie dostępne formy płatności: - przelew na konto sklepu, - przez PayU, - za pobraniem (gotówką przy odbiorze przesyłki),
- gotówką przy odbiorze osobistym.
|
|
|
|
|
|
Przesyłki realizujemy przez firmę kurierską DPD - przesyłki
są ubezpieczone.
|
|
|
|
Zapraszamy do zakupów w sklepie ZnaturyZDROWIEpl - gwarantujemy 100% satysfakcji - zapoznaj się z naszą firmą i ogólnymi zasadami jakimi kierujemy się w obsłudze Klientów naszej firmy - sprawdź na stronie: O MNIE.
|
|
|
|
|
Steviola® 1000 Tabs
Stevia w pastylkach (1000 sztuk)
Ilość produktu w promocji ograniczona wyłącznie do stanu magazynowego sklepu - oferta jednorazowa.
Data ważności produktu: 07.2015 r.
Wysoka jakość - wybierz Stevię od sprawdzonego dostawcy. Made in Germany.
Nie daj się skusić na tańsze zamienniki niewiadomego pochodzenia.
Słodycz pochodzenia naturalnego, bez cukru, dla diabetyków!
Spełnia wymagane wytyczne do zatwierdzenia żywności w Europie.
Składniki: izomalt, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe; wodorowęglan sodu, kwas winowy, sól magnezowa.
Produkt wolny od alergenów! Nie zawiera: cukru, drożdży, pszenicy, glutenu, soi, mleka, jaj, barwników, dodatków smakowych, sztucznych słodzików i sztucznych konserwantów.
Zalecane dawkowanie: do 15 tabletek na 50 kg masy ciała dziennie.
UWAGA! Zbyt duże dawki mogą mieć działanie przeczyszczające.
85% mniej kalorii w odniesieniu do cukru.
Steviola® Tabs jest 35 razy słodsza niż cukier.
Brak skutków toksycznych u ludzi.
Absolutnie bezpieczny dla diabetyków.
Analiza pozostałości pestycydów i innych zanieczyszczeń. Produkt testowany - mikrobiologicznie idealny.
Bez laktozy - maltodekstryny i syntetycznych środków słodzących.
Do słodzenia kawy lub herbaty (gorące napoje):
1 pastylka odpowiada jednej łyżeczce cukru
Zastosowanie: 1 pastylka na filiżankę
Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
Najlepiej spożyć przed: patrz etykieta.
Wyprodukowane w Niemczech.
Stevia rebaudiana, powszechnie znana jako słodki liść, liść cukrowy lub po prostu stewia, jest powszechnie uprawiana ze względu na jej słodkie liście.
Dzięki glikozydom stewiolowym wyciągi ze Stevii są do 300 razy słodsze od cukru.
Stevia zdobyła uwagę wraz ze wzrostem popytu na produkty o niskiej zawartości węglowodanów i alternatywną żywność nisko-słodzoną.
Przez wieki Indianie Guarani z Paragwaju używali Stevii, które nazwali ka'a he'ê ("słodkie zioło"), jako słodziku w yerba mate i do herbat leczniczych. Wierzyli, że Stevia pomaga w leczeniu zgagi i innych dolegliwości. Obecne badania oceniły wpływ Stevii na otyłość oraz nadciśnienie tętnicze.
Stevia ma nieznaczny wpływ na poziom glukozy we krwi, a nawet może zwiększyć tolerancję glukozy. Stevia może być przydatna jako naturalny słodzik dla diabetyków i osób na diecie nisko-węglowodanowej.
Dostępność Stevii zależy od kraju. W kilku krajach Stevia jest dostępna jako słodzik od wielu lat, np. Stevia jest powszechnie stosowana jako słodzik w Japonii, gdzie jest dostępna od dziesięcioleci.
Na początku 1970 roku Japonia zaczęła uprawy Stevii jako alternatywa dla sztucznych słodzików, takich jak cyklaminian i sacharyna, które były podejrzane o substancje rakotwórcze.
Liście rośliny, wodny wyciąg z liści i steviosid oczyszczony stosowane są jako środki słodzące.
Japońska firma Morita Kagaku Kogyo Co, Ltd. wyprodukowała pierwsze komercyjne słodziki na bazie Stevii w Japonii w 1971 roku.
Japończycy używają Stevii w produktach żywnościowych, napojach bezalkoholowych (w tym w Coca Coli) i do słodzenia innych produktów i napoi. Japonia obecnie zużywa więcej Stevii niż jakikolwiek inny kraj, a Stevia stanowi 40% rynku słodzików w Japonii.
Dziś Stevia jest uprawiana i używana w żywności w Azji Wschodniej, w tym w Chinach (od 1984), Korei, Tajwanie, Tajlandii i Malezji, a także w części Ameryki Południowej (Brazylia, Kolumbia, Peru, Paragwaj i Urugwaj) oraz w Izraelu. Chiny są największym na świecie eksporterem stewiozydu.
Z biegiem lat zwiększa się liczba krajów, w których Stevia jest dostępna jako słodzik.
Stevia została zatwierdzona do stosowania jako dodatek do żywności w Unii Europejskiej (w tym także w Polsce) od grudnia 2011 roku (Rozporządzenie Komisji (UE) nr 1131/2011 z dnia 11 listopada 2011 r.).
Pełna treść Rozporządzenia Komisji (UE) nr 1131/2011 z dnia 11 listopada 2011 r. dostępna jest po kliknięciu w link Rozporządzenie Komisji UE.
Badania dowodzą, iż przeciętny Europejczyk spożywa w ciągu dnia około 130 gram cukru. Nadmierna jego konsumpcja jest zaś przyczyną największych obecnie problemów zdrowotnych, do jakich należy próchnica zębów, nadwaga czy cukrzyca.
Jednak mimo wiedzy na temat szkodliwości cukru, niewiele osób potrafi zrezygnować z przyjemności, jakiej dostarczają słodkie potrawy.
Ci, którzy usiłują odżywiać się w sposób zdrowy i bezkaloryczny, a przy tym nie umieją odmówić sobie słodkości, stosują sztuczne słodziki, których smak jednak nie jest porównywalny do smaku naturalnego cukru.
Co więcej, zawarty w nich aspartam i sacharyna wywołują spory w gronie naukowców, co do ich wpływu na zdrowie. Barbara Hohl, dyplomowana biolog z organizacji konsumentów Food Watch zauważa, iż choć wielu naukowców uważa substancje zawarte w słodzikach jako zupełnie nieszkodliwe, są tacy, którzy udowadniają ich szkodliwość. Według nich, sacharyna oddziałuje na poziom cukru we krwi, wpływając na wydzielanie się insuliny i tym samym obciążając trzustkę.
Alternatywę zarówno dla cukru, jak i słodzików stanowić może popularyzowana obecnie w Europie pochodząca z Paragwaju STEVIA, która w Azji już teraz jest najczęściej stosowanym zamiennikiem cukru. Roślina ta dostępna jest w postaci proszku, mającego konsystencję słodzika, proszek ten jest zaś 300 razy słodszy od cukru! Wystarczy zatem jego odrobina na samym czubku łyżeczki, by osłodzić filiżankę kawy lub herbaty.
Dr Ralf Pude, naukowiec z dziedziny ogrodnictwa z Uniwersytetu w Bonn potwierdza, iż Stevia nie tylko dobrze smakuje, lecz także posiada wiele właściwości prozdrowotnych. Stevia wyśmienicie nadaje się dla cukrzyków i jest stabilna pod względem tolerancji na wysoką temperaturę, dzięki czemu, w przeciwieństwie do sztucznych słodzików, można ją stosować do gotowania i pieczenia.
Produkt sprzedawany jest przez naszą firmę jako zatwierdzony dodatek do żywności (zgodnie z Rozporządzeniem Komisji (UE) nr 1131/2011 z dnia 11 listopada 2011 r.). Produkt ten pod kątem czystości i ewentualnych zanieczyszczeń spełnia wszystkie wymogi jakościowe, jakie musi spełniać żywność.
Zapraszamy na inne nasze aukcje z książkami, suplementami diety, produktami naturalnymi i jonizatorami wody - kliknij w link INNE AUKCJE
|
|