Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

starter dla 10 L domowego jogurtu probiotycznego

18-06-2012, 4:52
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 18.50 zł      Najwyzsza cena licytacji: 18.50 zł     
Użytkownik Gosssia
numer aukcji: 2329779447
Miejscowość Warszawa
Kupiono sztuk: 2    Licytowało: 2    Wyświetleń: 59   
Koniec: 21-05-2012 13:57:31
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

UWAGA!  UWAGA!  UWAGA!


PRAWDZIWY NATURALNY JOGURT PROBIOTYCZNY W TWOIM DOMU!

 


Mam do zaoferowania na mojej aukcji startery - liofilizowane kultury bakterii do wyrobu prawdziwego naturalnego jogurtu probiotycznego w saszetkach 10 g, bułgarskiej firmy LB Bulgaricum.

Przedmiotem aukcji jest 1 saszetka zawierająca 10g liofilizowanych kultur bakterii Streptococcus thermophilus i Lactobacillus bulgaricus przeznaczona do zrobienia 10 L jogurtu w warunkach domowych.

 

 

Oferowane startery mają datę przydatności do spożycia do marca 2013 r.

Startery zawierają liofilizowane kultury bakterii WYŁĄCZNIE szczepów Streptococcus thermophilus i Lactobacillus bulgaricus. Są to szczepy bakterii pochodzenia roślinnego, występujące w środowisku naturalnym bułgarskich gór gdzie ukształtowały się podczas milinów lat ewolucji.



Jest to istotna różnica prawdziwego jogurtu naturalnego w stosunku do produktów jogurtopodobnych jakie można kupić w sklepach.



Prawdziwy jogurt produkuje się z mleka i bakterii Streptococcus thermophilus i Lactobacillus bulgaricus. I nic więcej!

 

Żadnych dodatków, żadnych ulepszaczy, zagęszczaczy jakie są stosowane w przemysłowej produkcji by przedłużyć trwałość na półkach, poprawić smak i wygląd.



Naukowo udowodnione właściwości probiotyczne i zdrowotne dla naszego organizmu mają szczepy Lactobacillus bulgaricus.



To im właśnie już na początku 20 wieku naukowcy przypisali fenomen niezwyklej zdrowotności i długowieczności bułgarskich górali!



Pałeczki Lactobacillus bulgaricus mają udowodnione naukowo unikalne właściwości, niespotykane w innych szczepów bakterii, którym zawdzięczają swoje korzystne działanie na zdrowie człowieka!

Prawdziwy, probiotyczny jogurt naturalny z pałeczkami Lactobacillus bulgaricus jest przeznaczony dla wszystkich pragnących zwiększyć odporność swojego organizmu.



W szczególności jest zalecany po antybiotykoterapii, w dolegliwościach przewodu pokarmowego, w przypadkach osłabienia organizmu oraz wymagających wzmocnienia systemu immunologicznego.

Prawdziwy naturalny jogurt probiotyczny, z żywymi kulturami bakterii Lactobacillus bulgaricus ma lekko kwaskowaty smak, przy jego produkcji wydziela się nieznaczna ilość wody. Bakterie Streptococcus thermophilus nadają jogurtowi gęstą kremową konsystencję i przedłużają jego trwałość natomiast probiotyczne Lactobacillus bulgaricus nadają kwaskowaty, specyficzny smak i zmniejszają jego trwałość.



Kupując w sklepie wyrób przemysłowy, o długim okresie trwałości, nigdy nie wiemy czy kupujemy produkt żywy


Kupujemy często produkt doskonały z wyglądu i smaku i jednocześnie martwy, nie mający żadnego dobroczynnego wpływu na nasze zdrowie.


Warto czytać informację podawaną na opakowaniach przemysłowych. Przekonamy się sami jak mala ilość producentów używa Lactobacillus bulgaricus przy produkcji swoich jogurtów probiotycznych, tych z najwyższej półki cenowej.


Przy domowej produkcji jogurtu z starterów LB Bulgaricum uzyskujemy prawdziwy, naturalny jogurt probiotyczny, zawierający żywe kultury bakterii Lactobacillus bulgaricus.

 

 

Jest to zdrowa i tania alternatywa dla produktów jogurtopodobnych z półek sklepowych. Z jednej torebki startera LB Bulgaricum uzyskujemy aż 10 L prawdziwego jogurtu.


Sposób przyrządzania prawdziwego jogurtu domowego ze startera LB Bulgaricum:

- zagrzać mleko do temperatury 90 st. C lub zagotować, następnie 
odczekać 30 min aż mleko ostygnie do temperatury 38 -42 st. C.
Uwaga: wyższa temperatura zabije żywe kultury bakterii startera i jogurt się nie uda!

- wsypać odpowiednią ilość startera do ciepłego mleka i wymieszać, niewykorzystaną ilość startera schować do zamrażalnika.

- odstawić na 6 do 8 godzin  w ciepłe miejsce - np. termos, jogurtownica, w ciepłym piecyku lub zawinąć garnek kosem by utrzymać ciepło.

- po 6 do 8 godzinach utrzymujemy jogurt o gęstej kremowej konsystencji z malą ilością wody na górze.

- jogurt trzeba wstawić do lodówki do schłodzenia, po czym jest gotowy do spożycia.

 

Można zostawić sobie małą ilość gotowego jogurtu i wykorzystać go jako starter do wyprodukowania kolejnej porcji prawdziwego jogurtu probiotycznego!

 


Saszetki z starterami do jogurtu LB Bulgaricum wysyłam przesyłką listową poleconą. Istnieje możliwość odbioru własnego w Warszawie.


Smacznego!