Solniczka ANDO 20cm
Mało kto wyobraża sobie gotowanie bez soli, wystarczy niewielka jej ilość, aby podkreślić, nadać smak potrawie. W dużych ilościach bywa niezdrowa, ale jeśli dodajemy ją na końcu przygotowania potrawy lub bezpośrednio na danie na talerzu to zużywamy jej w znacznie mniejszych ilościach. Właśnie wtedy przydaje się odpowiednia solniczka. Dziurki odpowiednio dozują i zmniejszają zużywaną ilość soli. Lepiej więc używać solniczki niż sypać sól do garnka palcami czy łyżeczką. Solniczka pozwala również na własnoręczne doprawienie potraw przez naszych gości.
Specyfikacja Wykonana ze stali nierdzewnej satynowanej Wysokość: 20 cm
STARKE (niem. sztarke) to nowoczesna, europejska marka najwyższej jakości naczyń i akcesoriów kuchennych ze szlachetnej stali nierdzewnej, wyrosła z ducha niemieckiej solidności. Czerpie z prawie stuletniej tradycji badań nad technologią produkcji stali nierdzewnej, wynalezionej w 1913 r.
TECHNOLOGIA Podstawowym tworzywem do produkcji naczyń, noży, sztućców i akcesoriów STARKE jest szlachetna stal nierdzewna o właściwościach bakteriostatycznych. Trzeba wiedzieć, że bakteriostatyczność hamuje i uniemożliwia rozwój szkodliwych bakterii na powierzchni naczyń STARKE. Dzięki temu gotowanie w garnkach STARKE jest zdrowsze, a zachowanie ich w czystości łatwiejsze. Cecha ta zrewolucjonizowała i zmieniała wyposażenie kuchni już na całym świecie.
Pierwszym zadaniem, poprzedzającym produkcję, są złożone prace projektowe. Dwa ściśle ze sobą współpracując zespoły designerów i technologów opracowują formę, dobierają odpowiedni rodzaj stali oraz testują nowe wyroby. Ucieleśniają w konkretnym produkcie nawet najbardziej śmiałe pomysły. To z ich pomysłowości i pasji rodzą się naczynia i akcesoria STARKE. Należy podkreślić, iż właściwy dobór odpowiedniego gatunku szlachetnej stali nierdzewnej do danego rodzaju naczyń czy akcesoriów kuchennych jest podstawą wysokiej, światowej jakości wyrobów STARKE. Drugim etapem jest już sama produkcja. Odbywa się na wyspecjalizowanych, nowoczesnych liniach technologicznych, z zachowaniem kilkustopniowego reżimu kontroli jakości. Inne linie służą do produkcji naczyń, inne do sztućców i noży, jeszcze inne do akcesoriów.
CECHY I WŁAŚCIWOŚCI PRODUKTÓW Dwie cechy są nieodłącznymi atrybutami produktów STARKE - solidność i trwałość.
-
szlachetna stal barkeriostatyczna! (hamuje i uniemożliwia rozwój bakterii)
- zawsze precyzyjnie dobrany rodzaj stali do funkcji naczynia
- wielowarstwowe, akutermiczne dno naczyń do gotowania
- stal polerowana
- najwyższy stopień nierdzewności
- możliwość mycia w zmywarce
- odporność również na niskie temperatury (stosowanie w lodówce)
- energooszczędność naczyń
- ergonomia
- czysty smak potraw
- łatwość utrzymania w czystości
- higieniczność
TOWAR POCHODZI OD POLSKIEGO DYSTRYBUTORA
JEST NOWY ORYGINALNIE ZAPAKOWANY
do każdego sprzętu dołączamy paragon lub na życzenie FV
gwarancja 24 miesiące