Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

STARE KUCHNIE KUCHNIA WIEJSKA LUDOWA RUSTYKALNA

28-01-2012, 2:14
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Aktualna cena: 50 zł     
Użytkownik inkastelacja
numer aukcji: 2061425525
Miejscowość Kraków
Wyświetleń: 23   
Koniec: 26-01-2012 20:07:21

Dodatkowe informacje:
Stan: Używany
Okładka: twarda z obwolutą
Rok wydania (xxxx): 1965
Język: francuski
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha



PEŁNY TYTUŁ KSIĄŻKI -
CUISINES RUSTIQUES



PONIŻEJ ZNAJDZIESZ MINIATURY ZDJĘĆ ZNAJDUJĄCYCH SIĘ W DOLNEJ CZĘŚCI AUKCJI (CZASAMI TRZEBA WYKAZAĆ SIĘ CIERPLIWOŚCIĄ W OCZEKIWANIU NA ICH DOGRANIE)


AUTOR -
PAR MICHEL LENORMAND

WYDAWNICTWO, WYDANIE, NAKŁAD -
WYDAWNICTWO - EDITIONS CHARLES MASSIN, PARYŻ 1965
WYDANIE - 1???
NAKŁAD - ??? EGZ.

STAN KSIĄŻKI -
DOBRY JAK NA WIEK (ZGODNY Z ZAŁĄCZONYM MATERIAŁEM ZDJĘCIOWYM, ZE WZGLĘDU NA GRUBOŚĆ PAPIERU UŻYTEGO W KSIĄŻCE, NIEKTÓRE Z TABLIC MOGĄ WYSTĘPOWAĆ LUZEM LUB BYĆ POLUZOWANE) (wszystkie zdjęcia na aukcji przedstawiają sprzedawany przedmiot).

RODZAJ OPRAWY -
ORYGINALNA, TWARDA, PŁÓCIENNA + OBWOLUTA

ILOŚĆ STRON, WYMIARY, WAGA -
ILOŚĆ STRON - 64
WYMIARY - 28 x 21 x 1,4 CM (WYSOKOŚĆ x SZEROKOŚĆ x GRUBOŚĆ W CENTYMETRACH)
WAGA - 0,707 KG (WAGA BEZ OPAKOWANIA)

ILUSTRACJE, MAPY ITP. -
ZAWIERA PIĘKNE ILUSTRACJE W ROTOGRAWIURZE.


KOSZT WYSYŁKI -
8 ZŁ - KOSZT UNIWERSALNY, NIEZALEŻNY OD ILOŚCI I WAGI, DOTYCZY PRZESYŁKI PRIORYTETOWEJ NA TERENIE POLSKI.

ZGADZAM SIĘ WYSŁAĆ PRZEDMIOT ZA GRANICĘ. KOSZT WYSYŁKI W TAKIM PRZYPADKU, USTALA SIĘ INDYWIDUALNIE WEDŁUG CENNIKA POCZTY POLSKIEJ I JEST ZALEŻNY OD WAGI PRZEDMIOTU. (PREFEROWANYM JĘZYKIEM KONTAKTU POZA OCZYWIŚCIE POLSKIM JEST ANGIELSKI, MOŻNA OCZYWIŚCIE PRÓBOWAĆ KONTAKTU W SWOIM JĘZYKU NATYWNYM.)

I AGREE to SEND ITEMS ABROAD. The COST of DISPATCHING In SUCH CASE, IS ESTABLISH ACCORDING TO PRICE-LIST of POLISH POST OFFICE SEVERALLY And it IS DEPENDENT FROM WEIGHT of OBJECT. ( The PREFERRED LANGUAGE of CONTACT WITHOUT MENTIONING POLISH IS ENGLISH, BUT YOU CAN OBVIOUSLY TRY TO CONTACT ME IN YOUR NATIVE LANGUAGE.)


DODATKOWE INFORMACJE - W PRZYPADKU UŻYWANIA PRZEGLĄDARKI FIREFOX MOŻE WYSTĄPIĆ BŁĄD W POSTACI BRAKU CZĘŚCI TEKSTU LUB ZDJĘĆ, NIESTETY NARAZIE JEDYNYM ROZWIĄZANIEM JAKIE MOGĘ ZAPROPONOWAĆ TO UŻYCIE INTERNET EXPLORERA LUB WYSZUKIWARKI "OPERA", Z GÓRY PRZEPRASZAM ZA NIEDOGODNOŚCI.
PRZY OKAZJI PRZYPOMINAM O KOMBINACJI KLAWISZY CTRL+F (PRZYTRZYMAJ CTRL I JEDNOCZEŚNIE NACIŚNIJ F), PO NACIŚNIĘCIU KTÓREJ Z ŁATWOŚCIĄ ZNAJDZIESZ INTERESUJĄCE CIĘ SŁOWO O ILE TAKOWE WYSTĘPUJE W TEKŚCIE WYŚWIETLANEJ WŁAŚNIE STRONY.



SPIS TREŚCI LUB/I OPIS -


KSIĄŻKA W JĘZYKU FRANCUSKIM, PONIŻEJ ZAMIESZCZAM PROSTE TŁUMACZENIE (PROSZĘ UWZGLĘDNIĆ BŁĘDY TŁUMACZENIA I BRAK GRAMATYKI, A TAKŻE MOMENTAMI KOMICZNE, PRZYPADKOWE JEGO FORMY, NAJCZĘŚCIEJ POD TEKSTEM TŁUMACZONYM MOŻNA ZNALEŹĆ ORYGINALNY, JEŚLI OCZYWIŚCIE WYSTARCZY MIEJSCA). TŁUMACZENIE TYLKO I WYŁĄCZNIE W CELACH POGLĄDOWYCH.








CUISINES RUSTIQUES
PAR
MICHEL LENORMAND
PARIS
ÉDITIONS CHARLES MASSIN





RUSTIC KUCHNIE
PRZEZ
MICHEL Lenormand
PARIS
EDITIONS CHARLES Massin





WPROWADZENIE

Jeśli wydaje się niemożliwe, aby znaleźć twórcą "kuchnia i dopiero cywilizacji egipskiej, aby znaleźć dowody prawdziwego sprzętu kuchennego, które będzie również nadal bardzo ograniczony w Rzymian i Greków. Jednakże, kuchni rzymskiej jest un) R bardzo ważne miejsce, ponieważ jest znana w wielu przypadkach najbliższego domu wiele sług. Po tym czasie, nie są budowane kuchenka murze i zbiornik na wodę z umywalką kamienia wyposażony w rurę przepływu brudnej wody.
W średniowieczu, kuchenka zniknął i jest bezpośrednio w wielkim kominkiem, głównym miejscu zakwaterowania, które jest realizowane garnki do gotowania z dokładnością i jak najbliżej szpilki wisiały w holu i R w Andirons ", w którym każdy Andirons podgrzewacze żelaza w kształcie głowy.
Od tego czasu, tym bardziej bankiety coraz bardziej wyrafinowane i urozmaicone dania liczyć, a także najbliższego sprzęt ma tendencję do poprawy. Po XVI wieku, wyposażenie kuchni poprawia się i wkrótce najbliższy mało, widać wielki "daubičres i miedzi, a później, baterie z naczynia cynowe, a nawet gotówkę.
Jest to XVIII wieku pojawia się w kuchni piec k "z dużą liczbą domów (czasem jusqu'ŕ dwadzieścia) i będą wykorzystywane jusqu'ŕ wygląd żeliwa piec ogrzewa najbliższego węgla .
Przez początku XIX wieku, narzędzia kuchnia jest najbardziej podstawowe kuchni, a powietrze jest bardzo niezdrowe ze względu na brak wentylacji i brak normalnego przepływu brudnej wody.
Dopiero pod koniec XIX wieku, aby zobaczyć rzeczywistej poprawy. Mimo, że kuchnia jest często w budownictwie miejskim, sprowadza się do jednego pokoju najbliżej miejsca bardziej kłopotliwe, wygląd najbliższego piec gazowy i na początku naszego wieku, lodówki déjŕ znaczących zmian technicznych, które umożliwiają rozważenie możliwości udzielenia kuchnia najbliższej wartości, które były niezbędne.
Ale w rzeczywistości, to jest od 1945 roku qu'ŕ nowoczesnej kuchni we Francji staje się produktem coraz bardziej wyrafinowane i najbliższego Obecnie jej ciepło, prosaďque intymności, ale żywy, jej pozwoliły poznać jego prawdziwe pochodzenie.
Biased naukowych przemywa przeliczane część włókien, poddane prawom higieny i najbliższego funkcjonalizm równie sztywna. To właśnie ta era technicznych, r se, wyszedł z kuchni z cienia i jasno pokoju. Ten błąd miał tę zaletę, dzięki czemu kuchnia bardzo wygodne. Jednak nadmierne opowiadać, po zaskoczony i zadowolony, jest opodatkowana teraz suche i monotonne.
Ewolucja coďncide smaku społecznej fakt, że będzie przyspieszenie trendu treści w scenie żywności. Braki kadrowe zmusiły gospodyni domowej najbliższego spędzają znaczną część dnia w kuchni. Inni członkowie rodziny będą małe posiłki. Nagle okazuje się, że kuchnia jest w pokoju żywe, ciepłe, malownicze. Chcemy podkreślić ten aspekt, tak przyjemne i najbliższego nadają temu miejscu przyjemny, elegancki wygląd. Ponadto niedawne najbliższego moda na przyjęcie gości w najbliższym układ kuchni bardzo badane.
W pobliżu kuchni, które spełniają te ostatnie wyszukiwanie nadal rzadkie. Od teraz déjŕ jednak mamy spotykanych w wielu krajowych producentów i wszelkie próby ucieczki najbliższego kuchni i biały standard. Drewno jest powszechnie używane w postaci naturalnej lub laminatu, który naśladuje dźwięki i unerwieniem. Kolor rozprzestrzenia się i wychodzi za mąż, co najmniej, jeszcze tolerowane w białej części. Wreszcie, meble są wprowadzane do tego utworu Cinderella, w tym najbardziej nieoczekiwanych drobiazgów.
W ten sposób powstał nowy dział wystrój domu, że nie brak przypraw





SPIS TREŚCI

kuchnia sosna Oregon .................... 7
Kuchnia Luzeau, opublikowane przez północno-
drewna ................................. 8-9
Kuchnia w paryskim apartamencie ....... 11
Eko-Lux Kuchnia ......................... 12
Comeks Kuchnia .......................... 13
Kuchnia R. Bresse, architekt ............ 14
Kuchnia B. J. D. Osiągnięcie Zakłady Deve Jkan ...................... 14
Kuchnia R. Bresse, architekt .......... 15
Grange kuchni, wnętrz, opublikowane przez
Renowacja .......................... 16
kuchnia Boffi redakcją Forum .......... 17
Kuchnia Wren ....................... 17
Chaussk Kuchnia Marc J - P. Agniel,
architektów ............................. 18-19
kuchni prowansalskiej ....................... 21
Kuchnia Gautier-Delaye, twórca ...... zi
Kuchnia Gautier-Delaye, twórca, pod redakcją
na weekend Mkukles ............... 23
Kuchnia C. R. ......................... 24
Eco-Kuchnia Lux - Laveričre Jeannette,
Designer ............................ 24
Kuchnia R. Thibier, dekorator ......... 25
Mała kuchnia najbliższy Grimaud .................. 26
Pan Cuthbkrtson kuchnia, projektant ..... 26
Urząd ................................... 27
kuchni prowansalskiej ..........;............ 27
Urząd G. i pan Moguilewsky ............ 28
kuchnia Boffi redakcją Forum ............ 29
Osiągnięcie Eko-Lux ..................... 30
Kuchnie w regionie paryskim ........... 31
kuchnia Luzeau, dekorator, opublikowane przez
Northwood ........................... 32
Kuchnia B. J. D. Tworzenie instytucji
Deve J ean ............................ ^
kuchnia Blond i Monty, dekoratorów. ... 33 M. Kuchnia Ciasta, architekta, i G.
Gautier, dekorator .................... 34
Kuchnia W. Poulain, architekt ........ 33
Kuchnia Ile-de-France .................. 36
kominek prowansalskim. W domu do najbliższego Grimaud antyczne ...................... 36
Kuchnia Pouillon, architekt ........... 36
Kuchnia G. Gratteau, magister Opis Pracy. ... 37
Kuchnia św Laurknt .................. 37
Kuchnia Wawrzyńca .................. 38
kuchnia Kraj ..................... 38
Cuisine de MM. LefČvre i Nédonchel,
architektów ....................-......... 39
Kuchnia i jadalnia rustykalnym .......... 40
Kuchnia H. Gregory, dekorator ......... 41
zlewozmywak i kuchenka Corner .................... 41
Stolarka tapicerskie kuchnia i jodły
płytek Micheletti ................ 42
osiągnięcia Svetchine w domu
Cavallin, architektów ................... 43
Restaudécor Reżyseria ................. 43
Kuchnia A. architekt Cingkia ........... 44
COMERA Reżyseria ...................... 44
kuchnia Luzeau, dekorator, pod redakcją
Northwood ........................... 45
Reżyseria: Guy, architekta, i M. Rousseau, wykonawca ..................... 47
COMERA Reżyseria ...................... 47
Tworzenie Gautier-Delaye, Meble
Edytor weekend ...................., 48
Pan Kuchnia Gascoin prowadzonych przez COMERA. , 48
COMERA Reżyseria ......................, 49
Osiągnięcie Eko-Lux ..................... 49
Osiągnięcie Culina Zakłady .... 50
Restaudécor Reżyseria ................ 50
Kuchnia zaprojektowana przez Gascoin prowadzonych przez
COMERA .............................. 50
Nr kuchnia Farmer s ..................... 51
Kuchnia miejskich .......................... 52
COMERA Reżyseria ...................... 52
Kuchnie umysł "n Rustic .......... 53
Alvar Alto osiągnięcia, Hanne i Tor-
Wartość hen, architektów i dekoratorów .... 54 B. Kuchnia J. 1). osiągnięcia Zakłady
Jean Deve ............................ 54
kuchnia Boffi redakcją Forum ............ 55
Kuchnia R. Schmets, projektant ..... 57
Kuchnia w dwóch obszarach ............ 58
Kuchnia Poitevine ........................ 59
Kuchnia COMERA ...................,'...... 60
Duża kuchnia paryskich ................. 60
Kuchnia Matfort-Cometal ................ 61
kuchnia Boffi redakcją Forum .......... 61
st Hugonnet Reżyseria .......... ....... 62
Kuchnia COMERA ......................... 62




TABELA fotografów

Jere Studio: 7, 14, 15, 18, 19, 21 i 26 powyżej,
Top 28, 31, 36, 37 wysoki, niski 38, 40, 41, 50 średnie, 51 - 53. 59. 60 w dół, 62 w górę. - Otto: 12, 30, 47 w dół, 49 w dół, w dół 52, 60 w górę. - Zdjęcie Przemysł: 13, 49 wysoki, 50 niski. - Verdier: 16, Niska 17, 24, 35, 42, 43 High, 61, 62 poniżej. - Aldo Ballo: 17 top 21 na dole. - Collas: 23, 48. -Dupuis: 25, 27 High, 33, 38 High, 39, 43 w dół, 47 w górę, 52, 58. - Fournier: 26 w dół
Top 29, 34, 57. - Delu, 27 w dół, 28 w dół. - Freddy Bertrand: 44 w górę. - Peter Helmer-
sen: 54.





INTRODUCTION

S'il semble impossible de rechercher l'inventeur de la " cuisine &, il faut attendre la civilisation égyptienne pour trouver véritablement trace d'un équipement de cuisine qui restera d'ailleurs encore trčs rudimentaire chez les Romains et chez les Grecs. Cependant, la cuisine romaine prend dé)ŕ une place trčs importante, car elle est appelée dans de nombreux cas ŕ abriter une foule de serviteurs. Dčs cette époque, on y trouve le fourneau construit en maçonnerie et une citerne d'eau avec pierre d'évier munie d'un tuyau assurant l'écoulement des eaux sales.
Au Moyen Age, le fourneau a disparu et c'est directement dans l'immense cheminée, emplacement majeur de l'habitation, que l'on fait cuire les aliments grâce ŕ des marmites et ŕ des broches accrochées dans le foyer et ŕ des w landiers ", chenets en fer dont chaque tęte forme réchauds.
A dater de cette époque, plus les festins se raffinent et comptent de mets variés, plus l'outillage tend ŕ se perfectionner. Dčs le XVIe sičcle, le matériel de cuisine s'améliore et, peu ŕ peu, on voit apparaître les grandes " daubičres & en cuivre et, plus tard, les batteries composées d'ustensiles en fer-blanc et męme en argent.
Ce n'est qu'au XVIIIe sičcle qu'apparaît le fourneau k potager " muni d'un nombre important de foyers (parfois jusqu'ŕ vingt) et qui sera utilisé jusqu'ŕ l'apparition du fourneau en fonte chauffé ŕ la houille.
Pendant tout le début du XIXe sičcle, l'outillage de la cuisine reste des plus rudimen-taires et l'air des cuisines est fort malsain par suite du manque d'aération et du défaut d'écoulement normal des eaux sales.
Il faut attendre la fin du XIXe sičcle pour constater une amélioration réelle. Bien que la cuisine soit souvent, dans les constructions urbaines, une pičce reléguée ŕ l'emplacement le plus incommode, l'apparition du fourneau ŕ gaz et, au début de notre sičcle, du réfrigérateur constitue déjŕ d'importantes transformations techniques qui permettent d'envisager la possibilité de donner ŕ la cuisine la valeur qui lui était nécessaire.
Mais, en réalité, ce n'est qu'ŕ partir de 1945 que la cuisine moderne, en France, devient progressivement un produit de plus en plus perfectionné et, ŕ l'heure actuelle, sa chaleur, son intimité prosaďque mais vivante, lui a permis de trouver ses véritables lettres de noblesse.
Un parti pris scientifique lavait transformée en pičce dépouillée, soumise aux lois de l'hygične et ŕ celles, non moins rigides, du fonctionnalisme. Il fallait cette čre technique qui, ŕ proprement parler, a sorti la cuisine de l'ombre et en a fait une salle claire. Ce parti pris a eu le mérite de rendre la cuisine fort pratique. En revanche, ce dépouillement excessif, aprčs avoir surpris et plu, est taxé maintenant de sécheresse et monotonie.
Cette évolution du goűt coďncide avec un fait social qui va accélérer une nouvelle tendance en matičre de décor culinaire. La raréfaction du personnel domestique contraint la maîtresse de maison ŕ passer une bonne partie de la journée dans sa cuisine. Les autres membres de la famille y prennent de petits repas. Du coup, on découvre que la cuisine est une pičce animée, chaleureuse, pittoresque. On veut alors accentuer cet aspect accueillant et donner ŕ ce lieu un cadre agréable, voir élégant. D'ailleurs, une mode récente consiste ŕ recevoir ses hôtes dans une cuisine ŕ l'agencement trčs étudié.
Les cuisines qui répondent ŕ cette derničre recherche sont encore rares. D'ores et déjŕ cependant, nous avons rencontré dans de nombreux intérieurs et chez tous les fabricants des tentatives pour échapper ŕ la cuisine toute blanche et standardisée. Le bois est largement utilisé soit sous une forme naturelle, soit en stratifié qui en imite les veinures et les tons. La couleur se répand et se marie, au moins, au blanc encore toléré en partie. Enfin, les meubles de style font leur entrée dans cette pičce Cendrillon, y compris les bibelots les plus inattendus.
Ainsi s'est créé un nouveau département de la décoration du foyer qui ne manque pas de piquant





TABLE DES MATIERES

Cuisine en pin d'Oregon.................... 7
Cuisine de Luzeau, éditée par North-
wood................................. 8-9
Cuisine dans un appartement parisien....... 11
Cuisine Éco-Lux......................... 12
Cuisine Coméka.......................... 13
Cuisine de R. Bresse, architecte............ 14
Cuisine B. J. D. Réalisation des Établissements Jkan Devé...................... 14
Cuisine de R. Bresse, architecte.......... 15
Cuisine de Grange, décorateur, édité chez
Rénovation .......................... 16
Cuisine Boffi, édité par Forum .......... 17
Cuisine troglodyte ....................... 17
Cuisine de Marc Chaussk et J--P. Agniel,
architectes............................. 18-19
Cuisine provençale....................... 21
Cuisine de Gautier-Delaye, créateur...... zi
Cuisine de Gautier-Delaye, créateur, édité
aux Mkukles Week-End............... 23
Cuisine C. M. R.......................... 24
Cuisine Éco-Lux - Jeannette Laveričre,
décorateur ............................ 24
Cuisine de R. Thibier, décorateur......... 25
Petite cuisine ŕ Grimaud.................. 26
Cuisine de M. Cuthbkrtson, décorateur..... 26
Office................................... 27
Cuisine provençale..........;............ 27
Office de G. et M. Moguilewsky............ 28
Cuisine Boffi, édité par Forum............ 29
Réalisation Éco-Lux..................... 30
Cuisines dans la région parisienne........... 31
Cuisine de Luzeau, décorateur, édité chez
Northwood........................... 32
Cuisine B. J. D., création des Établissements
J ean Devé............................ ^
Cuisine de Blond et Monty, décorateurs. ... 33 Cuisine de M. Gâteaux, architecte, et G.
Gautier, décorateur.................... 34
Cuisine de W. Poulain, architecte........ 33
Cuisine en Ile-de-France.................. 36
Cheminée provençale. La maison de l'antiquaire ŕ Grimaud...................... 36
Cuisine de Pouillon, architecte........... 36
Cuisine de G. Grattęau, maître d'śuvre. ... 37
Cuisine Saint-Laurknt .................. 37
Cuisine Saint-Laurent .................. 38
Cuisine campagnarde..................... 38
Cuisine de MM. LefČvre et NÉdonchelle,
architectes....................-......... 39
Cuisine et salle ŕ manger rustiques.......... 40
Cuisine de H. Grégoire, décorateur......... 41
Coin évier et cuisiničre.................... 41
Cuisine revętue de menuiserie en sapin et
carreaux de Micheletti................ 42
Réalisation Svétchine, dans une maison de
Cavallin, architectes................... 43
Réalisation Restaudécor................. 43
Cuisine de A. Cingkia, architecte........... 44
Réalisation Coméra...................... 44
Cuisine de Luzeau, décorateur, édité par
Northwood........................... 45
Réalisation de Guy, architecte, et M, Rousseau, entrepreneur..................... 47
Réalisation Coméra...................... 47
Création de Gautier-Delaye, Meubles
Week-End éditeur...................., 48
Cuisine de M. Gascoin, réalisée par Coméra. , 48
Réalisation Coméra......................, 49
Réalisation Eco-Lux..................... 49
Réalisation des Établissements Culina .... 50
Réalisation Restaudécor ................ 50
Cuisine dessinée par Gascoin, réalisée par
Coméra .............................. 50
Cuisine n Paysanne s ..................... 51
Cuisine urbaine.......................... 52
Réalisation Coméra...................... 52
Cuisines d'esprit " Campagnard n .......... 53
Réalisation d'ALVAR Alto, Hanne et Tor-
hen Valeur, architectes et décorateurs.... 54 Cuisine B. J. 1). réalisation des Etablissements
Jean Devé............................ 54
Cuisine Boffi, édité par Forum............ 55
Cuisine de R. Schmetter, décorateur ..... 57
Cuisine séparée en deux zones ............ 58
Cuisine Poitevine ........................ 59
Cuisine Coméra...................,'...... 60
Grande cuisine parisienne................. 60
Cuisine Matfort-Cometal................ 61
Cuisine Boffi, édité par Forum .......... 61
Réalisation Hugonnet..........r........ 62
Cuisine Coméra ......................... 62




TABLE DES PHOTOGRAPHES

Studio Jéré : 7, il, 14, 15, 18, 19, 21, 26 haut,
28 haut, 31, 36, 37 haut, 38 bas, 40, 41, 50 milieu, 51- 53. 59. 60 bas, 62 haut. - Otto : 12, 30, 47 bas, 49 bas, 52 bas, 60 haut. — Photo Industrie : 13, 49 haut, 50 bas. - Verdier : 16, 17 bas, 24, 35, 42, 43 haut, 61, 62 bas. — Aldo Ballo : 17 haut, 21 bas. — Collas : 23, 48. -Dupais : 25, 27 haut, 33, 38 haut, 39, 43 bas, 47 haut, 52 haut, 58. — Fournier : 26 bas,
29 haut, 34, 57. — Délu ; 27 bas, 28 bas. — Freddy-Bertrand : 44 haut. — Helmer-Peter-
sen : 54.



Możesz dodać mnie do swojej listy ulubionych sprzedawców. Możesz to zrobić klikając na ikonkę umieszczoną poniżej. Nie zapomnij włączyć opcji subskrypcji, a na bieżąco będziesz informowany o wystawianych przeze mnie nowych przedmiotach.


ZOBACZ INNE WYSTAWIANE PRZEZE MNIE PRZEDMIOTY WEDŁUG CZASU ZAKOŃCZENIA

ZOBACZ INNE WYSTAWIANE PRZEZE MNIE PRZEDMIOTY WEDŁUG ILOŚCI OFERT


NIE ODWOŁUJĘ OFERT, PROSZĘ POWAŻNIE PODCHODZIĆ DO LICYTACJI