Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Standardy żywienia dojelitowego i pozajelitowego

14-01-2015, 16:22
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 60 zł     
Użytkownik medicon-pl
numer aukcji: 4902485633
Miejscowość gdańsk
Wyświetleń: 7   
Koniec: 14-01-2015 15:36:06

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Kondycja: bez śladów używania
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

  • Masz pytania ?
  • chętnie na wszystkie odpowiemy
  • Pon - Pt od 9.00-17.00
Telefon :
58 [zasłonięte] 14

e-mail :

[zasłonięte]@medicon.pl

 

Godziny otwarcia :

Pon - Pt 9.00-17.00

 

Adres :

Polskie Księgarnie Specjalistyczne S.C.

ul.Gen. S. Grota-Roweckiego 4A

(boczna od Kartuskiej 68)

80-108 Gdańsk

Przedmioty wysyłamy do 72 h od momentu otrzymania wpłaty
Paczki wysyłamy
Wpłaty prosimy wykonywać za pośrednictwem allegro lub przelewem tradycyjnym.

 

payu

 

Numer konta :

ING BANK ŚLĄSKI o/Gdańsk

86 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]7640022 [zasłonięte] 671165

Regulamin dostępny na naszej stronie o mnie.

Standardy żywienia dojelitowego i pozajelitowego


Wydawca: Scientifica
2014 , wydanie I
110 str., okładka miękka
ISBN: 978-83-[zasłonięte]527-2-3


Niniejsze Standardy Żywienia Pozajelitowego i Dojelitowego zawierają aktualną wiedzę z zakresu leczenia żywieniowego

dorosłych i dzieci. Są wytycznymi do organizacji leczenia żywieniowego w Polsce. Ponadto ujednolicają one stosowane

nazewnictwo, uaktualniają należną dokumentację medyczną. W zwięzły sposób opisują wskazania,

przeciwwskazania, jak i powikłania żywienia pozajelitowego i dojelitowego.
Przy redagowaniu Standardów posłużono się wytycznymi i zaleceniami z zakresu leczenia żywieniowego, jakie zostały

opracowane przez ESPEN, ASPEN i inne towarzystwa naukowe. Pozwoliło to na stworzenie zbioru nowoczesnych

zasad, zgodnych ze standardami Unii Europejskiej. W części klinicznej stanowią one odpowiedź na podstawowe

pytania dotyczące:

  • wpływu choroby na stan odżywienia i metabolizm chorego
  • wpływu stanu odżywienia chorego na wynik leczenia

Standardy leczenia żywieniowego są najlepszymi wskazówkami, które pozwalają uzyskać najbardziej efektywny

sposób leczenia. Przejrzysta i zwięzła forma zebranych zasad oraz zaleceń jest sprawdzoną formą prezentacji

specjalistycznej wiedzy, którą nie tylko członkowie Zespołu Leczenia Żywieniowego, ale każdy lekarz zainteresowany

żywieniem klinicznym powinien wykorzystać w praktyce klinicznej.




SPIS TREŚCI

I. Cele powstania Standardów.
II. Definicje i określenia.
III. Wytyczne Rady Europy.
IV. Ocena stanu odżywienia.
V. Ocena zapotrzebowania na składniki odżywcze.
VI. Zespół Leczenia Żywieniowego.
VII. Żywienie dojelitowe i pozajelitowe w szpitalu.
VIII. Żywienie dojelitowe i pozajelitowe w opiece długoterminowej.
IX. Żywienie dojelitowe i pozajelitowe w opiece paliatywnej.
X. Żywienie dojelitowe i pozajelitowe w domu pacjenta.
XI. Leczenie żywieniowe u dzieci.
XII. Leczenie żywieniowe w chirurgii.
XIII. Leczenie żywieniowe w intensywnej terapii.
XIV. Zasady wytwarzania centralnego dostępu żylnego.
XV. Zasady postępowania w dostępem do przewodu pokarmowego.
XVI. Zasady postępowania z obwodowym i centralnym dostępem żylnym.
XVII. Przygotowanie mieszanin do żywienia pozajelitowego.
XVIII. Postępowanie w powikłaniach.
XIX. Podstawy prawne.
XX. Dokumentacja leczenia żywieniowego.

 

 

 

Zobacz nasze pozostałe aukcje:

KomentarzePanelealle

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje

darmowe panele allegro