|
|
Dodatkowe Informacje o Produkcie:
- Informacja o wysyłce: pocztą w jednej paczce wysyłamy tylko 4szt, firmą DHL w jednej paczce do 60szt
-
- SQUEEZY Athletic Bar to idealna przekąska dla osób dbających o linię, pierwszy baton stworzony w oparciu o główny substrat produktów z linii SQUEEZY Athletic czyli Vitalose20®* będącym produktem opatentowanego procesu podwójnej fermentacji pełnoziarnistej pszenicy z której prawie całkowicie usunięto skrobię. Zawiera cenne białka, dające energię węglowodany, błonnik oraz wiele składników odżywczych, w tym makro- i mikroelementy – a to wszystko w batonie o bardzo niskim indeksie glikemicznym (<30), dzięki czemu poziom cukru we krwi pozostaje na stałym, niskim poziomie. Squeezy Athletic Bar daje silne poczucie sytości, które ściśle związane jest z kaloriami w żywności. Dla porównania: porcja 245 kcal w białym chlebie – poczucie sytości 100%, 285g ziemniaków zawiera 245 kcal – poczucie sytości 323%, tak więc SQUEEZY Athletic Bar w 70g ma tyle samo kilokalorii co 285g ziemniaków, jednocześnie przy poczuciu sytości na poziomie 368%!
PODSTAWOWE ZALETY:
-
- indeks glikemiczny mniejszy niż 30!
- niska wartość kaloryczna sprzyja redukowaniu wagi – około 150kcal w jednym batonie
- zmniejsza łaknienie na długo
- dostarcza organizmowi wszystkie niezbędne białka, węglowodany, witaminy, makro- i mikroelementy
Wartość odżywcza w 1 batoniku (40g):
- Wartość energetyczna 626 kJ/149 kcal, proteiny 6,2g, węglowodany 20g (w tym cukry 6,4g, fruktoza 2,8g, laktoza 1,6g, izomaltuloza 2g), tłuszcz 5,1g (w tym nasycone kwasy tłuszczowe 2,8g), błonnik 3,9g, sód 0,1g, witamina E 15mg, witamina C 40mg, witamina B1 0,5mg, witamina B2 0,7mg, witamina B6 0,7mg.
- Środek spożywczy specjalnego przeznaczenia dla sportowców
- Producent: Squeezy Sport GmbH D-38100 Braunschweig.
Skład
-
- Vitalose20® (23%), syrop maltitolowy, czekolada maltitolowa (maltitol, masa kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa, aromat), syrop fruktozowy, odtłuszczone mleko w proszku, tłuszcz roślinny, izomaltuloza (5%)**, białko mleka, przyprawy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, białko jaja w proszku, D-pantotenian wapnia, chlorowodorek pirydoksyny, chlorowodorek tiaminy, witaminy: C,E,B2.
- * Fermentowane produkty pełnoziarnistej pszenicy, skrobia niemal całkowicie wyeliminowane w procesie fermentacji. Druga fermentacja przy użyciu specjalnych kultur probiotycznych przed suszeniem.
- ** Izomaltuloza jest źródłem glukozy i fruktozy.
Sposób użycia:
-
- Zaleca się spożywanie do 3 sztuk na dobę.
|
|
|