Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Sposob Na Domowe Piwo-Ekstrakt Coopers Ginger Beer

19-01-2012, 3:07
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 50 zł     
Użytkownik wip-arcom
numer aukcji: 2039573292
Miejscowość Grudziądz
Wyświetleń: 6   
Koniec: 19-01-2012 03:07:38
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Sposob Na Domowe Piwo-Ekstrakt Coopers Ginger Beer

Tradycyjne piwo imbirowe z nutą przypraw i piękną białą, długo utrzymującą się pianą, wyrazisty smak zaspokoi najgłębsze pragnienia.

Jeśli ktoś preferuje delikatniejszy łagodniejszy smak imbiru, polecamy dodatek koncentratu np.: lager lub mexican. W tym przypadku możemy otrzymać w sumie nawet 35 litrów piwa. Należy pamiętać aby zwiększyć również dodatek glukozy lub ekstraktu słodowego podczas pierwszej fermentacji.


Charakterystyka produktu:

Jest to produkt australijskiej firmy Coopers służący do przygotowania ok,17-20 l piwa.
Puszka zawiera:

- 980 g hermetycznie zamkniętego słodu chmielonego, bez dodatku konserwantów ,

-torebeczkę drożdży piwowarskich (dołączoną pod przykryciem).

Maksymalne stężenie alkoholu, jakie możemy uzyskać w piwie to ok4 %.
Możliwe jest otrzymanie piwa bezalkoholowego


Sposób przygotowania piwa alkoholowego:


Zawartość puszki rozpuścić w pojemniku fermentacyjnym z 2 litrami gorącej wody ( nie wrzącej ) oraz 1 kg cukru nierafinowanego. Dodać 17 litrów chłodnej wody i dokładnie całość wymieszać, wsypując drożdże piwowarskie, zamykając pojemnik fermentacyjny.

Całość należy poddać fermentacji w temperaturze od21 st do 27 st przez ok 6-10 dni.

Po tym czasie należy sprawdzić gęstość roztworu, cukromierzem. Jeśli gęstość wynosi ok 1-2 Blg rozlewamy roztwór do butelek, dodając do każdej na 0,5 litra – 4 g cukru i kapslujemy.

Piwo należy przechowywać przez pierwsze kilka dnie w temperaturze pokojowej, następnie przenieś do temperatury max 18 st, na min 2-3 tygodnie.
Przed podaniem schłodzić.


Sposób przygotowania piwa bezalkoholowego:


Zawartość puszki rozpuścić w pojemniku fermentacyjnym z 2 litrami gorącej wody ( nie wrzącej ). Dodać 17 litrów chłodnej wody i dokładnie całość wymieszać, wsypując drożdże piwowarskie, zamykając pojemnik fermentacyjny, pozostawiając całość na 2-3 godziny. Następnie ponownie wymieszać nastaw i pozostawić na 2-3 godziny. Po tym czasie zlać do butelek dodając do każdej 4 g cukru na 0,5 litra. Tak przygotowany napój odstawić do temperatury ok 18 st.
Sposob Na Domowe Piwo-Ekstrakt Coopers Ginger Beer


Dodano 2[zasłonięte]011-09 09:41
Przed zakupem proszę o zapoznanie się z naszym regulaminem allegro zamieszczonym w zakładce \'o mnie\'.
Życzymy miłych zakupów na naszych aukcjach.