Masa netto: 200 g
Składniki: spirulina w proszku (glony)* 100%
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca: PL-07
Pochodzenie surowców: Rolnictwo spoza UE (Chiny)
Informacja alergiczna: Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 1466 kJ/ 347 kcal
Tłuszcz: 5,9 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 1,1 g
Węglowodany: 11 g
- w tym cukry: 3,0 g
Błonnik: 5,1 g
Białko: 60 g
Sól: 1,8 g
Ekologiczna spirulina to rodzaj zielononiebieskiej mikroalgi o kształcie spirali. Ta słodkowodna alga dostępna w formie sproszkowanej pozyskiwana jest z najwyższej jakości glonów z kontrolowanych upraw. Jej nazwa pochodzi od spiralnego kształtu, jaki naturalnie przyjmuje. Zawiera naturalny barwnik chlorofil. Jest źródłem błonnika oraz wyróżnia się bardzo wysoką zawartością pełnowartościowego białka roślinnego.
Zalecane spożycie: ok. 5 g spiruliny (mała łyżeczka) dziennie. Popić dużą ilością wody. Można ją również dodać do kefirów, jogurtów, soków, a także wykorzystać jako składnik makaronów, sosów, czy domowych ciasteczek.