SPIRULINA jest wysokowartościowym pokarmem wykazującym wielostronne działanie wspomagające organizm ludzki. Można je stosować w formie domieszki do napojów i potraw wzbogacając dietę pełnymi niezwykłych właściwości mikroorganizmami. Algi spirulina to wysuszone glony występujące w czystych głębinach morskich, potocznie nazwana zielonym złotem oraz wodnym żeń-szeniem, stanowi niezwykle bogate źródło składników odżywczych. Dzięki nieprawdopodobnej zawartosci białka (60,90%) organizm łatwo je przyswaja. Jest najbogatszym roślinnym źródłem ważnych dla zycia witamin: beta-karotenu, B, B1, B2, B6), C, E oraz mikroelementów: zelaza, magnezu, cynku, potasu.
Zalecana dzienna dawka spiruliny zawiera: białka 3g, węglowodany 0,72g, tłuszcz 0,35 g, beta-karoten 9,75 mg w przeliczeniu na wit. A - 762 µg tj. 95,25% dziennego zapotrzebowania wit.C - 5,15 mg tj. 8,5% dziennego zapotrzebowania wit. B1 - 0,19 mg tj. 13,5% dziennego zapotrzebowania wit. B2 - 0,19 mg tj. 1,5% dziennego zapotrzebowania wit. E - 0,48 mg tj. 4,8% dziennego zapotrzebowania żelaza - 3,52 mg tj. 25,1% dziennego zapotrzebowania
Skład: spirulina sproszkowana