SPIRULINA PLUS- AYURVEDA LINE
siła i witalnośc ciała i umysłu
60 tabletek
SPIRULINA PLUS łączy działanie
dwóch wyjątkowych roślin - Spiruliny i Ashwagandy. Spirulina
doskonale wpisuje się w myśl ojca dzisiejszej medycyny –
Hipokratesa, który głosił, aby to nasz pokarm był
lekarstwem, a zarazem lekarstwo naszym pokarmem. Spirulina dostarcza
ciału wielu cennych składników odżywczych. Ashwaganda dba o
kondycję psychiczną.
Algę spirulinę określa się, nieco poetycko, jako „mleko Matki
Ziemi” z uwagi na niezwykle wysokie stężenie bardzo rzadkiego
kwasu gammalinolenowego, będącego ważnym składnikiem kobiecego pokarmu.
Zwie się ją także „zielonym mięsem”, z powodu
bardzo wysokiej zawartości wysokowartościowego białka - 60 do 65
procent, blisko trzykrotnie większej od zawartości białka w mięsie.
Spirulina stanowi jednocześnie naturalny koncentrat ważnych dla życia
związków mineralnych, pierwiastków śladowych,
witamin, enzymów i innych związków witalnych oraz
szczególnie cenny nośnik energii światła, tzw.
biofotonów.
Zgodnie z wynikami badań naukowych, w ramach uzupełnienia dziennej
diety wystarczają 4 gramy (ok. 8 tabletek) spiruliny, by osiągnąć
wyraźną poprawę ogólnej witalności oraz bardzo
różnorodne, często spektakularne efekty lecznicze.
Prowadzone w wielu krajach programy badawcze jednoznacznie potwierdzają
korzystny wpływ tej algi na zdrowie.
Korzystne działanie spiruliny:
odtruwanie organizmu, np z metali ciężkich;
wzmacnianie systemu immunologicznego;
ogólne pobudzanie zdolności regeneracyjnych i
autoterapeutycznych organizmu;
poprawa przemiany materii;
stabilizowanie naturalnej flory przewodu pokarmowego;
pobudzenie procesu krwiotwórczego;
obniżenie poziomu cholesterolu;
obniżenie nadwagi;
ograniczenie niszczycielskiego wpływu wolnych rodników na
komórki.
Przy tym wszystkim algi spirulina nie są, z medycznego punktu widzenia,
żadną formą lekarstwa. Jest to tylko szczególnie
wysokowartościowy pokarm, spełniający liczący już sobie ponad 2000 lat
postulat Hipokratesa: „Wasze pokarmy winny być waszymi
lekami, a leki wasze – pokarmami”.
Naukowcy już niemal od czterdziestu lat próbują dociec, na
czym dokładnie polega mechanizm niezwykłych właściwości leczniczych tej
mikroalgi. Jednak na trop prastarych sił witalnych spiruliny udało się
wpaść stosunkowo niedawno.
Najistotniejsze
korzyści:
Wspomaga system immunologiczny.
Wiąże metale ciężkie i wspomaga ich wydalanie.
Bogata zawartość wielonienasyconych kwasów tłuszczowych.
Redukuje skutki uboczne radio i chemioterapii.
Spirulina składa się w 60-70% z białka, podczas gdy mięso zawiera go
ok. 15%.
Zawartość witaminy B12 jest w niej 2-6 razy większa niż w wołowej
wątrobie.
Zawartość żelaza jest 58-krotnie większa niż w surowym szpinaku.
Zawartość β-karotenu jest 25 razy większa niż w surowej
marchwi.
Ilość witaminy E 3-krotnie przewyższa ilość tej witaminy w kiełkach
pszenicy i o 49% przewyższa przyswajalność jej syntetycznego
odpowiednika.
Wzrost witalności.
Wzmocnienie organizmu.
Oczyszczenie organizmu z toksyn.
Zwiększona wydolności organizmu.
Uzupełnienie niedoborów żywieniowych
Doskonała kondycja fizyczna i psychiczna.
Spirulina wraz Ashwagandą wzmaga potencjał organizmu potrzebny do
utrzymania sprawności fizycznej i podnosi zdolność adaptacji w
różnego rodzaju stresach. Spirulina działa odżywczo,
odtruwająco i wzmacniająco, sprzyja oczyszczaniu systemu trawiennego,
przyspiesza przemianę materii, wzmacnia system immunologiczny,
urozmaica dietę w składniki odżywcze. Spirulina, dzięki wysokiej
zawartości protein, witaminy B12 oraz innych składników
odżywczych, jest bardzo pożyteczna i wskazana dla wegetarian.
.