Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

SPIRULINA platensis 1kg=4000tabl. żelazo WYSYŁKA 0

12-06-2015, 15:17
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 187 zł     
Użytkownik ZnaturyZDROWIEpl
numer aukcji: 5176942394
Miejscowość Oleśnica
Wyświetleń: 52   

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

Witamy na aukcji sklepu ZnaturyZDROWIEpl, na której oferujemy:

 

 

Spirulina platensis 1000 g (1 kg)

 

2 opakowania po około 2000 tabletek po 250 mg, czyli łącznie około 4000 tabletek po 250 mg

 

z przesyłką kurierską GRATIS (dotyczy płatności przelewem lub przez PayU)

 

Skład: 100% spirulina platensis

 

Data ważności produktu: 10.2016 r.

 

 




Nasza spirulina ze względu na jej skład i czystość jest bardzo wyjątkowa.

 

 



 

Proces wzrostu i przetwarzanie:

 

Uprawiana w świeżej źródlanej wodzie i pod stałym nadzorem technologów żywności, wzrasta dzięki energii promieni słonecznych wysokiej jakości najczystsza alga.

 

Właśnie dlatego w spirulinie znajdują się prawie wszystkie składniki odżywcze, których dzisiaj nasz organizm tak bardzo potrzebuje.

 

Spirulina zawiera około 60-70% białka, które składa się z wszystkich 8 niezbędnych aminokwasów.

 

Spirulina jest bogata w kwasy tłuszczowe omega-3, chlorofil, witaminy z grupy B (B1, B2, B6, B12), pierwiastki śladowe i minerały (wapń, żelazo, potas, magnez, selen, cynk).

 

Spirulina powinna być spożywana najlepiej w połączeniu z witaminą C w celu lepszego wykorzystania wysokiej zawartości żelaza. 10-15g Spiruliny codziennie jest wystarczające do pokrycia pełnego dziennego zapotrzebowania na żelazo. Dlatego spirulina jest również bardzo interesująca dla wegetarian.

 

Nasza spirulina została wysuszona w specjalnej procedurze suszenia, a następnie sproszkowana. Dzięki temu procesowi zachowane zostały wszystkie wartościowe składniki, takie jak: białka, witaminy i enzymy.

 

Co więcej - nasza spirulina nie jest napromieniowana, ani też poddana innej metodzie konserwowania i jest wolna od dodatków smakowych, zapachowych, barwników, konserwantów i innych dodatków.

 

Nasza spirulina jest prasowana pod łagodnym ciśnieniem, bez wypełniaczy i innych dodatków.

 

Stałe monitorowanie daje gwarancję, że w naszym produkcie nie ma pozostałości pestycydów i metali ciężkich.

 

Dzięki wszystkim atutom jakie posiada spirulina jest ona wspaniałym produktem dla każdego.

 

Zwana jest także SUPER ŻYWNOŚCIĄ, co świadczy o znajdującym się w niej bogactwie składników odżywczych.

 

 

Dawkowanie: 2-3 razy dziennie 5-8 tabletek popić wodą.

 

 

Ogólne informacje o spirulinie:

 

Spirulina wraz z chlorellą są najbardziej znanymi glonami słodkowodnymi.

 

Od wieków znana jest człowiekowi jako bogate źródło pożywienia. Nawet Majowie i Aztekowie uzupełniali swoją dietę mikroalgami.

 

W Chinach i Japonii spirulina jest wysoko ceniona. Zwłaszcza, że Japończycy są znani ze zdrowej diety i osiągania podeszłego wieku.

 

Spirulina wykorzystywana dla potrzeb człowieka hodowana jest w warunkach kontrolowanych w dużych otwartych systemach wodnych lub w systemie zamkniętym.

 

 

Zdrowie i sprawność fizyczna dzięki spirulinie.

 

Spirulina posiada bezpośredni wpływ na równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, a także:
- wspomaga utrzymanie naturalnej flory bakteryjnej jelit,
- dostarczając żelazo wpływa na likwidację anemii,
- zapewnia wysoki wzrost witalności,
- wiąże metale ciężkie i wspomaga ich wydalanie,
- usprawnia pracę gruczołu tarczycy,
- wspomaga leczenie chorób układu krążenia,
- wpływa na zmniejszenie zawartości cholesterolu we krwi,
- wpływa na regulację stężenia cukru we krwi,
- wpływa na regulację ciśnienia tętniczego krwi,
- redukuje skutki uboczne radioterapii i chemioterapii,
- ogólnie posiada pozytywne działanie i wspomaga system immunologiczny.

 

Wspomaga dietę odchudzającą i utrzymanie wagi. Daje organizmowi potrzebne substancje odżywcze, a jednocześnie wypełnia żołądek, dając uczucie sytości.

 

 

BOTANIKA I EKOLOGIA.

 

Spirulina - mikro alga spiralna, zaliczana jest do Cyjanobakterii, nazywanych również niebieskimi glonami. Najstarsze skały sedymentacyjne zawierające skamieniałości wskazują, że Cyjanobakterie pojawiły się już przed 3,5 miliardem lat, jako pierwsze zielone organizmy na niezamieszkanej, niezagospodarowanej Ziemi.

 

Ich osiągnięciem ewolucyjnym było posiadanie chlorofilu, który posłużył do fotosyntezy, a więc do syntezy związków organicznych i produkcji tlenu. Ten sam chlorofil występujący u alg pierwotnych jest obecny we wszystkich roślinach zielonych po dziś dzień. Energia słoneczna jest wykorzystywana nie tylko przez chlorofil, lecz również przez inne barwniki, jak na przykład wartościowy dla zdrowia beta-karoten i interesująca z farmaceutycznego punktu widzenia Fikocyjanina.

 

Spirulina posiada niezwykle duże zasoby tego barwnika. Dodatkowo zawiera całą gamę witamin i związków mineralnych, wspierające zdrowotnie enzymy, antyoksydanty oraz największą zawartość białka ze wszystkich naturalnych środków spożywczych.

 

 

WARTOŚĆ ZDROWOTNA.

 

Substancje odżywcze i czynnie działające zawarte w spirulinie.

 

Spirulina jest często określana jako doskonale wartościowe, super-pożywienie. W żadnym innym produkcie spożywczym, niezależnie czy roślinnym, czy zwierzęcym, nie ma tak dużej zawartości białka i kompletnego zestawu substancji odżywczych. Szczególnie dotyczy to substancji, których brakuje w dzisiejszym pokarmie lub na skutek codziennych obciążeń cierpimy na ich niedobory - są to: żelazo, selen, witamina A i B12, które są obecne w spirulinie w dużych ilościach.

 

Alga ta jest również interesująca ze względu na relatywnie wysoką zawartość potasu przy jednocześnie niewielkiej zawartości sodu. Dzienne zapotrzebowanie na niektóre związki mineralne może być w znacznym stopniu pokryte już przy 10-cio gramowym spożyciu spiruliny i minimalnym dostarczeniu węglowodanów i tłuszczy.

 

Spirulina znajduje się w kręgu zainteresowań wielu ludzi odchudzających się i poszczących, gdyż 10 gramów ma tylko 36 kalorii. Spożywanie spiruliny praktycznie nie pociąga za sobą żadnego ryzyka, na co wskazują doświadczenia żywienia ludzkiego w kręgach wielu kultur, które sięgają setek, a nawet tysiąca lat.
Poza tym spirulina bogata jest w określone substancje wspierające zdrowotnie, które łącznie określa się mianem antyoksydantów. Odgrywają one znaczną rolę w hamowaniu procesów starzenia i zapobiegają powstawaniu nowotworów.

 

W spirulinie znajdują się też takie substancje jak sulfolipidy i polisacharydy, których aktywność przeciw chorobowa w różnych testach farmakologicznych wypadała bardzo obiecująco. Związki te wywierają działanie przeciw wirusowi HIV i opryszczki.

 

Ponieważ spirulina nie posiada twardej ściany celulozowej, należy do substancji łatwostrawnych. Wszystkie witaminy i związki mineralne w niej zawarte są łatwo przyswajalne przez organizm, ponieważ występują jako połączenia organiczne.

 

 

BIAŁKA.

 

Spirulina zawiera około 60-70% wysokowartościowego białka, szczególnie zalecanego do spożycia, gdyż zawiera pożądane aminokwasy egzogenne, które nie są wytwarzane przez organizm człowieka.

 

Wartość białka spiruliny jest porównywalna z wartością białka pochodzenia zwierzęcego, jednakże białko z tej algi jest o wiele bardziej zdrowsze, gdyż nie obciąża organizmu cholesterolem. Poza tym pokrywamy zapotrzebowanie na białko z najsmaczniejszego ze wszystkich źródła.

 

 

WITAMINY.

 

Spirulina zawiera bogaty zestaw witamin. Alga ta przy dziennym spożyciu od 2 do 3 gram pokrywa zapotrzebowanie na witaminę A i B12.

 

Witaminy i związki mineralne, jak również inne wartościowe substancje występują w tym naturalnym pożywieniu jako związki związane biologicznie.

 

Takie kompleksy lepiej nadają się do wykorzystania przez organizm niż syntetyczne substancje niezwiązane. Jednocześnie są one łatwiej tolerowane przez żołądek i jelita.

 

Organizm wybiera tylko te komponenty z szerokiej oferty dostarczanych zdrowych, różnorodnych substancji, których naprawdę potrzebuje. Niebezpieczeństwo toksycznego przedawkowania, które istnieje przy substytucji syntetyczną witaminą A, tutaj praktycznie nie występuje.

 

 

Powyższy opis został przygotowany tylko dla celów informacyjnych i edukacyjnych na podstawie informacji ogólnie dostępnych w internecie.

 

 

„Od rozmów o zdrowiu nikt nie stał się zdrowszym. Zdrowie staje się realne, gdy w tym celu coś robimy” (Ian Blair Hamilton)

 

 

Masz pytania dotyczące tego produktu lub innego produktu z naszej oferty - zachęcamy do kontaktu telefonicznego:

71 [zasłonięte] 07 lub 503 [zasłonięte] 000 (w godz. 9-20), chętnie odpowiemy na Twoje pytania.


 

Zapraszamy do kontaktu:

1. e-mailowego: [zasłonięte]@znaturyzdrowie.pl

2. telefonicznego:

71 [zasłonięte] 07, 503 [zasłonięte] 000

(w godz. 9-20)

 

Dostępne są następujące płatności:

1. Przelew na rachunek bankowy

2. Płatność przez system PayU

3. Pobranie (płatność u kuriera)

 

Przesyłki wysyłamy za pośrednictwem firmy kurierskiej DPD; przesyłki wysyłamy

w średnim czasie do 24 godzin, licząc od czasu złożenie zamówienia (pobranie) lub dokonania przelewu.