SPIRULINA
(2000 kapsułek)
Gdy przed 40 laty dokonano ponownego
odkrycia bogatego w substancje
odżywcze glonu o nazwie Spirulina platensis, nikt nie przypuszczał, że w
tak zawrotnym tempie stanie się on hitem najpierw w Japonii,
później w USA i całej Europie. Dziś spirulina jest
ceniona na całym świecie, przez miliony ludzi dbających o swoje
zdrowie. Powód jej popularności jest oczywisty:
spośród 30 000 do tej pory odkrytych alg, spirulina jest najbardziej niezwykłą
rośliną odżywczą, jaką kiedykolwiek poznali ludzie.
Do dnia dzisiejszego
nie znamy żadnego ziarna, owocu, rośliny, czy środka
spożywczego, który byłby bogatszy w naturalne substancje
odżywcze. W jednej tylko sprasowanej tabletce spiruliny
- Spiruletce, Matka Natura zebrała ich aż 2075.
Niewiarygodne? A jednak to prawda!

Spirulina,
którą Państwu oferujemy jest hodowana przez nas w
specjalnych wysoko zmineralizowanych wodach w chińskich
jeziorach. Duże wymagania,
jakie stawiamy środowisku, w którym hodowana jest alga
sprawiają, że nasze Spiruletki są najwyższej jakości.
Każda Spiruletka to bogate źródło białka, witamin
i minerałów, a także niezbędnych nam nienasyconych
kwasów tłuszczowych.
Za to jest szczególnie
bogata w cenne, niezbędne do życia aminokwasy (składniki
białka). Za główne źródło białka czy też
aminokwasów uchodzą mięso, ryby, drób i produkty
mleczne. Jednakźe spirulina przewyższa je niemal trzykrotnie
pod względem zawartości tych substancji, ponieważ składa się -
choć to niewiarygodne - aż w
65% z białka.
Głównym budulcem
organizmu ludzkiego jest białko. Nasz organizm potrzebuje go do budowy
komórek, wytwarzania hormonów, enzymów i
przeciwciał. Za podstawowe źródła białka uchodzą
powszechnie mięso, ryby, jajka i produkty mleczne. Spirulina
zawiera aż 65% białka z swojej budowie! A co najważniejsze, w
przeciwieństwie do produktów mięsnych i nabiału, alga ta nie wykazuje żadnych
obciążających organizm efektów ubocznych, choćby w
postaci podwyższonego poziomu cholesterolu.
Swoją intensywną, niebiesko – zieloną barwę spirulina
zawdzięcza dużej zawartości chlorofilu, który ma bardzo korzystny wpływ na procesy
krwiotwórcze i florę przewodu pokarmowego. Inny
barwnik to fitocyjanina, która wpływa pobudzająco na szpik kostny, a to jest
istotne przy procesach odnowy krwi. Trzeci istotny barwnik,
który możemy tu znaleźć to beta-karoten, którego w Spirulinie jest ponad 10
razy więcej niż w marchwi!
Wskazania:
Spirulina to alga słodkowodna - sprzyja oczyszczaniu systemu trawiennego,
przyspieszaprzemianę materii, wzmacnia system immunologiczny,
rozluźnia mięśnie jelit, urozmaica dietę w
składniki hamujące rozwój nowotworów i
zapobiegające powstawaniu miażdżycy. Spirulina, dzięki
wysokiej zawartości protein, witaminy B12 oraz innych
składników odżywczych, jest bardzo pożyteczna i wskazana dla wegetarian. Jest
stosowana szczególnie w przypadkach: anemii, cukrzycy,
wrzodów żołądka, niewydolności trzustki,
chorób wątroby, zatruć metalami ciężkimi,
nadciśnienia i niedociśnienia tętniczego
Najistotniejsze korzyści:
-
wzmacnia organizm
-
obniża ryzyko zachorowań na raka
-
obniża ryzyko chorób sercowo-naczyniowych
-
poprawia pamięć i zdolność koncentracji
-
reguluje ciśnienie
-
usprawnia pracę tarczycy
-
redukuje skutki radioterapii i chemioterapii
-
ważna w profilaktyce miażdżycy
-
działa antywirusowo i antynowotworowo
-
działa na niedokrwistość i anemię
-
wspomaga zwalczanie alergii i astmy
-
reguluje stężenie glukozy we krwi
-
wspomaga hormon regulujący tworzenie komórek
macierzystych szpiku kostnego
-
reguluje i wzmacnia produkcję białych ciałek krwi
Dawkowanie:
- Preparat zalecamy stosować od 6 do 15 spiruletek dziennie
(w zależności od masy ciała).
Kraj Pochodzenia:
Holandia/Niemcy
Zawartość:
Sposób przechowywania:
Składniki:
-
Aminokwasy egzogenne: Izoleucyna, Leucyna, Lizyna,
Metionina, Fenyloalanina, Treonina, Tryptofan, Walina,
-
Minerały / Mikroelementy:Wapń (Ca), Fosfor (P), Ŝelazo (Fe),
Sód (Na), Chlor (Cl), Magnez (Mg), Mangan (Mn), Cynk
(Z), Potas (K), Selen (Se), Chrom (Cr)
-
Witaminy: Biotyna, Cyjanokobalamina (B12),Kwas pantotenowy,
Kwas foliowy, Inozyt, Kwas nikotynowy, Pyrydoksyna (B6),
Ryboflawina (B2), Tiamina (B1), Tokoferol (E), Karotenoidy,
Chlorofil A
-
Nienasycone kwasy tłuszczowe Kwas linolowy (C18), Kwas
gamma-linolenowy (C18),
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: Kwas mirystynowy (C14) Kwas
palmitynowy (C16)
Opakowanie:
2000
kapsułek
Więcej o produkcie
Spirulina (2000 kapsułek):
Więcej o producencie:
Pomaga m.in na:
anemii, cukrzycy, wrzodów żołądka,
niewydolności trzustki, chorób wątroby, zapobiegania
utraty białych ciałek krwi (leukocytów),
Podstawowe składniki:
witamina B12, B1, B2, niacyna, kwas
foliowy, kwas pantotenowy, biotyna, witamina E, witamina
C.
Zobacz nasze pozostałe aukcje: 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|