Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Spirulina. Mikroalga. Beta-karoten. 200g. PROMOCJA

20-11-2014, 16:29
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 22.20 zł     
Użytkownik ALVIN2014
numer aukcji: 4786830896
Miejscowość Warszawa
Zostało sztuk: 2    Wyświetleń: 8   
Koniec: 20-11-2014 16:31:13
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha


 
E-mail Wyślij wiadomość
Tel.kom. 601 [zasłonięte] 154
Tel.kom. 691 [zasłonięte] 996

 
Kurier - przelew 14,90 zł
Paczkomat - przelew 9,50 zł
Paczkomat - pobranie 13,00 zł
Odbiór osobisty 0 zł
Kurier - pobranie 18,50 zł

 
Numer 32 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]0250091 [zasłonięte] 425897
Bank ING Bank Śląski

Regulamin
1) Paragony/Faktura: do każdej przesyłki dołączamy paragon fiskalny lub (na życzenie) wystawiamy fakturę VAT.
 
2) Odbiór osobisty: jest możliwy po wcześniejszym potwierdzeniu terminu.
 
3) Formy płatności: PayU, przelew tradycyjny, przesyłka pobraniowa, gotówka lub karta płatnicza przy odbiorze osobistym. 
    
4) Wysyłka GRATISprzy zakupach na naszych aukcjach na łączną kwotę 250,00 zł (i więcej) oraz wpłacie na konto wysyłka kurierem na nasz koszt. Dotyczy standardowej dostawy w dniach roboczych w godzinach 9.00 - 17.00.
 
5) Przesyłki kurierskiekurier dostarcza przesyłkę w dni robocze tj. poniedziałek - piątek w godzinach 9.00 - 17.00. 
Nie ma możliwości dostaw w godzinach wieczornych.
Dostawa w sobotę obciążona jest dodatkowym kosztem w wysokości 25,00 zł.
Prosimy o wcześniejsze skontaktowanie się z nami celem sprawdzenia możliwości realizacji takiej dostawy przez firmę kurierską, ponieważ nie jest ona dostępna na terenie całego kraju.
S P I R U L I N A   
 
200 g
 
 
 
Spirulina to mikroalga składająca się w ponad 55% z pełnowartościowego białka oraz wielu aminokwasów, witamin i składników mineralnych.
 
Zawiera również najwięcej beta-karotenu oraz kwasów nukleinowych spośród wszystkich pokarmów roślinnych i zwierzęcych.
 
Spirulina posiada bezpośredni wpływ na równowagę kwasowo-zasadową w organizmie.
 
 
Poza tym:
  • wspomaga utrzymanie naturalnej flory bakteryjnej jelit;
  • wpływa na likwidację anemii dostarczając żelazo;
  • zapewnia wysoki wzrost witalności;
  • wiąże metale ciężkie i wspomaga ich wydalanie;
  • usprawnia pracę gruczołu tarczycy;
  • wspomaga leczenie chorób układu krążenia;
  • wpływa na zmniejszenie zawartości cholesterolu we krwi;
  • wpływa na regulację stężenia cukru we krwi;
  • wpływa na regulację ciśnienia tętniczego krwi;
  • redukuje skutki uboczne radio i chemioterapii;
  • ogólnie posiada pozytywne działanie i wspomaga system immunologiczny.
 
Spirulina wspomaga dietę odchudzającą i utrzymuje wagę
dając organizmowi potrzebne substancje odżywcze a jednocześnie wypełniając żołądek dając uczucie sytości.


Spirulina- mikro alga spiralna, zaliczana jest do Cyjanobakterii, nazywanych również niebieskimi glonami.
Najstarsze skały sedymentacyjne zawierające skamieniałości wskazują, że Cyjanobakterie pojawiły się już przed 3,5 miliardem lat, jako pierwsze zielone organizmy na niezamieszkanej, niezagospodarowanej Ziemi.
 
Ich osiągnięciem ewolucyjnym było posiadanie chlorofilu, który posłużył do fotosyntezy, a więc do syntezy związków organicznych i produkcji tlenu.
Ten sam chlorofil występujący u alg pierwotnych jest obecny we wszystkich roślinach zielonych po dziś dzień.
Energia słoneczna jest wykorzystywana nie tylko przez chlorofil, lecz również przez inne barwniki, jak na przykład wartościowy dla zdrowia beta-karoten i - interesująca z farmaceutycznego punktu widzenia - fikocyjanina.
 
Spirulina posiada niezwykle duże zasoby tego barwnika.
Dodatkowo zawiera całą gamę witamin i związków mineralnych, wspierające zdrowotnie enzymy, antyoksydanty oraz największą zawartość białka ze wszystkich naturalnych środków spożywczych.

 
WARTOŚĆ ZDROWOTNA

Substancje odżywcze i czynnie działające zawarte w spirulinie:

Spirulina jest często określana jako doskonale wartościowe, super- pożywienie.
W żadnym innym produkcie spożywczym, niezależnie czy roślinnym, czy zwierzęcym, nie ma tak dużej zawartości białka i kompletnego zestawu substancji odżywczych.
 
Szczególnie dotyczy to substancji, których brakuje w dzisiejszym pokarmie lub na skutek codziennych obciążeń cierpimy na ich niedobory.
 
Są to: żelazo, selen, witamina A i B12, które są obecne w spirulinie w dużych ilościach.
 
Alga ta jest również interesująca ze względu na relatywnie wysoką zawartość potasu przy jednocześnie niewielkiej zawartości sodu.
 
Dzienne zapotrzebowanie na niektóre związki mineralne może być w znacznym stopniu pokryte już przy 10-cio gramowym spożyciu spiruliny i minimalnym dostarczeniu węglowodanów i tłuszczy.
 
Spirulina znajduje się w kręgu zainteresowań wielu ludzi odchudzających się i poszczących, gdyż 10 gramów ma tylko 36 kalorii.
 
Spożywanie spiruliny praktycznie nie pociąga za sobą żadnego ryzyka, na co wskazują doświadczenia żywienia ludzkiego w kręgach wielu kultur, które sięgają setek a nawet tysiąca lat.
 
Poza tym spirulina bogata jest w określone substancje wspierające zdrowotnie, które łącznie określa się mianem antyoksydantów, które odgrywają znaczną rolę w hamowaniu procesów starzenia i zapobiegają powstawaniu nowotworów.
 
Poza tym znajdują się też takie substancje jak sulfolipidy i polisacharydy, których aktywność przeciwchorobowa w różnych testach farmakologicznych wypadała bardzo obiecująco.
 
Związki te wywierają działanie przeciw wirusowi HIV i opryszczki.
 
Ponieważ spirulina nie posiada twardej ściany celulozowej, należy do substancji łatwostrawnych. Wszystkie witaminy i związki mineralne w niej zawarte są łatwo przyswajalne przez organizm, ponieważ występują jako połączenia organiczne.

BIAŁKA
 

Spirulina zawiera ponad 60% wysokowartościowego białka, szczególnie zalecanego do spożycia, gdyż zawiera pożądane aminokwasy egzogenne, które nie są wytwarzane przez organizm człowieka.
 
Wartość białka spiruliny jest porównywalna z wartością białka pochodzenia zwierzęcego, jednakże białko z tej algi jest o wiele bardziej zdrowsze, gdyż nie obciąża organizmu cholesterolem.
 

WITAMINY
 

Spirulina zawiera bogaty zestaw witamin. 
Alga ta przy dziennym spożyciu 2 do 3 gram pokrywa zapotrzebowanie na Wit. A i B12.
 
Witaminy i związki mineralne jak również inne wartościowe substancje występują w tym naturalnym pożywieniu jako związki związane biologicznie.
 
Takie kompleksy lepiej nadają się do wykorzystania przez organizm niż syntetyczne substancje niezwiązane. Jednocześnie są one łatwiej tolerowane przez żołądek i jelita. Organizm wybiera tylko te komponenty z szerokiej oferty dostarczanych zdrowych, różnorodnych substancji, których naprawdę potrzebuje.
 
Niebezpieczeństwo toksycznego przedawkowania, które istnieje przy substytucji syntetyczną witaminą A, tutaj praktycznie nie występuje.
 
 
  
Spirulina. Mikroalga. Beta-karoten. 200g. PROMOCJA
 
    
 
Dawkowanie: do 4 g dziennie, wymieszać proszek w letniej wodzie i pić pół godziny przed posiłkiem.
 
Skład: 100% spiruliny w proszku     
 
Masa netto: 200g  
 
Najlepsze do spożycia przed: 17.10.2015