Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

SPIRULINA MAXIMA - BIAŁKO ANEMIA ODCHUDZANIE DETOX

23-01-2014, 22:11
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 34.99 zł     
Użytkownik good--luck
numer aukcji: 3897678094
Miejscowość Wrocław
Zostało sztuk: 500    Wyświetleń: 3   
Koniec: 23-01-2014 22:16:15

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Waga (z opakowaniem): 0.18 [kg]
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Spirulinie przypisuje się mnóstwo zbawiennych działań na organizm ludzki. Uważa się, iż barwniki, znajdujące się w spirulinie, nie tylko pomagają w oczyszczaniu organizmu z toksyn, ale również wspomagają przemiany metaboliczne i procesy trawienne. Uznaje się ją za silny antyoksydant, który wzmacnia system immunologiczny i świetnie sprawdza się w profilaktyce nowotworowej. Spirulina może zwiększać produkcje przeciwciał, zwalczających infekcje, a także choroby przewlekłe, w tym raka. Ta niepozorna alga stymuluje tworzenie krwi i komórek macierzystych szpiku kostnego, a także może zmniejszać niekorzystne skutki radioterapii i chemioterapii, sprzyja naprawie uszkodzonych komórek DNA. Badania laboratoryjne sugerują, że spirulina wykazuje aktywność przeciw grypie, opryszczce i HIV. Jako źródło kompleksu witamin z grupy B, wpływa na regenerację komórek centralnego układu nerwowego. Pomaga również obniżyć poziom cukru we krwi oraz poziom złego cholesterolu (LDL) i trójglicerydów. Spirulina jest przydatna przy walce z nadwagą, cukrzycy, alergii, anemii, osłabieniu organizmu, wzmacnia włosy, skórę i paznokcie, odżywia wątrobę Regularne stosowanie gwarantuje trwałe i widoczne wyniki, które zaprocentują poprawą Twojej kondycji psychofizycznej. Istnieje bardzo niewiele znanych człowiekowi substancji naturalnych, które posiadają taka bogatą kombinację i szerokie spektrum składników odżywczych, jak alga Spirulina maxima. Spirulina ceniona jest na całym świecie przez miliony ludzi dbających o swoje zdrowie: nie znamy żadnego innego ziarna, owocu, rośliny, czy środka spożywczego, który byłby bogatszy w naturalne substancje odżywcze. Alga ta jest produktem całkowicie naturalnym, nie zawierającym żadnych składników toksycznych, ani pestycydów. Spirulina maxima wprosty, jednokomórkowy organizm. Naukowcy wierzą, że zamieszkuje ziemię od 3,5 miliarda lat. Była znana od tysięcy lat przez Azteków i Majów, a także przez Afrykańczyków i Azjatów. Spirulina pochodzi z zielonych alg (cyjanobakterii). Wzmacnia odporność organizmu 40 razy bardziej niż echinacea i 20 razy więcej niż aloes. Spirulina jest niezwykle bogata w białko (trzykrotnie więcej niż w wołowinie i rybie). Białko to zawiera aż 18 rodzajów aminokwasów, dlatego jest bardzo dobrze przyswajalne. Prócz tego Spirulina zawiera duże ilości mikro- i makroelementów, witamin i kwasów nukleinowych. Porównując: 1 g Spiruliny ma tyle wartości odżywczych, co 1 kg warzyw. Spirulina dobrze się wchłania, normalizuje poziom cholesterolu we krwi. Poprawia wzrok, stan włosów i paznokci. Spirulina to morska alga, najstarsza naturalna żywność, znana już człowiekowi pierwotnemu. Bogata w unikalne witaminy i składniki mineralne stanowi znakomite uzupełnienie codziennej diety. Witamina B6 pomaga w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz prawidłowej produkcji czerwonych krwinek. Przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia, znużenia, a także regulacji gospodarki hormonalnej. Pomocna jest również w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych. Witamina B12 wspomaga funkcjonowanie układów odpornościowego i nerwowego. Przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Jod przyczynia się do prawidłowej produkcji hormonów tarczycy i prawidłowego jej funkcjonowania. Pomaga również w prawidłowym działaniu układu nerwowego, a także zachować zdrową skórę.Selen pomaga zachować zdrowe włosy i paznokcie. Pomaga również w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego, tarczycy oraz w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Spirulina składa się aż z około 60 % białka. Jest źródłem łatwo przyswajalnego żelaza, naturalnego jodu, potasu, selenu, cennych witamin zwłaszcza z grupy B (B1, B2, B3, B6, B12), makro- i mikro elementów oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych. Zawarte w Spirulinie łatwo przyswajalne żelazo, przyczynia się do prawidłowego powstawania hemoglobiny i erytrocytów.Jod przyczynia się do prawidłowej produkcji hormonów tarczycy i prawidłowej czynności tarczycy. Spirulina jest jedynym nie mięsnym źródłem witaminy B12, która jest bardzo ważna w diecie wegetariańskiej. Magnez wpływa pozytywnie na przebieg czynności psychicznych poprawiając pamięć i zdolność koncentracji. Witamina B6 przyczynia się do regulacji aktywności hormonalnej organizmu oraz do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego. Witamina B6 może się przyczynić do zmniejszenia zmęczenia.Chlorofil i fitocyjanina ograniczają niszczycielski wpływ wolnych rodników na komórki oraz wspomagają oczyszczanie organizmu. Chlorofil ma bardzo korzystny wpływ na procesy krwiotwórcze i florę przewodu pokarmowego. Fitocyjanina wpływa pobudzająco na szpik kostny, przez co reguluje przebieg procesów krwiotwórczych. Spirulina nie wykazuje żadnych obciążających organizm efektów ubocznych, np. w postaci podwyższonego poziomu cholesterolu. Spirulina maxima to świetne źródło łatwo przyswajalnego białka; stanowi najlepsze źródło kwasu gamma linoleinowego (GLA), dobrego tłuszczu dla mózgu, prawidłowego funkcjonowania serca i innych elementów organizmu; wzmacniania system immunologiczny (polisacharydy odkryte w Spirulinie nazwane „immuliną” są od 100 do 1000 razy bardziej aktywne od preparatów aktualnie używanych w immunoterapii chorób nowotworowych); obniża poziomu złego cholesterolu ( LDL) i trójglicerydów; normalizuje poziom cukru we krwi. Wachlarz obecnych w spirulinie składników jest naprawdę szeroki: enzymy, bioflawonoidy, kwas foliowy, nienasycone kwasy tłuszczowe, przede wszystkim kwas linolenowy GLA oraz sprzężony kwas linolowy CLA, który wspomaga odchudzanie oraz barwniki: fitocyjanina (odkryta jedynie w spirulinie) i chlorofil, które działają na organizm przeciwzapalnie, antyoksydacyjnie i antyalergicznie.