Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

SPIRULINA MAX CaliVita algi na odporność białko

25-01-2012, 0:55
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 53 zł     
Użytkownik twojezdrowie_org
numer aukcji: 2057423668
Miejscowość Kościan
Wyświetleń: 10   
Koniec: 28-01-2012 18:13:47
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Wpłaty i wysyłka

Dlaczego my ?

  •  
  • najniższe ceny na Allegro,
  • DARMOWA WYSYŁKA priorytetowa,
  • produkt w 100% oryginalny, atestowany,
  • polski opis, ulotka,
  • szybki kontakt,
  • zawsze aktualna data ważności,
  • paragon lub na życzenie faktura VAT,
  • fachowa pomoc przy wyborze produktu,
  • GRATISY do każdego zakupu (szczegóły w aukcji)

Dane kontaktowe

mgr Piotr Strzelczyk

FHU BRATEK
NIP: 698[zasłonięte]156-66 REGON: 300[zasłonięte]836

Wpis do EWD: nr 7046

E-mail: [zasłonięte]@twojezdrowie.koscian.pl

Telefony komórkowe: 604 [zasłonięte] 578 (Andrzej)

698 [zasłonięte] 948 (Piotr)

 

Spirulina Max 60 tab.

Wartościowe algi

1g spiruliny odpowiada pod względem odżywczym 1 kg różnych warzyw!

 

GRATIS: wysyłka - katalog - ulotka - konsultacje


 

Produkt o działaniu wzmacniającym organizm i pobudzającym system immunologiczny.  Zawiera niebieskozielone algi, bogate w wiele witamin, składników mineralnych i wszystkie niezbędne aminokwasy. Jest pełnowartościowym dodatkiem do diety, szczególnie polecany jako istotny składnik diety wegetariańskiej.

 

Opakowanie: 60 tabletek

Dawkowanie: 2-4 tabletki dziennie 1/2 godz. przed posiłkiem


Skład:

Spirulina (alga) - 500.00 mg

 

Składniki odżywcze (100g Spiruliny)

Minerały:
Wapno 100-400mg               Żelazo 30-100mg          Cynk 2-5mg
Magnez 200-300mg              Potas[zasłonięte]500-10mg

Witaminy:
witamina A 100-200mg       witamina B1 1.5-4mg      witamina B2 3-5mg
witamina B3 10-14mg         witamina B6 0.5-0.8mg   witamina B12 0.1-0.6µg
witamina C 1.2-1.6mg        witamina E 5-10mg

 

 

 

Algi
 

Algi lub inaczej glony, to rośliny o prostej budowie, żyjące przeważnie w wodzie. Zawierają więcej witamin i minerałów niż wiele produktów spożywczych, dlatego ostatnio coraz częściej używa się ich jako naturalnych dodatków żywieniowych, podobnie jak morskich wodorostów. Wśród alg wyróżnia się m.in. dwa typy: Chlorellę i Spirulinę czyli algę szmaragdowozieloną i niebieskozieloną. Obie są doskonałymi substancjami odżywczymi. Aż 40-60% zawartości ich suchej masy to małe molekuły, łatwo przyswajalne przez organizm. Algi zawierają pełnowartościowe białko, dlatego też wegetarianie mogą je włączyć do jadłospisu jako źródło niezbędnych dla organizmu aminokwasów. Zawartość minerałów i pierwiastków śladowych wyróżnia algi spośród wszystkich żywych organizmów.

 

Pozyskuje się z nich na przemysłową skalę m.in. jod, mangan i brom. W algach szczególnie wysoka jest zawartość jodu i potasu, dlatego oddziałują korzystnie na zdrowie osób przyjmujących środki moczopędne. Dzięki zawartości naturalnego jodu w określonych przypadkach normalizują niedoczynność tarczycy Znajdujące się w nich żelazo jest w formie łatwo przyswajalnej, dlatego są najlepszym naturalnym źródłem tego pierwiastka. Oba rodzaje alg są bogate w różne witaminy. Zawierają wszystkie witaminy z grupy B oraz witaminę C i E, a także witaminę A i kwas linolenowy. W dużych ilościach znajdują się w nich kwasy nukleinowe (RNA, DNA) oraz chlorofil, który jest świetnym środkiem regenerującym, dezodorującym i przeciwbakteryjnym.


Wszystkie te cechy zwróciły uwagę lekarzy i biochemików. W Stanach Zjednoczonych, Japonii, Francji i Anglii rozpoczęto liczne badania nad możliwościami dalszego wykorzystania zalet alg. Badania te wykazały pozytywne rezultaty użycia alg w zwalczaniu zakażeń wirusowych. Udowodniony jest ich korzystny wpływ na wiele rodzajów opryszczki i wirusa grypy typu A; trwają eksperymenty nad udowodnieniem działania przeciw wirusowi HIV (wirus AIDS). W Indiach ostatnio prowadzi się badania nad rolą alg w zapobieganiu oraz leczeniu schorzeń o charakterze złośliwym błony śluzowej jamy ustnej; także i w tym zakresie udowodniono pozytywne działanie substancji zawartych w algach. Z całą pewnością wiadomo, że algi wzmacniają system immunologiczny oraz wiążą wolne rodniki. Z tego powodu lekarze coraz częściej używają alg we wspomagającym leczeniu różnych schorzeń nowotworowych.


Algi morskie zawierają wszystkie mikroelementy i minerały wody morskiej, mają też przedziwną zdolność gromadzenia ich we własnym wnętrzu. Co ważniejsze, zawierają te substancje w najbardziej przyswajalnej formie, zasymilowane już przez organizm roślinny. To ogromna zaleta, bowiem tak często reklamowane w mediach suplementy zawierają najczęściej syntetyczne witaminy i mikroelementy, których przyswajalność jest dużo niższa niż tych pochodzących z alg.  Algi zawierają największą ilość i najwyższą różnorodność minerałów, w porównaniu z innymi roślinami i dlatego są tak cenne. Generalnie, w dietetyce stosuje się algi w leczeniu obrzęków, zgodnie ze starożytnym chińskim tekstem: "nie istnieje obrzęk, którego nie można by usunąć dzięki algom", cyst, obrzękniętych węzłów chłonnych, opuchlizn, chorób skóry z towarzyszącymi zaczerwienieniami, zapaleń stawów.

 

Spirulina


Wśród różnorodności otaczającej nas przyrody, są prawdziwie unikalne twory, takie jak np. niebiesko-zielony mikrowodorost - spirulina. Zawiera ona ogromną kombinację cennych dla organizmu ludzkiego substancji. Spirulina jest ceniona za swoje naturalne pochodzenie oraz szerokie spektrum działania. Przede wszystkim wzmacnia układ odpornościowy organizmu, działa łagodząco na ściany żołądka oraz pomaga w oczyszczaniu organizmu. Pomaga usunąć negatywne oddziaływanie wyniszczonego ekologicznie środowiska oraz stosowania używek i palenia papierosów.

Ważną cechą alg morskich jest bardzo dobra przyswajalność zawartych w nich składników. Pomagają również regulować równowagę kwasowo-zasadową, dzięki czemu cera staje się elastyczna. Algi wzmacniają naczynia krwionośne, chroniąc je przed pękaniem. Nie tylko skutecznie zapobiegają powstawaniu na skórze znienawidzonych przez panie cienkich, czerwonych "pajączków", ale również wzmacniają płaszcz wodno-lipidowy skóry, który chroni ją przed szkodliwym wpływem środowiska. Zawarty w algach kwas alginowy oczyszcza tkanki z produktów przemiany materii. Składniki alg morskich przyspieszają również rozpad tłuszczu. Z tych właściwości wodorostów korzystają producenci preparatów antycelulitowych.

 

Uczeni japońscy przedstawili fakty, iż u osób chorych na cukrzycę w ciężkiej formie, po podawaniu preparatu przez 8 tygodni, poziom cukru obniżył się do poziomu form lekkich. W Japonii wiele osób używa spiruliny i ok. 45% stosuje ją w celu leczenia różnych schorzeń, a 25% leczy w ten sposób cukrzycę.

Polecane zastosowanie spiruliny:

ANEMIA

profilaktyka i leczenie anemii spowodowanej niedoborem żelaza, różne formy złośliwej anemii, w tym raka krwi (białaczka),

 

JELITA
oczyszczenie jelit i odbudowa mikroflory układu pokarmowego, chroniczne choroby jelit, profilaktyka nowotworu jelita grubego,


STANY ZAPALNE

chroniczne stany zapalne, gruźlica, bronchit itp.,

 

STAWY I WZROST
profilaktyka i leczenie chorób stawów, regulacja wzrostu w okresie dorastania,
 

WZROK
profilaktyka i leczenie postępującej krótkowzroczności, katarakty i inne choroby narządu wzroku, uszkodzenie siatkówki oka u diabetyków,
 

CUKRZYCA
leczenie cukrzycy; w stanach wymagających regularnego brania insuliny, w znacznym stopniu można obniżyć stosowaną dawkę,
 

CIŚNIENIE

reguluje ciśnienie tętnicze, leczy nadciśnienie,

ODPORNOŚĆ

w stanach niskiej odporności organizmu, powtarzających się grypach, dla osób na diecie (także jako składnik wzbogacający pożywienie),

NOWOTWORY

po przebytych chorobach nowotworowych; w czasie i po chemioterapii oraz radioterapii, jako środek wzmacniający i odtruwający organizm; w czasie tych terapii, celem ochrony zdrowej tkanki przed uszkodzeniami,

CHOROBY SKÓRY
w chorobach skóry, zapobiega przedwczesnemu starzeniu się jej; przy braku keratyny (pękanie skóry na piętach); wygładzeniu zmarszczek, leczeniu trądziku,


URAZY

przyspieszenie procesu zdrowienia po urazach, stłuczeniach i pourazowych komplikacjach.

 

 

Produkt posiada wymagane w Polsce zezwolenie GIS (Głównego Inspektora Sanitarnego) - w przypadku dietetycznych środków spożywczych, lub zezwolenia PZH (Państwowego Zakładu Higieny) - w przypadku kosmetyków. Preparaty Calivita produkowane są przy wykorzystaniu najnowszych technologii, zapewniających najwyższe standardy charakterystyczne dla preparatów farmaceutycznych. Produkty CaliVita® International wytwarzane są w Stanach Zjednoczonych, przez renomowanych producentów dietetycznych środków spożywczych, pod nadzorem amerykańskiej FDA (Agencji ds. Żywienia i Leków). Produkowane są zgodnie z normami GMP (Dobrą Praktyką Produkcyjną), w oparciu o najnowsze technologie, w warunkach spełniających najwyższe standardy produkcji farmaceutycznej, przy użyciu wyłącznie surowców naturalnych. Nie zawierają cukru, soli, konserwantów, sztucznych barwników i aromatów. Preparaty o przedłużonym działaniu, zapewniają większą skuteczność i stały poziom składnika w organizmie nawet przez 10-18 godzin. Odpowiednio dobrana ilość i proporcje składników oraz ich aktywna forma zapewniają maksymalne przyswajanie preparatu przez organizm. CaliVita® International udziela 100% gwarancji jakości swoich produktów.


Wszystkie preparaty na naszych aukcjach to suplementy diety. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Żaden z produktów, występujących na tej aukcji, nie posiada właściwości leczniczych lub zapobiegających chorobom. Żadne oświadczenie, stwierdzenie, opinia lub informacja odnosząca się do któregokolwiek produktu nie stanowią i nie powinny być rozumiane jako porada medyczna.