Skład SPIRULINY to 58-62% pełnowartościowego białka z kompletem 18 aminokwasów i beta karotenu. Kwas gamma linolenowy (GLA), gamma linolowy, chlorofil, fytocjanina, dysmutaza nadtlenkowa (SOD), minerały, witaminy w tym kompleks witamin z grupy B - to wszystko znajduje się w jednej mikroskopijnej aldze.
Algi jako pierwsze pojawiły się na świecie 3,5 miliarda lat temu i przetrwały do dziś. Spirulina jest bogatym źródłem enzymów NRA, DNA, sulfolipidów i glikolipidów.
Spirulina Pacifica wchodzi w skład grupy produktów odżywczych przeznaczonych przez NASA (Amerykańska Narodowa Agencja Przestrzeni Kosmicznej) dla suplementacji załóg stacji kosmicznych.
Spirulina to bardzo silny antyoksydant
DZIAŁANIE:
- wspomaganie pracy wątroby i nerek w procesie detoksykacji (fytocjanina – odkryta tylko w spirulinie),
- regeneracja komórek centralnego układu nerwowego (kompleks witamin z grupy B w tym Wit. B12),
- wspomaganie procesów trawienia i wydalania, poprzez stabilizowanie naturalnej flory przewodu pokarmowego,
- posiada łatwo przyswajalne żelazo,
- bardzo znaczące odtruwanie i wspomaganie procesów oczyszczania organizmu,
- wspomaganie odchudzania (fenyloalanina ogranicza apetyt),
- opóźnianie procesów starzenia się organizmu,
- jest doskonałym uzupełnieniem diety wegetariańskiej, ludzi starszych i rekonwalescentów.
Sposób użycia: ok. 3 g dziennie
Sposób przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci
Uwagi: Nie należy przekraczać zalecanej porcji dziennej. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia