Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

SPIRULINA HAWAJSKA PACIFICA- 2,27kg -NAJTANIEJ

04-01-2015, 16:33
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 799 zł     
Użytkownik Hunza
numer aukcji: 4932432524
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 1   
Koniec: 04-01-2015 15:06:55

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Waga (z opakowaniem): 2.27 [kg]
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

NAJTANIEJ

SPIRULINA HAWAJSKA PACIFICA

W PROSZKU 2,27 kg.



Tylko 1 opakowanie

To najmniejsza cena(proszę przeliczyć na kilogramy, inne oferty :)

Jeśli chcesz negocjować cenę lub odebrać osobiście - pisz.

Z uważanej za najlepsza firmę, produkującą Spirulinę, gdyż nigdzie na świecie nie ma takich warunków hodowlanych jak na Hawajach min. lawa wulkaniczna, kora stale zasila środowisko, a to z kolei przekłada się na najwyższą wartość hodowli !!!

Z ŻADNEJ INNEJ HODOWLI, SPIRULINA NIE MA TAK WYSOKIEJ ZAWARTOŚCI CYNKU, JEST TO REKORD ŚWIATOWY!

Z uważanej za najlepsza firmę, produkującą Spirulinę, gdyż nigdzie na świecie nie ma takich warunków hodowlanych jak na Hawajach min. lawa wulkaniczna, która stale zasila środowisko, a to z kolei przekłada się na najwyższą wartość hodowli !!!

Z ŻADNEJ INNEJ HODOWLI, SPIRULINA NIE MA TAK WYSOKIEJ ZAWARTOŚCI CYNKU, JEST TO REKORD ŚWIATOWY!


Spirulina to najbardziej odżywcza roślina spośród odkrytych do tej pory. Badania nad nią trwają od 40 już lat. Ta mikroalga ma kształt skręconej spirali, produkuje tlen dając możliwość ewolucji innym, wyższym formom życia.

Spirulina jest wykorzystywana od 15 wieków. Z jej dobrodziejstw korzystali Aztekowie w Meksyku, po nich sięgnęli po nią mieszkańcy Afryki, którzy zaczęli ją wydobywać z jezior.

Skład spiruliny
Spirulina jest bardzo wartościowym składnikiem zawierającym w sobie moc substancji odżywczych: witamin, minerałów, beta-karotenu, kwas pantotenowego, barwników, nienasyconych kwasów tłuszczowych, biotyny.
Wśród witamin znaleźć w niej można witaminy C i E a także witaminy z grupy B (B1, B2, B12, których jest znacznie więcej aniżeli w warzywach i owocach).
Zawarty w spirulinie kwas gamma-linolenowy (GLA) redukuje zły cholesterol, zapobiegając chorobom serca i nadciśnieniu. Nad prawidłowym trawieniem, procesami metabolicznymi oraz krwiotwórczymi czuwają zawarte w mikroaldze barwniki: chlorofil i fitocyjanina.
Ilość zawartego w niej beta-karotenu przewyższa 20-krotnie zawartość marchewki.

Skład spiruliny przewyższa swoją wartością odżywczą mięsa, warzywa, owoce, zboża.
Ponad 65% jej składu to białka, jest ona 20% bogatszym źródłem protein, aniżeli ziarna soi, w stosunku do wołowiny przewyższa ją 200-krotnie.

Szczegółowa lista składników, przewiń na sam dół.

Spirulina – właściwości

DZIAŁANIE:

  • wspomaganie pracy wątroby i nerek w procesie detoksykacji (fytocjanina – odkryta tylko w spirulinie),

  • wzmacnianie systemu immunologicznego, (polisacharydy odkryte w spirulinie nazwane „immuliną” są od 100 do 1000 razy bardziej aktywne od innych preparatów polisacharydowych)

  • regeneracja komórek centralnego układu nerwowego (kompleks witamin z grupy B w tym Wit. B12),

  • obniżanie poziomu złego cholesterolu ( LDL) i trójglicerydów,

  • wspomaganie procesów trawienia i wydalania, poprzez stabilizowanie naturalnej flory przewodu pokarmowego,

  • posiada łatwo przyswajalne żelazo,

  • zmniejszanie ujemnych skutków radioterapii i chemioterapii,

  • bardzo znaczące odtruwanie i wspomaganie procesów oczyszczania organizmu,

  • wspomaganie odchudzania (fenyloalanina ogranicza apetyt),

  • opóźnianie procesów starzenia się organizmu

  • kontroluje i redukuje masę ciała – co jest zasługą zawartych w niej witamin oraz penyloalaninie poprawiającej metabolizm i zmniejszającej łaknienie.

  • wspomaga usuwanie toksyn – idealna w kuracjach oczyszczających oraz przy zatruciach,

  • czuwa nad właściwą gospodarką węglowodanową,

  • regeneruje uszkodzone komórki – szczególnie zalecana przy schorzeniach wątroby,

  • wspomaga pracę mózgu – zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe oraz aminokwasy,

  • zwiększa produkcję czerwonych krwinek, dlatego polecana jest przy anemii,

  • hamuje utratę białych krwinek,

  • poprawia stan skóry, włosów i paznokci, za sprawą licznych witamin i chlorofilu, który hamuje proces wypadania włosów,

  • zmniejsza ryzyko wystąpienia chorób nowotworowych (zawarte w spirulinie barwniki hamują rozwój komórek rakowych),

  • wzmacnia system immunologiczny.

  • jest doskonałym uzupełnieniem diety wegetariańskiej, ludzi starszych i rekonwalescentów. (zlikwidowała niejedną anemię u wegetarian)

Spirulina – dla kogo?
Spirulina jest składnikiem dla wszystkich tych, którym zależy na zdrowiu. Szczególnie polecana jest wegetarianom, osobom na rekonwalescencji, sportowcom.
Dodaje energii, przywraca skórze blask, wzmacnia włosy, redukuje zmarszczki, poprawia cerę.

Spirulina Pacifica wchodzi w skład grupy produktów odżywczych przeznaczonych przez NASA (Amerykańska Narodowa Agencja Przestrzeni Kosmicznej) dla suplementacji załóg stacji kosmicznych.

Spirulina to bardzo silny antyoksydant

W 2004 roku właściciele największych w Stanach Zjednoczonych i na świecie hodowli Spiruliny: Cyanotech Corporation Hawaje i Earthrise Farms z Kalifiorni, przedstawili rządowi USA opracowanie w formie petycji, z którego wynika, że prowadzone przez nich hodowle są najbezpieczniejsze a produkty najwyższej jakości spośród wszystkich innych hodowli na świecie.

Rząd USA uznał jakość i czystość przedstawionego produktu - Spiruliny, dając mu najwyższe oceny.

Jeżeli wiec kupujesz Spirulinę hodowaną poza granicami USA – nigdy nie będziesz pewien jej jakości.

UWAGA: Na rynku polskim większość spiruliny pochodzi z Chin, jej cena jest bardzo niska a jakość wątpliwa.

Wybór należy do Ciebie!!!

Opakowanie: proszek 2,27kg.
Data ważności : 6/17

Uwaga : Spirulina w proszku jest najlepszą formą jej przyjmowania, gdyż tylko koloidalny roztwór spiruliny zapewnia jej całkowitą wchłanialność, co można zaobserwować w badaniach laboratoryjnych. Już po 20 minutach od spożycia spirulina jest obecna we krwi. Spirulina w tabletkach nie jest równie łatwo przyswajalna o czym sprzedawcy milczą …

Spirulina w tabletkach występuje ze względu na wygodę i specyficzny smak i zapach spiruliny, ale pamiętajmy że to suplement a nie deser :)

Przygotowanie: Rozpuść potrzebną ilość proszku w przegotowanej wodzie, zamieszaj i odstaw na min. 2 godz. Najlepiej przyjmować na godzinę przed śniadaniem lub zamiast(idealna sprawa dla niejedzących śniadania).

Kulturyści i inni sportowcy uprawiający sporty siłowe w krajach takich jak USA czy Niemcy, przyjmują nawet 60-80 gr. dziennie.