| |
Planeta Zdrowie
Tel. 606 [zasłonięte] 633 / Mariusz Tel. 694 [zasłonięte] 111 / Katarzyna
( w godz. 10:00 - 18:00)
e-mail: [zasłonięte]@planetazdrowie.pl
| | | |
Płacę z Allegro
Dane do wpłaty:
Planeta Zdrowie ul. Piłsudskiego 16 c 07-410 Ostrołęka NIP 758[zasłonięte]176-43
Rachunek do wpłaty:
81 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 608769
| | | |
Wpłata na rachunek 18,00 zł. Płatność przy odbiorze 23,00 zł.Koszty zawarte w opisie aukcji, uzależnione od wagi paczki.
Koszty wysłania gratis przy łącznym zamówieniu powyżej 300,00 zł., wyłączając pakiety hurtowe. | | | |
Zapraszamy po odbiór osobisty do naszego sklepu:Planeta Zdrowie ul. Puławska 246 lok. 42 02-668 Warszawa (parking róg ul. Smyczkowej i Puławskiej)
Odbiór zamówienia możliwy dla aukcji z taką opcją. Wymagany kontakt telefoniczny lub mailowy w celu ustalenia terminu.
Możliwość płatności na miejscu kartą kredytową:
Brak możliwości odbioru osobistego dla aukcji z zaznaczeniem wysyłki tylko kurierem. | | | |
Hawaiian Spirulina Pacifica® 120 sztuk
Hawaiian Spirulina Pacifica®
Jest najbardziej pełnowartościowym i jednym z najczystszych źródeł naturalnych składnikiem leczniczo-żywieniowym jakie możemy znaleźć w przyrodzie. Skład SPIRULINY to 58-62% pełnowartościowego białka z kompletem 18 aminokwasów, beta karotenu w tym: 4 molekularne formy 9-cis, 13-cis, 15-cis i trans beta karoten. Zeaksantyna i beta kryptoksantyna uzupełniają karoteinowy kompleks. Kwas gamma linolenowy (GLA), gamma linolowy, chlorofil, polipeptydowy barwnik fytocjanina, dysmutaza nadtlenkowa (SOD), minerały, witaminy w tym kompleks witamin z grupy B, sulfolipidy, glikolipidy, enzymy, kwasy tłuszczowe RNA, DNA - to wszystko znajduje się w jednej mikroskopijnej aldze. Algi jako pierwsze pojawiły się na świecie 3,5 miliarda lat temu i przetrwały do dziś. Spirulina jest bogatym źródłem enzymów NRA, DNA, sulfolipidów i glikolipidów. Spirulina Pacifica wchodzi w skład grupy produktów leczniczo-odżywczych przeznaczonych przez NASA (Amerykańska Narodowa Agencja Przestrzeni Kosmicznej) dla suplementacji załóg stacji kosmicznych.
DZIAŁANIE Spirulina to bardzo silny antyoksydant - profilaktyka chorób nowotworowych,
- wspomaganie pracy wątroby i nerek w procesie detoksykacji (fytocjanina – odkryta tylko w spirulinie),
- wzmacnianie systemu immunologicznego, (polisacharydy odkryte w spirulinie nazwane „immuliną” są od 100 do1000 razy bardziej aktywne od preparatów polisacharydowych aktualnie używanych w immunoterapii chorób nowotworowych),
- regeneracja komórek centralnego układu nerwowego (kompleks witamin z grupy B w tym wit. B12),
- obniżanie poziomu złego cholesterolu ( LDL) i trójglicerydów,
- normalizuje poziom cukru we krwi,
- wyizolowany ostatnio ze spiruliny specyficzny polisacharyd, nazwany „spirulinowym wapniem” ma hamujące działanie na rozwój wirusów: HIV, grypy, świnki, odry, opryszczki i zwykłego przeziębienia.
- wspomaganie terapii pacjentów chorych na AIDS, poprzez zawarte w spirulinie glikolipidy i fosfolipidy,
- wspomaganie procesów trawienia i wydalania, poprzez stabilizowanie naturalnej flory przewodu pokarmowego,
- stosowana przy anemii (bardzo łatwo przyswajalne żelazo),
- stymulacja tworzenia krwi oraz komórek macierzystych szpiku kostnego,
- zmniejszanie ujemnych skutków radioterapii i chemioterapii,
- bardzo znaczące odtruwanie i wspomaganie procesów oczyszczania organizmu,
- wspomaganie odchudzania (fenyloalanina ogranicza apetyt),
- opóźnianie procesów starzenia się organizmu,
- ograniczanie patogennego działania chorobotwórczych bakterii i grzybów,
- niweluje zakwaszenie organizmu przywracając właściwą równowagę kwasowo-zasadową,
- pobudza mechanizmy samonaprawcze uszkodzeń DNA,
- jest doskonałym uzupełnieniem diety wegetariańskiej, ludzi starszych i rekonwalescentów,
CYANOTECH CORPORATION - LIDER W PRODUKCJI SPIRULINY NA ŚWIECIE W 2004 roku właściciele największych w Stanach Zjednoczonych i na świecie hodowli Spiruliny: Cyanotech Corporation Hawaje i Earthrise Farms z Kalifiorni, przedstawili rządowi USA opracowanie w formie petycji, z którego wynika, że prowadzone przez nich hodowle są najbezpieczniejsze a produkty najwyższej jakości spośród wszystkich innych hodowli na świecie. Rząd USA uznał jakość i czystość przedstawionego produktu - Spiruliny, dając mu najwyższe oceny.
Warunki produkcji - Kailua Kona na Hawajach ma najlepsze na świecie warunki klimatyczno-środowiskowe do produkcji spiruliny,
- upalne słońce operujące cały rok (im więcej słońca tym większa zawartość karotenoidów w spirulinie ),
- nieskazitelnie czysta woda z gruntowych źródeł deszczowego lasu wypełniająca baseny hodowlane,
- oceaniczna woda pobierana z głębokości sześciuset metrów do odżywiania spiruliny (ponad 90 pierwiastków śladowych, mikro i makro elementów w tym mieszanka wapnia i magnezu),
- baseny hodowlane położone są w bardzo bliskim sąsiedztwie oceanu (patrz strona internetowa),
- bliskość czynnego wulkanu, którego środowisko dostarcza naturalnej sody.
- oczyszczona soda używana jest do alkalizowania wody w basenach hodowlanych,
- Cyanotech Corporation to pierwszy i najstarszy producent Spiruliny Platensis na świecie, z olbrzymim doświadczeniem hodowlanym i stałą współpracą z wieloma placówkami naukowymi w USA i Japonii,
- dwadzieścia lat produkcji zaowocowało udoskonaleniem zwykłej odmiany spiruliny platensis, czyniąc ją najbogatszą w składniki odżywczo-lecznicze w porównaniu do spiruliny z innych światowych hodowli,
- do hodowli nie używa się żadnych środków chemicznych - pestycydów, herbicydów,
- opatentowany proces suszenia i tabletkowania bez żadnych strat składników odżywczych (proces odbywa się w niskich temperaturach i braku dostępu tlenu),
- rodzaj opakowania produktu końcowego zabezpiecza spirulinę przed utlenianiem zarówno w trakcie transportu do odbiorców na całym świecie jak i później w sprzedaży detalicznej,
- szczegółowa kontrola jakości na każdym etapie produkcji (ponad 15 testów),
- hawajska spirulina Pacifica posiada wszystkie możliwe międzynarodowe certyfikaty jakościowe (m.in. ISO9002 i certyfikat koszerności) oraz certyfikaty bezpieczeństwa stosowania jakie są dostępne na świecie,
- produkt końcowy badany jest przez niezależne laboratoria w celu potwierdzenia jakości i bezpieczeństwa spożycia.
HAWAJSKA SPIRULINA PACIFICA NIE MA SOBIE RÓWNYCH NA ŚWIECIE POSIADA WIĘKSZĄ KONCENTRACJĘ składników leczniczo – odżywczych w 1g niż jakikolwiek inny produkt na świecie.
Spirulina zawiera: ● 3900% więcej beta karotenu niż karotka
● 2300% więcej żelaza niż szpinak ● 375% więcej białka niż tofu ● 300 %więcej wapnia niż mleko 3g spiruliny (6 tabletek ) ma tą samą wartość odżywczą co 5 porcji owoców i warzyw
Niebiesko-zielone algi w tym spirulina w nomenklaturze naukowej mają nazwę "cyanobacterii". W niektórych warunkach hodowlanych cyanobacterie jako produkt uboczny metabolizmu wytwarzają niebezpieczne toksyny, które następnie umiejscawiają się w strukturach komórkowych tych alg. Poziom toksyn może być zależny od natężenia promieniowania słonecznego, głębokości zbiorników hodowlanych sztucznych bądź naturalnych, składu mineralnego wody i zmian środowiskowych, nie dających się przewidzieć. Zażywanie preparatów z zakażonymi algami może doprowadzić do poważnych zmian w organizmie a w szczególności w wątrobie. Wykrywalność toksyn jest skomplikowana i wymaga szczegółowych badań. Cyanotech Corporation - producent Spiruliny Pacifica wraz z kilkoma wiodącymi producentami spiruliny i chlorelli założyli konsorcjum "Phytotoxin Research Project", na zlecenie którego opracowano metodę wykrywania microcyst w niebiesko-zielonych algach. Metodę wykrywalności opracowano w Wright State University. Kupując produkty Cyanotech Corporation klient ma stuprocentową pewność, że otrzymuje produkt najwyższej jakości i całkowicie bezpieczny . Hawaiian Spirulina Pacifica® jest nazwą zastrzeżoną przez producenta Cyanotech Corporation. SPOSÓB UŻYCIA: od 6 do 10 tabletek dziennie.
|
|