Spirulina Hawajska Pacifica w tabletkach
Najlepsza na rynku spirulina z najlepszymi właściwościami i składem!
100% Oryginalna!
Skład SPIRULINY to 58-62% pełnowartościowego białka z kompletem 18 aminokwasów i beta karotenu. Kwas gamma linolenowy (GLA), gamma linolowy, chlorofil, fytocjanina, dysmutaza nadtlenkowa (SOD), minerały, witaminy w tym kompleks witamin z grupy B - to wszystko znajduje się w jednej mikroskopijnej aldze. Algi jako pierwsze pojawiły się na świecie 3,5 miliarda lat temu i przetrwały do dziś. Spirulina jest bogatym źródłem enzymów NRA, DNA, sulfolipidów i glikolipidów. Spirulina Pacifica wchodzi w skład grupy produktów odżywczych przeznaczonych przez NASA (Amerykańska Narodowa Agencja Przestrzeni Kosmicznej) dla suplementacji załóg stacji kosmicznych.
-
100% wegetariańska, 100% wegańska, Non-GMO
-
Nie zawieta glutenu, laktozy, soi, pestycydów, herbicydów, rozpuszczalników
-
w całości naturalna
Spirulina to bardzo silny antyoksydant
Działanie?
-
wspomaga proces detoksykacji (fykocjanina – odkryta tylko w spirulinie),
-
wzmacnia odporność
-
regeneruje komórki centralnego układu nerwowego (kompleks witamin z grupy B w tym Wit. B12),
-
dba o właściwy poziom cholesterolu,
-
wspomaga procesy trawienia i wydalania, poprzez
-
stabilizowanie naturalnej flory przewodu pokarmowego,
-
posiada łatwo przyswajalne żelazo,
-
wspomaga odchudzanie (fenyloalanina ogranicza apetyt),
-
opóźnia procesy starzenia się organizmu,
-
jest doskonałym uzupełnieniem diety wegetariańskiej, ludzi starszych i rekonwalescentów.
CYANOTECH CORPORATION - LIDER W PRODUKCJI SPIRULINY NA ŚWIECIE
W 2004 roku właściciele największych w Stanach Zjednoczonych i na świecie hodowli Spiruliny: Cyanotech Corporation Hawaje i Earthrise Farms z Kalifiorni, przedstawili rządowi USA opracowanie w formie petycji, z którego wynika, że prowadzone przez nich hodowle są najbezpieczniejsze a produkty najwyższej jakości spośród wszystkich innych hodowli na świecie. Rząd USA uznał jakość i czystość przedstawionego produktu - Spiruliny, dając mu najwyższe oceny. Jeżeli wiec kupujesz Spirulinę hodowaną poza granicami USA – nigdy nie będziesz pewien jej jakości. Warunki produkcji
-
Kailua Kona na Hawajach ma najlepsze na świecie warunki klimatyczno-środowiskowe do produkcji spiruliny,
-
upalne słońce operujące cały rok (im więcej słońca tym większa zawartość karotenoidów w spirulinie ),
-
nieskazitelnie czysta woda z gruntowych źródeł deszczowego lasu wypełniająca baseny hodowlane,
-
oceaniczna woda pobierana z głębokości sześciuset metrów do odżywiania spiruliny (ponad 90 pierwiastków śladowych, mikro i makro elementów w tym mieszanka wapnia i magnezu),
-
baseny hodowlane położone są w bardzo bliskim sąsiedztwie oceanu
-
bliskość czynnego wulkanu, którego środowisko dostarcza naturalnej sody.
-
oczyszczona soda używana jest do alkalizowania wody w basenach hodowlanych,
-
Cyanotech Corporation to pierwszy i najstarszy producent Spiruliny Platensis na świecie, z olbrzymim doświadczeniem hodowlanym i stałą współpracą z wieloma placówkami naukowymi w USA i Japonii,
-
dwadzieścia lat produkcji zaowocowało udoskonaleniem zwykłej odmiany spiruliny platensis, czyniąc ją najbogatszą w składniki lecznicze w porównaniu do spiruliny z innych światowych hodowli,
-
do hodowli nie używa się żadnych środków chemicznych - pestycydów, herbicydów,
-
opatentowany proces suszenia i tabletkowania bez żadnych strat składników odżywczych (proces odbywa się w niskich temperaturach i braku dostępu tlenu),
-
rodzaj opakowania produktu końcowego zabezpiecza spirulinę przed utlenianiem zarówno w trakcie transportu do odbiorców na całym świecie jak i później w sprzedaży detalicznej,
-
szczegółowa kontrola jakości na każdym etapie produkcji (ponad 15 testów),
-
hawajska spirulina Pacifica posiada wszystkie możliwe międzynarodowe certyfikaty jakościowe (m.in. ISO9002 i certyfikat koszerności) oraz certyfikaty bezpieczeństwa stosowania jakie są dostępne na świecie,
-
produkt końcowy badany jest przez niezależne laboratoria w celu potwierdzenia jakości i bezpieczeństwa spożycia.
HAWAJSKA SPIRULINA PACIFICA NIE MA SOBIE RÓWNYCH NA ŚWIECIE (porównaj), POSIADA WIĘKSZĄ KONCENTRACJĘ składników odżywczych w 1g niż jakikolwiek inny produkt na świecie.
Spirulina zawiera:
-
3900% więcej beta karotenu niż karotka,
-
2300% więcej żelaza niż szpinak,
-
375% więcej białka niż tofu,
-
300%więcej wapnia niż mleko,
3g spiruliny (6 tabletek) ma tą samą wartość odżywczą co 5 porcji owoców i warzyw. Niebiesko-zielone algi w tym spirulina w nomenklaturze naukowej mają nazwę "cyanobacterii". W niektórych warunkach hodowlanych cyanobacterie jako produkt uboczny metabolizmu wytwarzają niebezpieczne toksyny, które następnie umiejscawiają się w strukturach komórkowych tych alg. Poziom toksyn może być zależny od natężenia promieniowania słonecznego, głębokości zbiorników hodowlanych sztucznych bądź naturalnych, składu mineralnego wody i zmian środowiskowych, nie dających się przewidzieć. Zażywanie preparatów z zakażonymi algami może doprowadzić do poważnych zmian w organizmie a w szczególności w wątrobie. Wykrywalność toksyn jest skomplikowana i wymaga szczegółowych badań. Cyanotech Corporation - producent Spiruliny Pacifica wraz z kilkoma wiodącymi producentami spiruliny i chlorelli założyli konsorcjum "Phytotoxin Research Project", na zlecenie którego opracowano metodę wykrywania microcyst w niebiesko-zielonych algach. Metodę wykrywalności opracowano w Wright State University. Kupując produkty Cyanotech Corporation klient ma stuprocentową pewność, że otrzymuje produkt najwyższej jakości i całkowicie bezpieczny.
Skła:
Sposób użycia:
Zawartość opakowania:
Sposób przechowywania:
Uwagi:
|
Opakowanie: 600 tabletek Więcej o produkcie Spirulina Hawajska Pacifica 600 tab. – NAJLEPSZA JAKOŚĆ – Kenay:
Więcej o producencie:
Pomaga m.in na:
anemie, cukrzyce, wrzody żołądka, niewydolności trzustki, choroby wątroby,,nadciśnienie, miażdżyce.
Podstawowe składniki:
100% spiruliny
|