spirulina crunchy z chili
Oferujemy sprawdzoną przez nas osobiście i stosowana od lat SPIRULINE CRUNCHY NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI w NAJNIŻSZYCH CENACH!
NOWOŚĆ W POLSCE!
Teraz w PROMOCJI !!! Do każdego opakowania spiruliny dołączamy bransoletkę Stone Age - GRATIS !!!!
Spirulina crunchy jest najlepszą dostępną na rynku postacią alg. 100% naturalna, jedyna naturalnie suszona na słońcu, bez obróbki w wysokich temperaturach, dzięki czemu zawiera najwyższe stężenie dobroczynnych składników. Pochodzi z ekologicznych upraw w południowych Indiach. Spirulina CRUNCHY z CHILI ma inny smak. Jest ostrzejsza. Dodatkowo chili, pieprz i masala rozgrzewają żołądek i neutralizują efekt wychładzania organizmu.
Wysokiej jakości spirulina (arthrospira platensis) - hodowana jest metodami ekologicznymi, przyjaznymi dla środowiska. Spirulina jest suszona na słońcu co daje jej dodatkową energię i wyjątkowy smak. W 100% czysta i bezpieczna, bez wypełniaczy i utwardzaczy, wolna od pochodnych GMO, metali ciężkich i substancji szkodliwych dla organizmu. Farma spiruliny jest pod stałą kontrolą laboratoryjną i posiada certyfikat ORGANIC oraz FAIR TRADE.
100% ORGANIC SPIRULINA
Zwiększa odporność organizmu.
Oczyszcza z toksyn i odkwasza.
Działa antynowotworowo i antyalergicznie.
Wzmacnia kości i stawy.
Zapobiega anemii.
Dodaje sił witalnych.
Spirulina stanowi źródło łatwo przyswajalnego białka roślinnego, węglowodanów, minerałów i witamin (szczególnie z grupy B), żelaza, magnezu, potasu, makroelementów i mikroelementów oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych. Spirulina zalecana jest w celu uzupełnienia codziennej diety w witaminy i składniki mineralne, przy zaburzeniach procesów trawienia, wspomagania odchudzania, regulacji poziomu cukru we krwi, oczyszczania organizmu z toksyn. Polecana m.in. w celu wzmocnienia odporności, po przebytych chorobach, podczas kuracji oczyszczających. Jest lekkostrawna, niskokaloryczna.
Spirulina zwiększa sprawność układu immunologicznego, wzmacnia serce, redukuje poziom złego cholesterolu, oczyszcza organizm z toksyn i odkwasza go. Poprawia kondycję psychofizyczną.
Skład spiruliny to 58-60% pełnowartościowego białka z kompletem 18 aminokwasów i betakarotenu, kwas gamma-linolenowy (GLA), chlorofil, fikocyjanina, kompleks witamin z grupy B.
Dzięki obecności pigmentów - zielonego chlorofilu i niebieskiej fikocyjaniny, działa antyoksydacyjnie, przeciwzapalnie i antyalergicznie. Normalizuje przemianę jodu w organizmie, przez co przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania tarczycy.
Spirulina zaliczana jest do grupy produktów SUPERFOODS. Naukowcy badając spirulinę przez kilkadziesiąt lat potwierdzili, że jest to najpotężniejsze i najbardziej zrównoważone źródło pożywienia na naszej planecie.
Jak podaje NASA: „Wartość odżywcza 1 kg spiruliny jest równowartością 1000 kg wybranych owoców i warzyw”.
Skład |
Białko |
60% |
Lipidy (tłuszcze) |
5% |
Węglowodany |
25% |
Składniki mineralne |
7% |
Woda |
3% |
Wartości odżywcze (w 100g): |
Wartość energetyczna |
387 kcal |
Fikocyjanina |
1,37 g* |
Karotenoidy |
0,19 g* |
Chlorofile |
0,97 g* |
Witamina B12 |
16.41ug (70% ZDS dla 10g) |
Kwas gamma-linolenowy (GLA) |
0,02 g* |
Żelazo |
37.73 mg (30% ZDS dla 10g) |
*zalecana dawka dzienna nie została określona |
- Spirulina crunchy pakowana jest w 100 gramowe porcje.
Przechowuje się 2 lata.
Rekomendowana dzienna dawka 1-10 g (ok. 1-2 łyżeczki do herbaty). Spiruline crunchy z chili wystarczy połknąć jak tabletki i popić wodą z cytryną. Spirulina jest całkowicie bezpiecznym i naturalnym produktem, zapewniającym szybką dawkę energii oraz wartości odżywczych. Dla smakoszy - spirulina dobrze komponuje się w zupach, sałatkach, makaronach, z pieczywem lub z jogurtem. Spirulinę Crunchy można jeść jako przekąskę lub stosować jako przyprawę do potraw, chleba i sałatek. Popularna w potrawach typu "raw food".
O SPOSOBIE PRODUKCJI
Spirulinowa farma usytuowana jest w pobliżu Oceanu Indyjskiego i Zatoki Bengalskiej w południowych Indiach. Gorący klimat i nasłonecznienie południowych Indii tworzą idealne warunki do hodowli spiruliny - można ją tutaj odnaleźć rosnącą naturalnie.
Wysokiej jakości algi rosną w ekologicznych warunkach - bez użycia pestycydów, herbicydów i innych środków szkodliwych dla zdrowia i środowiska naturalnego. Spirulina rośnie w wodzie zawierającej duże stężenie substancji mineralnych i związków organicznych. Spirulina (arthrospira platensis) hodowana jest w wodach słodkich, dzięki czemu zawartość jodu jest niższa niż w przypadku spiruliny hodowanej w zbiornikach z wodą morską. Ta odmiana spiruliny jest bezpieczna dla osób z chorobami endokrynologicznymi.
Spirulina jest suszona na słońcu (są tylko dwie takie farmy na świecie) co daje jej wyjątkową energię i charakterystyczny smak.
Farma istnieje od 1997 roku, a wieloletnie doświadczenie producenta zaowocowało powstaniem produktu najwyższej jakości. Posiada certyfikat ORGANIC oraz FAIR TRADE.