![](http://www.zdrowiesklep.pl/images/magda/spirulinachlorellaplus.jpg)
|
Do zakupu otrzymujesz GRATIS:
- Ekologiczne zioła "Dary Natury
![click to unzoom](http://img846.imageshack.us/img846/6368/herbat.jpg)
- Ulotkę informacyjną dot. zakupionych suplementów*
- Kurację oczyszczającą
- Długopis firmowy CaliVita
*Otrzymujesz po 1 szt. wyszczególnionych gratisów bez względu na ilość zakupów
|
Spirulina Chlorella PLUS to rewelacyjny produkt, który w pełni wykorzystuje bogactwo natury. Polecamy każdej osobie jako uzupełnienie niezbędnych składników, a szczególnie tym, którzy spożywają mało warzyw i owoców, stosują niewłaściwą dietę. Produkt uzupełnia niedobory składników odżywczych, cierpiących na częste niedobory żelaza (anemia).
Spirulina Chlorella Plus to zestaw dwóch różnych, wzajemnie uzupełniających się gatunków alg – spiruliny i chlorelli – wzbogacono dodatkiem trawy pszenicznej i lucerny siewnej (alfalfa) – znanych z cennych właściwości alkalizujących, jak również opatentowanej mieszaniny cennych „zielonych składników” oraz antyoksydantów: estry luteiny, likopen.
Substancje charakteryzujące produkt:
- sproszkowana spirulina 250,0 mg
- sproszkowana chlorella 250,0 mg
- sproszkowana trawa pszeniczna 100,00 mg
- sproszkowany liść lucerny siewnej 100,00 mg
- Opatentowana mieszanka 140 mg:
- sproszkowane nasiona selera zwyczajnego
- sproszkowany wodorost Ascophyllum nodosum
- sproszkowana kapusta
- sproszkowany szpinak
- sproszkowany korzeń mniszka lekarskiego
- sproszkowana natka pietruszka
- ekstrakt z aksamitki wzniesionej (10% estrów luteiny)
- ekstrakt z pomidora (5% likopenu)
- sproszkowane liście brukselki
- sproszkowany korzeń czarnej rzodkwi
- sproszkowany liść aloesu zwyczajnego
- sproszkowane brokuły
Dawkowanie: 1 tabletka dziennie pół godz. przed posiłkiem
Opakowanie: 100 tabletek
Zastosowanie:
- odmładza skórę, poprawia wygląd cery
- bogactwo witamin - min. żelaza
- uzupełnienie diety szczególnie dla osób spożywających mało warzyw i owoców
- cenne źródło jodu dla osób z niedoczynnością tarczycy
- Odkwasza, utrzymuje właściwą równowagę kwasowo-zasadową,
- oczyszcza organizm z toksyn,
- wzmacnia odporność, silny antyoksydant
W wielu krajach azjatyckich i afrykańskich, jak również w Ameryce Środkowej i Południowej, niektóre gatunki alg już od wielu lat są serwowane jako cenny składnik pokarmowy i cieszą się ogromną popularnością wśród smakoszy. Zachodni świat zaczął je odkrywać stosunkowo niedawno, gdy do centrum zainteresowania ponownie powróciły naturalne metody wspomagania organizmu. Wodorosty, stale poddawane badaniom laboratoryjnym, wciąż ujawniają nowe tajemnice. Spirulina i chlorella to wspaniałe źródło wielu substancji odżywczych, niezbędnych do wzrostu i odnowy komórek. Duża zawartość pełnowartościowego białka (około 60-70%), czyni z nich cenne uzupełnienie diet wegetariańskich. Dostarczają również zestaw dobrze przyswajalnych witamin oraz składników mineralnych, co korzystnie wpływa na fizyczną i psychiczną kondycję organizmu. Algi zawierają łatwo przyswajalny jod niezbędny do produkcji hormonów tarczycy, które pełnią kluczową rolę w regulacji podstawowej przemiany materii i termogenezy, a przy tym warunkują prawidłowy rozwój oraz funkcjonowanie mózgu i układu nerwowego (w Europie ok. 435 mln. ludzi ma niewystarczające spożycie jodu). Kolejnym atutem alg jest niezbędny błonnik oraz chlorofil, dzięki którym zarówno spirulina, jak i chlorella stanowią idealny dodatek do diet odkwaszających i oczyszczających. W ten sposób organizm może pozbyć się substancji, które zaburzają przemianę materii oraz prawidłową aktywność systemu immunologicznego. Chlorofil, nazywany często „skoncentrowaną siłą słońca”, wspomaga pracę jelit oraz niweluje nieprzyjemne zapachy ciała. Przy pomocy diety bogatej
![](http://www.zdrowiesklep.pl/images/magda/KELP2.JPG)
w algi podejmowane są także próby wspomagania odchudzania. Stwierdzono bowiem, że niebieskozielona spirulina zawiera substancje chemiczne, które hamują apetyt, a u niektórych osób mogą korzystnie wpływać na poziom glukozy we krwi. Skład produktu został również wzbogacony o „zieloną żywność” w tym kapustę, szpinak, natkę pietruszki, brukselkę, liście aloesu, brokuły, trawę pszeniczną, liście lucerny siewnej, które zgodnie ze światowym trendem „green foods”, oznaczają naturalne produkty spożywcze (niektóre rodzaje alg i warzyw), wykazujące działanie odżywcze, oczyszczające, wzmacniające układ odpornościowy oraz warunkujące utrzymanie właściwej równowagi kwasowo-zasadowej.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Nie należy przekraczać zlecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt należy przechowywać zamknięty w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci. Żaden z produktów sprzedawany przez nas sklep nie posiada właściwości leczniczych lub zapobiegających chorobom. Żadne oświadczenie, stwierdzenie, opinia lub informacja odnosząca się do któregokolwiek produktu nie stanowią i nie powinny być rozumiane jako porada medyczne