Spirulina Chlorella PLUS
Cenne algi
GRATISY:
herbatka -
wysyłka - katalog produktów - ulotka - konsultacje
Opakowanie: 100
tab.
Dawkowanie: 1
tabletka dziennie, pół godziny przed posiłkiem.
Skład:
sproszkowana:
spirulina - 250,0 mg
chlorella - 250,0 mg
trawa pszeniczna -
100,00 mg liść lucerny siewnej
- 100,00 mg
Opatentowana
mieszanka 140 mg
sproszkowane:
nasiona selera
zwyczajnego wodorost Ascophyllum nodosum
brokuły
kapusta
szpinak korzeń mniszka lekarskiego natka
pietruszki
ekst. z aksamitki
wzniesionej (10% estrów luteiny)
liść aloesu zwyczajnego ekstrakt
z pomidora (5% likopenu) liście brukselki korzeń czarnej rzodkwi
Inne podwodne skarby:
Spirulina Max,
Shark Aid,
Omega 3
Składniki Spirulina Chlorella PLUS
to:
wspaniałe źródło wielu substancji
odżywczych,
cenne uzupełnienie diet wegetariańskich,
źródło jodu niezbędnego do
produkcji hormonów tarczycy,
idealny dodatek do diet odkwaszających i
oczyszczających,
wspomaganie pracy jelit oraz niwelowanie
nieprzyjemnych zapachów ciała,
działanie odżywcze, oczyszczające,
wzmacniające układ odpornościowy.
Spirulina Chlorella PLUS to
produkt, który w pełni wykorzystuje bogactwo natury. Zestaw dwóch
różnych, wzajemnie uzupełniających się gatunków alg - spiruliny i
chlorelli - wzbogacono dodatkiem trawy pszenicznej i lucerny siewnej (alfalfa),
znanych z cennych właściwości alkalizujących, jak również opatentowanej
mieszaniny cennych zielonych składników oraz antyoksydantów: estry
luteiny, likopen.
które hamują apetyt
W wielu krajach azjatyckich i afrykańskich, jak również w Ameryce
Środkowej i Południowej, niektóre gatunki alg już od wielu lat są
serwowane jako cenny składnik pokarmowy i cieszą się ogromną
popularnością wśród smakoszy. Zachodni świat zaczął je odkrywać
stosunkowo niedawno, gdy do centrum zainteresowania ponownie powróciły
naturalne metody wspomagania organizmu. Wodorosty, stale poddawane
badaniom laboratoryjnym, wciąż ujawniają nowe tajemnice. Spirulina i
chlorella to wspaniałe źródło wielu substancji odżywczych, niezbędnych
do wzrostu i odnowy komórek.
Duża zawartość pełnowartościowego białka
(około 60-70%), czyni z nich cenne uzupełnienie diet wegetariańskich.
Dostarczają również zestaw dobrze przyswajalnych witamin oraz składników
mineralnych, co korzystnie wpływa na fizyczną i psychiczną kondycję
organizmu. Algi zawierają łatwo przyswajalny jod niezbędny do produkcji
hormonów tarczycy, które pełnią kluczową rolę w regulacji podstawowej
przemiany materii i termogenezy, a przy tym warunkują prawidłowy rozwój
oraz funkcjonowanie mózgu i układu nerwowego (w Europie ok. 435 mln.
ludzi ma niewystarczające spożycie jodu).
Kolejnym atutem alg jest niezbędny błonnik oraz chlorofil, dzięki którym
zarówno spirulina, jak i chlorella stanowią idealny dodatek do diet
odkwaszających i oczyszczających. W ten sposób organizm może pozbyć się
substancji, które zaburzają przemianę materii oraz prawidłową aktywność
systemu immunologicznego. Chlorofil, nazywany często "skoncentrowaną
siłą słońca", wspomaga pracę jelit oraz niweluje nieprzyjemne zapachy
ciała. Przy pomocy diety bogatej w algi podejmowane są także próby
wspomagania odchudzania. Stwierdzono bowiem, że niebieskozielona
spirulina zawiera substancje chemiczne, które hamują apetyt, a u
niektórych osób mogą korzystnie wpływać na poziom glukozy we krwi.
Skład produktu został również wzbogacony o zieloną żywność w tym
kapustę, szpinak, natkę pietruszki, brukselkę, liście aloesu, brokuły,
trawę pszeniczną, liście lucerny siewnej, które zgodnie ze światowym
trendem green foods, oznaczają naturalne produkty spożywcze
(niektóre rodzaje alg i warzyw), wykazujące działanie odżywcze,
oczyszczające, wzmacniające układ odpornościowy oraz warunkujące
utrzymanie właściwej równowagi kwasowo-zasadowej.
UWAGA!
Osoby mające problemy z tarczycą przed zażyciem preparatu powinny
zasięgnąć opinii lekarskiej.