|
ZnaturyZDROWIEpl
Tel. 503 [zasłonięte] 000
e-mail:
|
|
|
|
|
|
Przed złożeniem zamówienia na aukcji zachęcamy Cię do zapoznania się ze stroną:O MNIE - znajdziesz tam wszelkie informacje na temat naszej firmy. Po złożeniu zamówienia na aukcji prosimy o dokonanie płatności w terminiedo 5 dni.
Zamówione produkty wysyłamy niezwłocznie po zaksięgowaniu przelewu lub potwierdzeniu zamówienia płatnego przy odbiorze przesyłki, jednakże zastrzegamy sobie termin realizacji zamówienia do 5 dni roboczych.
|
|
|
|
|
|
Preferujemy wszystkie dostępne formy płatności: - przelew na konto sklepu, - Płacę z Allegro, - za pobraniem (gotówką przy odbiorze przesyłki),
- gotówką przy odbiorze osobistym.
|
|
|
|
|
|
PROMOCJA!
Złóż zamówienie na naszych aukcjach na łączną kwotę co najmniej 297 zł (lub 497 zł w opcji za pobraniem), a za przesyłkę kurierską nic nie zapłacisz - GRATIS (na nasz koszt).
Przesyłki kurierskie w standardzie są ubezpieczone.
Za przesyłki bez ubezpieczenia wysłane za pośrednictwem Poczty Polskiej (w przypadku zaginięcia przesyłki) odpowiadamy maksymalnie do kwoty odszkodowania wypłacanego przez Pocztę Polska, a wynoszącego ok. 110 zł (po rozpatrzeniu reklamacji przez Pocztę Polską).
Koszt ubezpieczenia przesyłki wysyłanej za pośrednictwem Poczty Polskiej wynosi 1,22 zł za każde 50 zł zadeklarowanej wartości przesyłki.
Sugerujemy opcję wysyłki kurierem, której dostarczenie w terminie jest gwarantowane i dodatkowo taka przesyłka jest w pełni ubezpieczona.
|
|
|
|
Zapraszamy do zakupów w sklepie ZnaturyZDROWIEpl - gwarantujemy 100% satysfakcji - zapoznaj się z naszą firmą i ogólnymi zasadami jakimi kierujemy się w obsłudze Klientów naszej firmy - sprawdź na stronie: O MNIE.
|
|
|
|
|
PROMOCJA!
Zamów produkty na naszych aukcjach za łączną kwotę co najmniej 297 zł (lub 497 zł w opcji za pobraniem), a za przesyłkę kurierską nic nie zapłacisz (GRATIS) - szczegóły na stronie O MNIE.
Spirulina BIO 500 g
Spirulina platensis (proszek)
Okres trwałości produktu: 03.2013 r.
Nasza Spirulina posiada certyfikat czystości biologicznej BIO.
Jakość oferowanej Spiruliny BIO jest stale kontrolowana i certyfikowana. Poprzez ciągłe monitorowanie i analizę pozostałości, zagwarantowana jest niezwykła czystość i pewność, że nie ma w niej szkodliwych pozostałości.
Produkcja spełnia normy ISO 9001:2000.
Proces wzrostu i przetwarzanie:
Uprawiana w świeżej źródlanej wodzie i pod stałym nadzorem technologów żywności, wzrasta dzięki energii promieni słonecznych wysokiej jakości najczystsza alga.
Właśnie dlatego w Spirulinie znajdują się prawie wszystkie składniki odżywcze, których dzisiaj nasz organizm tak bardzo potrzebuje.
Spirulina zawiera około 60-70% białka, które składa się z wszystkich 8 niezbędnych aminokwasów.
Spirulina jest bogata w kwasy tłuszczowe omega-3, chlorofil, witaminy z grupy B (B1, B2, B6, B12), pierwiastki śladowe i minerały (wapń, żelazo, potas, magnez, selen, cynk).
Spirulina powinna być spożywana najlepiej w połączeniu z witaminą C w celu lepszego wykorzystania wysokiej zawartości żelaza. 10-15g Spiruliny codziennie jest wystarczające do pokrycia pełnego dziennego zapotrzebowania na żelazo. Dlatego Spirulina jest również bardzo interesująca dla wegetarian.
Nasza Spirulina została wysuszona w specjalnej procedurze suszenia, a następnie sproszkowana. Dzięki temu procesowi zachowane zostały wszystkie wartościowe składniki, takie jak: białka, witaminy i enzymy.
Co więcej - nasza Spirulina nie jest napromieniowana, ani też poddana innej metodzie konserwowania i jest wolna od dodatków smakowych, zapachowych, barwników, konserwantów i innych dodatków.
Stałe monitorowanie procesu produkcji Spiruliny BIO daje gwarancję, że w naszym produkcie nie ma pozostałości pestycydów i metali ciężkich.
Dzięki wszystkim atutom jakie posiada Spirulina BIO jest ona wspaniałym produktem dla każdego.
Zwana jest także SUPER ŻYWNOŚCIĄ, co świadczy o znajdującym się w niej bogactwie składników odżywczych.
Ogólne informacje o Spirulinie:
Spirulina wraz z Chlorellą są najbardziej znanymi glonami słodkowodnymi.
Od wieków znana jest człowiekowi jako bogate źródło pożywienia. Nawet Majowie i Aztekowie uzupełniali swoją dietę mikroalgami.
W Chinach i Japonii Spirulina jest wysoko ceniona. Zwłaszcza, że Japończycy są znani ze zdrowej diety i osiągania podeszłego wieku.
Spirulina wykorzystywana dla potrzeb człowieka hodowana jest w warunkach kontrolowanych w dużych otwartych systemach wodnych lub w systemie zamkniętym.
Zdrowie i sprawność fizyczna dzięki Spirulinie!
Spirulina posiada bezpośredni wpływ na równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, a także:
- wspomaga utrzymanie naturalnej flory bakteryjnej jelit,
- dostarczając żelazo wpływa na likwidację anemii,
- zapewnia wysoki wzrost witalności,
- wiąże metale ciężkie i wspomaga ich wydalanie,
- usprawnia pracę gruczołu tarczycy,
- wspomaga leczenie chorób układu krążenia,
- wpływa na zmniejszenie zawartości cholesterolu we krwi,
- wpływa na regulację stężenia cukru we krwi,
- wpływa na regulację ciśnienia tętniczego krwi,
- redukuje skutki uboczne radioterapii i chemioterapii,
- ogólnie posiada pozytywne działanie i wspomaga system immunologiczny.
Wspomaga dietę odchudzającą i utrzymanie wagi. Daje organizmowi potrzebne substancje odżywcze, a jednocześnie wypełnia żołądek, dając uczucie sytości.
BOTANIKA I EKOLOGIA.
Spirulina - mikro alga spiralna, zaliczana jest do Cyjanobakterii, nazywanych również niebieskimi glonami. Najstarsze skały sedymentacyjne zawierające skamieniałości wskazują, że Cyjanobakterie pojawiły się już przed 3,5 miliardem lat, jako pierwsze zielone organizmy na niezamieszkanej, niezagospodarowanej Ziemi.
Ich osiągnięciem ewolucyjnym było posiadanie chlorofilu, który posłużył do fotosyntezy, a więc do syntezy związków organicznych i produkcji tlenu. Ten sam chlorofil występujący u alg pierwotnych jest obecny we wszystkich roślinach zielonych po dziś dzień. Energia słoneczna jest wykorzystywana nie tylko przez chlorofil, lecz również przez inne barwniki, jak na przykład wartościowy dla zdrowia Beta-Karoten i interesująca z farmaceutycznego punktu widzenia Fikocyjanina.
Spirulina posiada niezwykle duże zasoby tego barwnika. Dodatkowo zawiera całą gamę witamin i związków mineralnych, wspierające zdrowotnie enzymy, antyoksydanty oraz największą zawartość białka ze wszystkich naturalnych środków spożywczych.
WARTOŚĆ ZDROWOTNA.
Substancje odżywcze i czynnie działające zawarte w Spirulinie.
Spirulina jest często określana jako doskonale wartościowe, super-pożywienie. W żadnym innym produkcie spożywczym, niezależnie czy roślinnym, czy zwierzęcym, nie ma tak dużej zawartości białka i kompletnego zestawu substancji odżywczych. Szczególnie dotyczy to substancji, których brakuje w dzisiejszym pokarmie lub na skutek codziennych obciążeń cierpimy na ich niedobory - są to: żelazo, selen, witamina A i B12, które są obecne w spirulinie w dużych ilościach.
Alga ta jest również interesująca ze względu na relatywnie wysoką zawartość potasu przy jednocześnie niewielkiej zawartości sodu. Dzienne zapotrzebowanie na niektóre związki mineralne może być w znacznym stopniu pokryte już przy 10-cio gramowym spożyciu spiruliny i minimalnym dostarczeniu węglowodanów i tłuszczy.
Spirulina znajduje się w kręgu zainteresowań wielu ludzi odchudzających się i poszczących, gdyż 10 gramów ma tylko 36 kalorii. Spożywanie spiruliny praktycznie nie pociąga za sobą żadnego ryzyka, na co wskazują doświadczenia żywienia ludzkiego w kręgach wielu kultur, które sięgają setek, a nawet tysiąca lat.
Poza tym spirulina bogata jest w określone substancje wspierające zdrowotnie, które łącznie określa się mianem antyoksydantów. Odgrywają one znaczną rolę w hamowaniu procesów starzenia i zapobiegają powstawaniu nowotworów.
W spirulinie znajdują się też takie substancje jak sulfolipidy i polisacharydy, których aktywność przeciw chorobowa w różnych testach farmakologicznych wypadała bardzo obiecująco. Związki te wywierają działanie przeciw wirusowi HIV i opryszczki.
Ponieważ spirulina nie posiada twardej ściany celulozowej, należy do substancji łatwostrawnych. Wszystkie witaminy i związki mineralne w niej zawarte są łatwo przyswajalne przez organizm, ponieważ występują jako połączenia organiczne.
BIAŁKA.
Spirulina zawiera około 60-70% wysokowartościowego białka, szczególnie zalecanego do spożycia, gdyż zawiera pożądane aminokwasy egzogenne, które nie są wytwarzane przez organizm człowieka.
Wartość białka spiruliny jest porównywalna z wartością białka pochodzenia zwierzęcego, jednakże białko z tej algi jest o wiele bardziej zdrowsze, gdyż nie obciąża organizmu cholesterolem. Poza tym pokrywamy zapotrzebowanie na białko z najsmaczniejszego ze wszystkich źródła.
WITAMINY.
Spirulina zawiera bogaty zestaw witamin. Alga ta przy dziennym spożyciu od 2 do 3 gram pokrywa zapotrzebowanie na witaminę A i B12.
Witaminy i związki mineralne, jak również inne wartościowe substancje występują w tym naturalnym pożywieniu jako związki związane biologicznie.
Takie kompleksy lepiej nadają się do wykorzystania przez organizm niż syntetyczne substancje niezwiązane. Jednocześnie są one łatwiej tolerowane przez żołądek i jelita.
Organizm wybiera tylko te komponenty z szerokiej oferty dostarczanych zdrowych, różnorodnych substancji, których naprawdę potrzebuje. Niebezpieczeństwo toksycznego przedawkowania, które istnieje przy substytucji syntetyczną witaminą A, tutaj praktycznie nie występuje.
Okres trwałości produktu: 03.2013 r.
Zapraszamy na inne nasze aukcje z suplementami diety i produktami naturalnymi - kliknij w link INNE AUKCJE
|
|