SPIRULINA W PROSZKU 100 GR
Spirulina składa się w 100% alg morskich i dostarcza pełnowartościowego białka, wspomagając zdrową dietę i oczyszczanie organizmu jet suplementem diety.
Skład SPIRULINY to 58-62% pełnowartościowego białka z kompletem 18 aminokwasów, beta karotenu w tym: 4 molekularne formy 9-cis, 13-cis, 15-cis i trans beta karoten. Zeaksantyna i beta kryptoksantyna uzupełniają karoteinowy kompleks.
Kwas gamma linolenowy (GLA), gamma linolowy, chlorofil, polipeptydowy barwnik fytocjanina, dysmutaza nadtlenkowa (SOD), minerały, witaminy w tym kompleks witamin z grupy B, sulfolipidy, glikolipidy, enzymy, kwasy tłuszczowe RNA, DNA - to wszystko znajduje się w jednej mikroskopijnej aldze. Algi jako pierwsze pojawiły się na świecie 3,5 miliarda lat temu i przetrwały do dziś.
Spirulina jest bogatym źródłem enzymów NRA, DNA, sulfolipidów i glikolipidów.
- pomocna w oczyszczaniu organizmu, walce z anemią i niedoborem żelaza,
- korzystnie wpływa na cerę - może być stosowana w formie maseczki na twarz (przepisy umieszczono poniżej),
- poprawia przemianę materii,
- wzmacnia odporność,
- stanowi źródło pełnowartościowego białka,
- spirulina jest źródłem łatwo przyswajalnego:
- żelaza,
- naturalnego jodu,
- potasu,
- selenu,
- cennych witamin, zwłaszcza z grupy B,
- makro- i mikroelementów,
- nienasyconych kwasów tłuszczowych.
Co zyskuje spożywając Spirulinę?
- Spirulina odtruwa organizm z toksyn, także z z metali ciężkich
- Wspomaga odchudzanie
- Spirulina ma działanie przeciwwirusowe
- Ma działanie przeciwrakowe, przede wszystkim w wypadku nowotworów wątroby oraz przeciwdziałanie przerzutom
- Wzmacnia system immunologiczny
- Pobudza zdolność regeneracyjną i autoterapeutyczną organizmu
- Poprawia przemianę materii
- Stabilizuje i uaktywnia naturalną florę przewodu pokarmowego
- Pobudza proces krwiotwórczy
- Obniża poziom cholesterolu
- Ogranicza niszczycielski wpływ wolnych rodników na komórki.
Zalecane spożycie: Do 3 razy dziennie po jednej łyżeczce, przed lub w trakcie posiłku.
|