Spirulina to zielononiebieska alga, której walory odżywcze i prozdrowotne doceniali już Aztekowie i mieszkańcy Afryki. Zawarta w spirulinie unikalna kombinacja substancji cennych dla ludzkiego organizmu sprawia, że stanowi ona najwyższej jakości suplement diety. Pełnowartościowe białko (z zestawem 18 aminokwasów) zawarte w Spirulinie zostało wzbogacone w preparacie do min. 60% objętości. Jest też naturalnym źródłem łatwo przyswajalnego żelaza.
Chlorofil jest naturalnym barwnikiem spiruliny, który wspomaga funkcjonowanie serca, układu nerwowego oraz mięśni.
Spirulina wspomaga detoksykację organizmu, wzmacnia system immunologiczny, zmniejsza negatywne oddziaływanie zdegradowanego ekologicznie środowiska.
Spirulina:
- wysokowartościowe białko z alg morskich,
- uzupełnia niedobory żelaza,
- bogate źródło witaminy A i B12.
Włączenie Spiruliny do codziennego jadłospisu rekomenduje się zwłaszcza osobom odchudzającym się.
Substancje o działaniu odżywczym i/lub fizjologicznym:
Przetwór ze spiruliny (Spirulina maxima) o zawartości białka min. 60% objętości.
Sposób użycia:
3 razy dziennie po 1 lub 2 kapsułki po posiłku. Suplement nie może stanowić substytutu zróżnicowanej diety. Nie należy przekraczać zalecanej porcji. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Suplement diety