KONTAKT |
|
ECOPRADERA s.c.
Turowo 68
|
|
78-400 Szczecinek |
tel.[zasłonięte]094 379
tel. kom. 509 [zasłonięte] 455
|
e-mail: [zasłonięte]@op.pl
www.ecopradera.pl
|
WARUNKI WYSYŁKI |
|
|
|
|
Przedpłata na konto wraz z kosztami wysyłki (uzależniona od wagi paczki - szczegóły poniżej) lub za pobraniem przy odbiorze przesyłki. W przypadku innego adresu dostawy niż w allegro prosimy o kontakt e-mail lub tel.
|
|
NR KONTA |
|
74 1020 [zasłonięte] 2[zasłonięte]7910002 [zasłonięte] 011090
|
|
|
KOSZT PRZESYŁKI |
|
koszt przesyłki 1sztuka 9 zł , 2sztuki 12,10 zł
(przy wpłacie na konto)
przy wadze paczki do 5kg i wpłacie na konto - 14,50 zł
|
|
za pobraniem - 22,00 zł
przy wadze powyżej 5kg i wpłacie na konto 20,50 zł
za pobraniem 28,00zł
kurier
przy wpłacie na konto 20,50zł
za pobraniem 26,50zł
|
przy zakupach powyżej 250 zł - przesyłka gratis
Chcecie Państwo zrobić zakupy kompleksowe- przejrzyjcie nasze inne aukcje, pozostałych produktów ekologicznych. Proszę wejść w zakładkę
Pokaż inne przedmioty sprzedającego
Kategorie produktów ekologicznych:
- oliwa z oliwek Extra Virgin
- soki owocowe - egzotyczne
- algi atlantyckie i produkty pochodne
- oliwki różnego rodzaju
- przekąski
- ciastka bezglutenowe i razowe
Od lewej: Właścicel firmy ALGAMAR Clemente Fernandez Saa, wspólnicy ECOPRADERA s.c. Krzysztof i Maciej Noga
ALGAMAR jest wiodącą firmą hiszpańska specjalizującą się w zbiorach i suszeniu alg (morskie warzywa - wodorosty), przeznaczonych do konsumpcji dla ludzi. Firma została założona w roku 1996 przez braci Fernandez Saa, Clemente i Fermin z zamiarem promowania i rozpowszechniania informacji o wspaniałych właściwościach odżywczych atlantyckich alg regionu Galicja. Jako zbieracze dzikich alg jadalnych, ALGAMAR posiada "Plan eksploatacji wód" zatwierdzany co rocznie przez publiczną Instytucje Łowiecką i publikowany w Oficjalnym Biuletynie Regionu Galicja (DOGA). Plan ten gwarantuje, że zasoby zabrane morzu są odnawialne i zachowują równowagę ekosystemu.
Większość alg firmy jest zbierana przy południowym wybrzeżu terenu Galicja, wokół wysp atlantyckich. Region zbioru mieści się pomiędzy 42 a 44 równoleżnikiem, co ciekawe - jest na tej samej szerokości geograficznej co wybrzeża Japonii.
|
|
|
|
|
O firmie Jesteśmy bezpośrednim importerem i dystrybutorem żywności ekologicznej z Hiszpanii. Specjalizujemy się w wyszukiwaniu produktów na półwyspie Iberyjskim, które w naturalny sposób nie występują w Polsce. Sprowadzamy najlepsze gatunkowo produkty, starannie wyselekcjonowane pod względem autentyczności pochodzenia - bezpośrednio od rodzimych producentów, zwracamy uwagę na obecność certyfikatów regionalnych oraz Unijnych. Współpraca z producentem wyrobów organicznych podejmowana jest z naszej strony po monitoringu rynku hiszpańskiego, sprawdzeniu jakości wyrobów i porównaniu ich do innych występujących na rynku. Następnie odwiedzamy region uprawy a po zapoznaniu się osobiście z właścicielami w ich miejscu wytwarzania podpisujemy umowy reprezentacji na rynek Polski. Staramy się uzupełnić portfel takich produktów ekologicznych, które naturalnie nie występują w naszym kraju. Obecnie naszymi partnerami hiszpańskimi są:
OLIVAR DE LA LUNA - producent wyśmienitej ekologicznej oliwy z oliwek, VICHY CATALAN - ekologiczne 100% soki Lambda oraz woda mineralno-lecznicza Vichy Catalan, ALGAMAR - algi atlantyckie oraz inne wyroby z dodatkiem alg, ANAVIEJA - ekologiczne czipsy, popcorn i migdały smażone na ekologicznej oliwie z oliwek, CAMPOMAR - różnorodne ekologiczne oliwki, SINGLU (La Campesina) - producent ciastek bezglutenowych, bez drożdży, bez jajek, bez cukru.
NOWOŚĆ NA POLSKIM RYNKU
ALGI ATLANTYCKIE
Algi morskie są podstawowym składnikiem nowoczesnej diety ze względu na swoje wysokie wartości odżywcze; są one naturalnym źródłem minerałów i elementów śladowych, jak również niezbędnych aminokwasów, witamin i błonnika. Pełnią one kluczową rolę w przyswajaniu tłuszczów i w procesach przemiany materii.
Algamar pozyskuje je z najczystszych wód wybrzeża Atlantyku i poddaje suszeniu w niskiej temperaturze.
SPIRULINA (MICROALGA NATURAL PURA) 500g CZYSTE, NATURALNE MIKROALGI.
Doskonałe źródło protein (60% wagi), witamin i soli mineralnych. Sprzyja produkcji krwinek czerwonych, a duża zawartość chlorofilu, kwasu foliowego i żelaza to idealne składniki do zwalczania anemii. Pomaga w kontroli wysokich stanów cukru, a także cholesterolu. Ze względu na bardzo łatwo przyswajalne proteiny, dużą zawartość witaminy B12, a także wielu minerałów pochodzenia organicznego spirulina staje się idealnym komplementem dla osób z problemami układu pokarmowego, z nadwagą, diabetyków, chorych na raka i w innych przypadkach chorobowych.
SPOSÓB UŻYCIA:
Ze względu na jej delikatność można łączyć ją na surowo z wszelkimi produktami stałymi lub stało-soczystymi: 1-3 łyżki produktu można dodawać do koktajli i soków owocowych, a także koktajli sojowych, owsianych lub ryżowych, deserów, chłodników, rosołów, zup, sałatek, warzyw, płatków śniadaniowych.
Chronić przed światłem. Więcej przepisów w książce wydanej przez Algamar „Potrawy z alg atlantyckich”.
Wartość odżywcza w 100 g: Proteiny: 60%, Tłuszcze (lipidy): 5%, Węglowodany: 20%, Potas: 1400 mg, Wapń: 1000 mg, Magnez: 400 mg, Żelazo: 150 mg, Fosfor: 800 mg, Chlorofil: 600mg, Prowitamina A: 150mg, Witamina E: 10mg, Błonnik: 5%
Data ważności: 12.2013r
Przechowywać szczelnie zamknięte.
PRZEPISY: PRZEPISY
Zdrowotna rola alg atlantyckich dla naszego organizmu:
- Rozkładają nadmiar tłuszczu
- Są największym źródłem soli mineralnych (wapnia i żelaza, fosforu, magnezu) oraz mikroelementów (praktycznie wszystkich, szczególnie jodu, krzemu, magnezu, miedzi, selenu, itd.)
- Wysoka zawartość błonnika wzmaga apetyt i daje efekt lekko przeczyszczający, wspomagając w ten sposób przejście pokarmu przez jelita
- Ich aminokwasy uzupełniają białka innych pokarmów: zawierają wszystkie istotne aminokwasy oraz dziewięć mniej istotnych
- Aktywują układ odpornościowy, oczyszczają ciało z toksyn oraz wzmacniają kości, włosy i paznokcie
Czystość i jakość naszych wodorostów jest gwarantowana przez badania naukowe przeprowadzone przez Universidad Complutense de Madrid, Consejo Superior de Investigaciones Cientificas, Uniwersytety Santiago i La Coruna oraz Autonomiczny Rząd Regionu Galicja w Hiszpanii. Algamar otrzymał nagrodę za bioodmienność przyznaną przez Ministerstwo Środowiska Rolnictwa i Gospodarki Morskiej.
W algach można znaleźć w wystarczających ilościach wszystkie elementy potrzebne ciału ludzkiemu. Jako jedne z najstarszych organizmów żywych na tej planecie, są też jedynymi z niewielu dzikich warzyw - prawdziwie luksusowych w dzisiejszych czasach. Naturalne źródło, które samodzielnie odnawia się w morzu, przez co jest stabilną i niezanikającą żywnością.
Aktualna oferta alg atlantyckich:
- KOMBU REAL 100g - 34,00 zł
- ESPAGUETI DE MAR 100g - 22,00 zł
- WAKAME 100g - 32,00 zł
- NORI 100g - 36,00 zł
- DULSE 100g - 36,00 zł
- KOMBU 100g - 26,00 zł
- ALGI INSTATNT (PRZYPRAWA DO POTRAW)75g - 26,00 zł
- ŻELATYNA AGAR 50g - 21,00 zł
ZAPRASZAMY NA NASZE INNE AUKCJE
|