Przedmiotem aukcji jest najwyższej jakości spirulina firmy Natura Vitalis
Spirulina, dzięki zróżnicowanemu składowi, stosowana jest w przypadkach:
- anemii, korzystnie wpływa na zwiększenie ilości czerwonych krwinek, - cukrzycy, pomaga w regulacji poziomu glukozy we krwi, - wrzodów żołądka, ma pozytywny wpływ na podrażnione ścianki żołądka, gdyż pomaga pokryć je warstwą ochronną, - niewydolności trzustki, wspiera poprawną gospodarkę enzymów trawiennych oraz zmniejsza bóle i opuchliznę jamy brzusznej, - chorób wątroby, jest pomocna w usuwaniu przewlekłych stanów chorobowych, wzmaga jej zdolność regeneracji, - zapobiegania utraty białych ciałek krwi (leukocytów), zwłaszcza po leczeniu radio i chemioterapią, - zatruć metalami ciężkimi, stymuluje usuwanie z organizmu niebezpiecznych stężeń ołowiu, kadmu i rtęci, - nadciśnienia i niedociśnienia tętniczego, pomaga w jego regulacji.
Głównym budulcem organizmu ludzkiego jest białko. Nasz organizm potrzebuje go do budowy komórek, wytwarzania hormonów, enzymów i przeciwciał. Za podstawowe źródła białka uchodzą powszechnie mięso, ryby, jajka i produkty mleczne. Spirulina zawiera aż 65% białka z swojej budowie! A co najważniejsze, w przeciwieństwie do produktów mięsnych i nabiału, alga ta nie wykazuje żadnych obciążających organizm efektów ubocznych, choćby w postaci podwyższonego poziomu cholesterolu.
Swoją intensywną, niebiesko – zieloną barwę spirulina zawdzięcza dużej zawartości chlorofilu, który ma bardzo korzystny wpływ na procesy krwiotwórcze i florę przewodu pokarmowego. Inny barwnik to fitocyjanina, która wpływa pobudzająco na szpik kostny, a to jest istotne przy procesach odnowy krwi. Trzeci istotny barwnik, który możemy tu znaleźć to beta-karoten, którego w Spirulinie jest ponad 10 razy więcej niż w marchwi!
Sprawne funkcjonowanie organizmu wymaga, by w pokarmach znajdowały się określone kwasy tłuszczowe, szczególnie te nienasycone, których organizm nie jest w stanie sam wytwarzać. Należą do nich kwasy linolowy i linolenowy. Ich udział w Spirulinie waha się od 12 do 14 mg na każdy gram.
Pozostałe witaminy zawarte w Spirulinie to: B12, B1, B2, niacyna, kwas foliowy, kwas pantotenowy, biotyna, witamina E, witamina C.
Zastosowanie: - spirulina sprzyja oczyszczaniu systemu trawiennego, - przyspiesza przemianę materii, - wzmacnia system immunologiczny, - rozluźnia mięśnie jelit, - urozmaica dietę w składniki hamujące rozwój nowotworów i zapobiegające powstawaniu miażdżycy, - spirulina, dzięki wysokiej zawartości protein, witaminy B12 oraz innych składników odżywczych, jest bardzo pożyteczna i wskazana dla wegetarian, - spirulina jest również używana w przemyśle spożywczym. Azjaci (głównie Japończycy) spożywają obecnie ok. 10dkg glonów dziennie w postaci sałatek, dodatków do zup, mięs lub różnych galaretek.
Dawkowanie: Od 6 do 10 spiruletek dziennie (w zależności od masy ciała)
Zawartość: 200 spiruletek
Zapraszam na moje pozostałe aukcje