Spirulina
100 kapsułek
Spirulina aż w 60% składa się z białka – zawiera go więcej niż wieprzowina, wołowina czy ziarna soi. Jest też źródłem łatwo przyswajalnego żelaza, naturalnego jodu, potasu, selenu, cennych witamin, zwłaszcza z grupy B, makro- i mikroelementów oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych.
Jest jedynym niezwierzęcym pokarmem o znacznej zawartości wit. B12. Chlorofil i fitocyjanina, barwniki zawarte w tej zielononiebieskiej aldze, wspomagają procesy trawienne i metaboliczne oraz oczyszczają organizm człowieka.
Włączenie Spiruliny do codziennego jadłospisu zaleca się zwłaszcza osobom stosującym dietę redukcyjną oraz wszystkim potrzebującym wzmocnienia, oczyszczenia i zwiększenia wydolności organizmu. Można ją również stosować w dolegliwościach wynikających z niedoboru żelaza (anemia, zmęczenie).
Działanie:
· wysokowartościowe białko z alg morskich
· uzupełnia niedobory żelaza
· wspomaga detoksykację organizmu
· stanowi doskonałe uzupełnienie diety
Substancje o działaniu odżywczym i/lub fizjologicznym:
Przetwór ze spiruliny (Spirulina maxima) o zawartości białka min. 60% objętości.
Sposób użycia:
3 razy dziennie po 1 lub 2 kapsułki po posiłku. Preparat nie może stanowić substytutu zróżnicowanej diety.
|