Spirulina od najdawniejszych czasów była spożywana
przez ludy Azji i Ameryki Południowej jako wyjątkowe źródło cennych
składników odżywczych.
Spirulina zaliczana do "super pokarmów” (ang. super foods)
zawiera duże ilości nieprzetworzonego, łatwo przyswajalnego białka
dostarczającego wszystkich niezbędnych dla organizmu aminokwasów,
chlorofil wiążący tlen, karotenoidy - w tym duże ilości
Beta-karotenu, antyoksydanty - m.in. fikocyjaninę, zdrowe kwasy
tłuszczowe oraz niezwykle szerokie spektrum minerałów i witamin.
Ze względu na swój skład spirulina została uznana jako jeden z
najwartościowszych naturalnych pokarmów, którego regularne
spożywanie może mieć znaczący wpływ na poprawę kondycji i
funkcjonowania naszego organizmu, m.in. zwiększa odporność
organizmu, wspomaga usuwanie toksyn, stymuluje wzrost i poprawia
regenerację komórek, wspomaga utrzymanie równowagi
kwasowo-zasadowej, usprawnia działanie układu nerwowego oraz
wspomaga utrzymanie prawidłowej flory bakteryjnej jelit.
This is Bio używa wyłącznie 100% organicznej spiruliny
pochodzącej z tropikalnej wyspy Hajnan znajdującej się w specjalnej
strefie doskonale czystego środowiska. Wyspa Hajnan posiada
najlepszej jakości wody powierzchniowe dzięki setkom naturalnych
źródeł karmionych przez największy las tropikalny w Chinach
zachowany w nienaruszonej formie. Wszystkie gałęzie przemysłu na
wyspie Hajnan muszą być wolne od zanieczyszczeń i szkody dla
środowiska, dlatego masz pewność, że otrzymujesz produkt doskonale
czysty. Certyfikowane przez CN-BIO-604.
Sięgnij po
naturalne odżywcze źródło
SPIRULINA 100% ORGANIC This is Bio
Spirulina jest jednym z najbardziej sterylnych pokarmów na ziemi
o bardzo wysokim potencjale energii, zawierającym wszystkie witaminy
z grupy B, które są same w sobie synonimem wysokiej energii.
Składniki mineralne i witaminy zawarte w Spirulinie są naturalnie
bio-schelatowane, co oznacza, że są połączone wiązaniami z
aminokwasami w celu doskonałego przyswajania przez organizm.
Spirulina jest jednym z najbogatszych i najbardziej kompletnych
źródeł pożywienia występujących w naturze zawierające ponad 100
synergicznych składników odżywczych, wśród których znajdziesz:
- Białko: 65% -70% jej ciężaru, 3 razy tyle, ile
znajdziesz w wołowinie
- Żelazo: 58 razy więcej niż w szpinaku
- Kwas gamma-linolenowy (GLA): 3 razy więcej niż w
oleju z wiesiołka
- Witamina B12: często brakuje jej w diecie nie tylko
wegańskiej
- Chlorofil: 2 razy bogatsze źródło niż trawa
jęczmienna i trawa pszeniczna
- Przeciwutleniacze: 25 razy bogatsza w beta-karoten
niż surowa marchew
- Fitoskładniki: 31 razy więcej od jagód, 60 razy
silniejsza niż szpinak i 700 silniejsza niż jabłka
- Fikocyjanina: przeciwutleniacz wykazujący działanie
przeciw nowotworowe
Rosnąca ilość dowodów naukowych i badań klinicznych prowadzonych
nad Spiruliną o jej odżywczych właściwościach i potencjalnych
korzyściach dla zdrowia zwiększa również jej wykorzystanie jako
żywności funkcjonalnej. Wiele badań zostało przeprowadzonych
wykazując potencjalne korzyści spożywania Spiruliny, wśród których
możemy wymienić:
- Stymulacja układu odpornościowego
- Obniżenie poziomu cholesterolu i ciśnienia krwi
- Poprawa odporności na infekcje i wirusy
- Promowanie powstawania czerwonych krwinek
- Poprawa zdrowia jelit
- Odciążenie stawów
- Oczyszczanie organizmu z toksyn
- Równoważenie w pH organizmu
Spirulina jest naprawdę jednym z najbardziej naładowanych
składnikami odżywczymi zielonym super pokarmem na świecie i jest
odpowiednia dla wegan i wegetarian. Nie ma owoców, warzyw lub mięsa,
które może zapewnić takie całkowite białko w celu spełnienia potrzeb
żywieniowych ludzkiego ciała to zawarte w Spirulinie.
Twoje zdrowie w
Twoich rękach!
Składniki SPIRULINA 100% ORGANIC This is Bio:
100% organiczna spirulina (spirulina plantensis).
Przeciętna zawartość w 100g produktu:
Wartość energetyczna 409kcal/1712kJ
Białko 65,2g
Węglowodany 16,1g
Tłuszcz 8,2g
Błonnik 7g
SPIRULINA 100% ORGANIC This is Bio jest w 100% naturalna, wolna
od GMO, nie zawiera glutenu, dodatków syntetycznych, wypełniaczy ani
spoiw.
Dawkowanie SPIRULINA 100% ORGANIC This is Bio:
Zalecana porcja dzienna 2,5g-5g (1/2 do 1 łyżeczki od herbaty).
Korzyści spożywania
Chlorelli, Spiruliny, Trawy Pszenicznej i Trawy Jęczmiennej
ENERGIA
WSPARCIE
REWITALIZACJA
ODŻYWIENIE
REGULACJA
WZMOCNIENIE
RÓWNOWAGA
Zielona Żywność - idealne
odżywianie
Zielone pokarmy, takie jak nasza Chlorella, Spirulina, Trawa
Pszeniczna i Trawa Jęczmienna są wykorzystywane przez ludzi od setek
lat, a w 21 wieku są coraz bardziej cenione jako bogate źródło
bardzo pożywnej, nieprzetworzonej żywności. Rośliny te są naładowane
setkami makroelementów, mikroelementów, minerałów, witamin i białka,
w tym wszystkim niezbędnymi aminokwasami, które pracują w wielkiej
synergii dostarczając nam znaczących korzyści odżywczych. W czasach,
w których styl życia jest stresujący a normalna dieta składa się
głównie z konsumpcji przetworzonej, uprzemysłowionej żywności
przeładowanej tanimi, "pustymi" kaloriami i pozbawiona wszelkich
dobroci - nie wspominając o syntetycznych dodatkach - te zielone
nieprzetworzone pokarmy są naprawdę cudowną Zieloną Super Żywnością,
która pomaga sprostać wyzwaniom i stresom współczesnego stylu życia.
Od równowagi dietetycznej do wsparcia żywieniowego ..
Są one czymś więcej niż kompletną żywnością funkcjonalną
zapewniającą tylko wartości odżywcze. Jeśli spojrzymy na liczne
sytuacje, w których ludziom pomogło spożywanie Zielonych Super
Pokarmów, znajdziemy informację, że objawy nie znikły, z powodu
leczenia choroby, ale dlatego, że było to efektem dostarczenia
wysokiej jakości składników odżywczych, które odżywiły i wzmocniły
organizm, dlatego mógł on leczyć się samodzielnie w najlepszy
możliwy holistyczny sposób.
Na przestrzeni lat, rozległe badania naukowe, liczne badania
kliniczne i dowody empiryczne (i oczywiście doświadczenia i relacje
użytkowników) wykazały niezwykły wachlarz pozytywnych efektów
zdrowotnych związanych z wykorzystaniem Chlorelli, Spiruliny, Trawy
Pszenicznej, Trawy Jęczmiennej i ogólnie innych zielonych pokarmów.
Najczęściej obserwowane korzyści zdrowotne to:
- Naturalna detoksykacja i oczyszczanie organizmu
- Wzmocnienie systemu odpornościowego
- Odmładzenie komórek
- Kontrola wagi
- Trawienie i poprawa funkcjonowania jelit
- Równoważenie pH (odkwaszanie)
- Wzmocnienie układu krążenia
- Inne korzyści dla zdrowia
Naturalna detoksykacja i oczyszczanie organizmu
W świecie trapionym zanieczyszczeniami, pestycydami i dodatkami do
żywności, rodzi się pragnienie, by usunąć te wszystkie toksyny z
ciała. Oczyszczające efekty zielonej żywności są dobrze znane, jak
zeznało wielu użytkowników oraz jak dowodzą wyniki wielu studiów i
badań naukowych przeprowadzonych na przestrzeni lat.
To działanie oczyszczające jest głównie spowodowane ze względu na
wysoką zawartość chlorofilu. Chlorofil jest potężnym budowniczym
hemoglobiny we krwi i oczyszczaczem krwiobiegu, jelit i wątroby:
może pomóc usunąć substancje toksyczne z narządów wewnętrznych, co
umożliwia naturalny proces zdrowienia - rewitalizacji.
Chlorella posiada zdolność do usuwania metali ciężkich i pestycydów
z ciała, co jest dobrze udokumentowane: wynika to nie tylko z
wysokiej zawartości chlorofilu, ale również dzięki unikalnej
kompozycji jej ścian komórkowych. Wśród nich występują trzy warstwy,
z których warstwa środkowa zawiera grubsze mikro włókna celulozy, a
warstwa zewnętrzna polimeryzowany materiał karotenoidowy. Ten
porowaty materiał z pierwszej warstwy wiąże toksyny, a następnie są
one usuwane z organizmu. Naukowcy twierdzą, że komórki Chlorelli
wykazują silne wiązania z rtęcią, kadmem, arsenem, miedzią, uranem,
PCB, ołowiem, kobaltem, itp.
Wzmocnienie systemu odpornościowego
W każdej minucie w ciągu dnia w Twoim ciele trawa tysiące zaciekłych
bitew. Miliony mikroskopijnych najeźdźców, czy są to bakterie,
wirusy, substancje chemiczne lub obce białka, próbują przeniknąć do
Twoich komórek, podczas gdy system odpornościowy stara się z nimi
walczyć. Jeśli najeźdzcy wygrają wynikiem tego może być zwykłe
przeziębienie, przewlekła choroba, która poważnie ogranicza komfort
życia a w ekstremalnych sytuacjach może to być rak lub inna
śmiertelna choroba.
Zielona żywność wykazuje imponujące właściwości wzmacniające i
stymulujące odporność a jest to związane z zawartością różnych
cennych składników odżywczych w tym:
Kwas gamma-linolenowy (GLA)
- jest znany nie tylko z właściwości regulujących poziom cukru we
krwi i dostarczania ważnych składników do mózgu ale wykazuje również
właściwości budujące odporność organizmu.
Polisacharydy -
wykazują iż stymulują aktywność makrofagów i limfocytów T poprzez
zwiększenie poziomu interferonu (naturalny, przeciwnowotworowy i
przecwiwirusowy związek w organizmie)
Czynnik Wzrostowy
Chlorelli (CGF) - także wspomaga odporność gdyż stymuluje
gojenie się ran i wymianę tkanki komórkowej.
Fikocyjanina -
wykazano, że zwiększa aktywność limfocytów i prawdopodobnie
zapobiega szeregowi chorób zwyrodnieniowych narządów poprzez
zwiększenie ich odporności.
Beta-karoten - z
największą aktywnością witaminy A i aktywnością przeciwulteniającą
wśród wszystkich karotenoidów znany ze znacznego wzmacniania układu
odpornościowego i niszczenia komórek rakowych.
Odmładzenie komórek
Produkcja ludzkiego RNA/DNA zwalnia stopniowo wraz z wiekiem, co
powoduje obniżenie poziomu witalności i zwiększoną podatność na
różne choroby. Wolne rodniki są również odpowiedzialne za
uszkodzenia struktur DNA. Kiedy nasze RNA i DNA są w dobrym stanie
nasze ciała są w stanie wykorzystać składniki odżywcze bardziej
efektywnie, pozbyć się toksyn i uniknąć choroby. Komórki są w stanie
naprawić same siebie i poziom energii i witalność całego ciała
wzrasta.
Przez długi czas sądzono, że drożdże piwne miały największą ilość RNA,
ale później okazało się, że sardynki miało go 10 razy więcej (343mg
na 100g). Chlorella ma 10 razy więcej RNA niż sardynki aż 3g na
100g! Zarówno chlorella jak i spirulina zawierają wysoki poziom
kwasów RNA i DNA i unikalny składnik chlorelli, zwany Czynnikiem
Wzrostowym Chlorelli lub CGF. Spożywanie pokarmów o wysokiej
zwartości kwasów nukleinowych stanowi materiał do naprawy i
produkcji komórkowych kwasów nukleinowych, które mogą przeciwdziałać
procesom starzenia się.
Wiele też już napisano o roli przeciwulteniaczy w żywności tj.
witamina C, witamina E i Beta-karoten. Przeciwutleniacze przyłączają
się do wolnych atomów tlenu, zwanych wolnymi rodnikami, które jak
niektórzy badacze uważają wędrują przez krwiobieg wywołując
spustoszenie w komórkach i narządach ciała i zwiększają efekt
starzenia się i ryzyko związane z rakiem.
Przeciwstarzeniowe produkty spożywcze dla osób starszych, które nie
jedzą dużo, jedzą niewłaściwie lub nie mogą wchłonąć wystarczająco
dużo składników odżywczych będą to pokarmy bogate w składniki
odżywcze. Tak można opisać spirulinę i chlorellę: łatwo przyswajalne,
bogate w składniki odżywcze z najwyższą zawartością naturalnego
Beta-karotenu wśród wszystkich dostępnych pokarmów i znacznie
większymi właściwościami przeciw utleniającymi niż jakikolwiek
syntetyczny Beta-karoten.
Kontrola wagi
Jednym z powodów dlaczego chlorella i spirulina może być tak
skuteczna jako wsparcie programów odchudzających jest fakt, że
pobudzają perystaltykę jelit. Powolne trawienie jest często jedną z
przyczyn niechcianej nadwagi i otyłości. Gdy system trawienny
funkcjonuje prawidłowo, organizm może skutecznie wyeliminować
nadmiar materiału, który przyczynia się do niepożądanej nadwagi.
Korzystne efekty chlorelli i spiruliny na perystaltykę jelit może
pomóc w działaniu czyszczącym, które ma kluczowe znaczenie w tym
procesie.
Głód jest rejestrowany w mózgu gdy poziom glukozy we krwi lub
aminokwasów jest niski. Chlorella i spirulina są bardzo
skoncentrowanymi źródłami białka zawierającego polisachardy, które
podnoszą poziom glukozy we krwi a także aktywują powolny metabolizm.
Te zielone pokarmy są łatwo przyswajane przez organizm dostarczając
prawdziwe pożywienie, którego potrzebujemy, zmniejszając tym samym
apetyt mogący wywoływać ataków obżarstwa.
Wiele też pisano o zdolnościach aminokwasów: fenyloalaniny i
tyrozyny, ich wpływie na neuro przekaźniki w mózgu, szczególnie
tych, które kontrolują ambicje, nastrój i apetyt. Zarówno spirulina
jak i chlorella zawierają fenyloalaninę i tyrozynę, które biorą
udział w syntezie hormonów w mózgu, co z kolei może hamować głód u
niektórych osób.
Oczywiście realna utrata wagi nie wystąpi poprostu tylko dzięki
spożywaniu tych zielonych produktów natomiast może stworzyć
odpowiednie warunki do utraty wagi i działać wspólnie z innymi
naturalnymi składnikami żywności aby przyspieszyć proces
odchudzania. Osoba chcąca schudnąć musi także zmienić swoją dietę
oraz nabrać nawyku do regularnej aktywności fizycznej.
Trawienie i poprawa funkcjonowania jelit
W nowoczesnej nisko błonnikowej diecie odpady mogą gromadzić się w
załomach okrężnicy. Nigdy nie usuwane, odpady te mogą prowadzić do
zaparć, biegunki, wzdęć, upośledzonego trawienia, słabego
wchłaniania składników pokarmowych a także w późniejszym życiu do
raka jelita grubego jednego z najczęściej dzisiaj występujących
nowotworów. Problemy te zwiększają się wraz z wiekiem jak
potwierdzają osoby starsze. Odpowiednie usuwanie toksyn i bakterii z
ciała sprawia, że czujesz się zdrowo.
Zielone super pokarmy mogą być zbawienne dla zdrowia jelit.
Chlorella i spirulina są opisywane jako "aktywatory metaboliczne",
które działają bezpośrednio na tkanki ciała na poziomie komórkowym
do promowania zwiększonej aktywności "spalania" substancji
tworzących śluzówki i wspierają zdrową florę jelitową. Zawierają one
również enzymy trawienne, takie jak chlorofilaza i pepsyna, których
organizm potrzebuje. Wreszcie zawierają także białko i błonnik,
który z łatwością pomaga przy zaparciach a kompleks lipidowy i
chlorofil pomagają przy wypróżnieniach przyspieszając wydalanie
cholesterolu i kwasów żółciowych. Chlorofil znajdujący się w
spirulinie i chlorelli jest najpotężniejszym związkiem
oczyszczającym spotykanym w naturze. Może oczyszczać jelito a
następnie odtruwać wątrobę i krew poprzez wypychanie toksyn z
komórek ciała do limfy. Stymuluje wzrost przyjaznych bakterii
mlekowych i łagodzi podrażnioną tkankę wzdłuż ścian jelita.
Osoby spożywające spirulinę i chlorellę często zauważają
natychmiastowe zmiany w regularności pracy elit i wypróżnieniach.
Oba te pokarmy tłumią rozwój szkodliwych bakterii tj. E-coli i
drożdży Candida zapewniając dobre wsparcie i stymulację flory
jelitowej (lactobactillus i bifidobacteria). Zdrowe lactobactillus w
jelitach zapewniają człowiekowi trzy główne korzyści: lepsze
trawienie i wchłanianie, ochrona przed zakażeniami i pobudzenie
układu odpornościowego.
Równoważenie pH (odkwaszanie)
Współczynnik pH jest wyznacznikiem stanu zasadowości lub kwasowości
w organizmie. Z powodu złej diety, śmieciowego jedzenia,
rozgotowanej i przetworzonej żywności, fastfoodów i popularnych
słodzonych oraz gazowanych napojów większość z nas ma zachwiane pH
i zakwaszony organizm. Środowisko w organizmie, które jest zbyt
kwaśne stwarza możliwość dla patogenów (bakterii, wirusów, grzybów)
do przetrwania, zmniejsza poziom tlenu pozwalając komórkom rakowym
na rozwój, wyczerpuje minerały z kości prowadząc do osteporozy i
może stworzyć uszkodzenia tkanek w naszych tętnicach co może
prowadzić do chorób serca i udaru mózgu.
Zielone super pokarmy mogą być stosowane jako żywność równoważąca pH
organizmu. Chlorella posiada współczynnik pH równy 7, mniej więcej
taki sam jak czysta woda. Zielone pokarmy są bogate w minerały,
które organizm wykorzystuje do buforowania kwaśnego środowiska. Są
to produkty zasadowe a ich spożywanie jest powiązane ze wzrostem
masy kostnej, poprawą funkcji odpornościowych, poprawą
funkcjonowania nerek, zwiększeniem poziomu energii i obniżeniem
reakcji alergicznych.
Wzmocnienie układu krążenia
Zielone super pokarmy są najbogatszym źródłem chlorofilu, który
posiada strukturę prawie identyczną z ludzką hemoglobiną. Komórki
chlorofilu posiadają w środku cząsteczkę magnezu i ten minerał jest
niezbędny do prawidłowego funkcjonowania serca. Chlorella jest także
dobrym źródłem kwasów Omega-3, które są znane z ochronnych
właściwości chroniących przed chorobami serca. Programy badawcze i
opinie wielu użytkowników wskazują, że regularne spożywanie
chlorelli, spiruliny, trawy jęczmiennej i trawy pszenicznej może
chronić przed chorobami serca, obniżyć wysokie ciśnienie krwi i
poziom złego cholesterolu.
Inne korzyści dla zdrowia
Zielone super pokarmy udowodniły swoją skuteczność jako
budowniczowie zdrowia oraz wiele innych korzyści, które były
zgłaszane przez użytkowników indywidualnych, naukowców i praktyków
opieki zdrowotnej i lekarzy przepisujących te produkty swoim klientom
i pacjentom. Ma to głęboki sens gdy weźmiemy pod uwagę dostarczane w
nich wszystkie biodostępne składniki odżywcze, itd.
Zielone super pokarmy mogą pomóc w:
- zwiększeniu wytrzymałości i energii
- leczeniu wrzodów żołądka
- eliminacji nieświeżego oddechu
- zmniejszeniu fibromialgii
- zmniejszeniu neuralgii
- chorobach dziąseł
- kontroli cukrzycy
- obniżeniu poziomu złego cholesterolu i ciśnienia krwi
- zwalczaniu zapalenia stawów
- kontroli poziomu cukru we krwi (hipoglikemia)
- zmniejszeniu reumatyzmu
- stymulacji pamięci
- gojeniu się ran
- promocji zdrowej skóry, włosów i paznokci
- walce z anemią
- chorobach zwyrodnieniowych
- zapobieganiu depresji
- zmniejszeniu zespołu napięcia przed miesiączkowego (PMS)
- zmniejszeniu choroby popromiennej
Naturalne pokarmy zawierające wszystkie składniki niezbędne do życia
czyni je produktami spożywczymi o największym odżywczym potencjale
dostępnymi na rynku.
Zastrzeżenie:
Informacje zawarte w tym miejscu służą wyłącznie do celów
edukacyjnych i są przeznaczone wyłącznie w celu poszerzenia ogólnej
wiedzy. Informacje te nie są przeznaczone do diagnozowania,
zapobiegania bądź leczenia żadnego konkretnego stanu zdrowia i nie
są substytutem dla profesjonalnych porad medycznych. Nasze produkty
są powszechnie stosowane jako żywność i sprzedawane jako żywność.
Jako konsument, przyjmujesz pełną odpowiedzialność za ich
wykorzystanie. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut
zróżnicowanej i zbilansowanej diety i zdrowego stylu życia. Jeśli
jesteś chory/a lub w ciąży lub karmisz piersią lub stosujesz
jakiekolwiek leki, zawsze przed zastosowaniem zasięgnij porady
lekarza lub innego wykwalifikowanego pracownika służby zdrowia.
Staramy się weryfikować zawartość tej strony, ale nie ma gwarancji
lub udzielenia gwarancji co do dokładności tych informacji, a tym
samym nie ponosimy odpowiedzialności za jakiekolwiek błędy lub
pominięcia lub niewłaściwe wykorzystanie produktów.
UWAGA - kopiowanie oraz rozpowszechnianie opisów produktów, znaków
graficznych, wykresów i tabel zamieszczonych na stronach aukcji
firmy GYM & JUICE jest zabronione! Zgodnie z Ustawą z dnia 4 lutego
1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. Nr
90, poz. 631 z późn. zm.)