SPIRULINA
Spirulina aż w 60% składa się z białka – zawiera go więcej niż wieprzowina, wołowina czy ziarna soi. Jest też źródłem łatwo przyswajalnego żelaza, naturalnego jodu, potasu, selenu, cennych witamin, zwłaszcza z grupy B, makro- i mikroelementów oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych.
- wysokowartościowe białko z alg morskich
- uzupełnia niedobory żelaza
- wspomaga detoksykację organizmu
- stanowi doskonałe uzupełnienie diety
Jest jedynym niezwierzęcym pokarmem o znacznej zawartości wit. B12. Chlorofil i fitocyjanina, barwniki zawarte w tej zielononiebieskiej aldze, wspomagają procesy trawienne i metaboliczne oraz oczyszczają organizm człowieka.
Włączenie Spiruliny do codziennego jadłospisu zaleca się zwłaszcza osobom stosującym dietę redukcyjną oraz wszystkim potrzebującym wzmocnienia, oczyszczenia i zwiększenia wydolności organizmu. Można ją również stosować w dolegliwościach wynikających z niedoboru żelaza (anemia, zmęczenie).
Substancje aktywne:
Przetwór ze spiruliny (Spirulina maxima) o zawartości białka min. 60% objętości.
1 kapsułka zawiera:
450 mg spiruliny.
Sposób użycia:
3 razy dziennie po jednej lub dwie kapsułki do posiłku.
100 kapsułek