Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

SpiritFerm SUPERKLAR 24 - Do Klarowania Bimber

28-06-2015, 9:53
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 5.40 zł      Aktualna cena: 5.40 zł     
Użytkownik PrometSklep
numer aukcji: 5462738499
Miejscowość Turek
Kupiono sztuk: 12    Wyświetleń: 13   
Koniec: 28-06-2015 09:18:24
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Kontakt telefoniczny od poniedziałku do piątku 8.00 - 16.00

tel. 063 /[zasłonięte]289 26

fax 063 /[zasłonięte]289 26

e-mail: [zasłonięte]@promet.org.pl

Promet sp. jawna

ul.Kolska Szosa 33a

62-700 Turek

woj. wielkopolskie

Komentarz zawsze wystawiam jako drugi.

Prosimy o dokładne czytanie opisów aukcji, gdyż bez istotnych powodów nie odwołujemy ofert.

Poczta Polska wg opisu w aukcji

10,00 zł. - Przesyłka kurierska do 30kg

13,00 zł. - Przesyłka kurierska pobraniowa do 30kg

Wpłata na rachunek bankowy

BZ WBK

54 1090 [zasłonięte] 1[zasłonięte]2290001 [zasłonięte] 137397

 

 

Witamy na naszej aukcji.

 

SpiritFerm SUPERKLAR 24 - środek klarujący

jest bardzo silnym a jednocześnie neutralnym i w efekcie nie mającym wpływu na końcowy smak alkoholu środkiem do klarowania wina, piwa a także nastawów cukrowych.

Prezentowana aukcja przedstawia preparat, który po zakończonej fermentacji skutecznie wyklaruje każdy nastaw. Przykładem może być zwykła cukrówka, która po ustaniu fermentacji jest biała(mleczna). Zawiera ona szereg zanieczyszczeń, które w procesie destylacji mają ujemny wpływ na końcowy zapach i smak uzyskanego alkoholu. Stosując Turbo Klar 24h doprowadzimy w bardzo krótkim czasie( od 12 do 24h) do całkowitego wyklarowania nastawu.

SuperKlar 24h - zalecany do stosowania po zakończeniu fermentacji ze wszystkimi drożdżami typu TURBO (Coobra, Alcotec, T3, Vodka Star).

 

Jedno opakowanie bezproblemowo wyklaruje 25 litrów wina, piwa lub pospolitej cukrówki.

Instrukcja obsługi:

W momencie gdy fermentacja ustanie nastaw należy zlać (odciągnąć) znad osadu. Następnie należy wycisnąć saszetkę oznaczoną literą "A". Intensywnie mieszamy odciągnięty nastaw przez ok. 5 minut doprowadzając w ten sposób do odgazowania nastawu z CO2. Całość pozostawiamy na ok. 1-2h po czym wyciskamy zawartość saszetki "B".Bardzo delikatnie mieszamy starając się nie naruszać powstałego już osadu. Tak przygotowany nastaw pozostawiamy tylko do wyklarowania. Najlepszy rezultat czyli szybkość i jakość klarowania uzyskamy gdy nastaw stoi w chłodnym pomieszczeniu . Czas klarowania może skrócić się nawet do 12h.W ciepłym pomieszczeniu całkowite wyklarowanie nastąpi do 24 h .

Po wyklarowaniu cukrówka robi się przeźroczysta i gotowa do dalszego użycia(gotowania)

Opakowanie turbo klaru zawiera dwie saszetki z płynną zawartością, które wystarczą do wyklarowania 25 l wina , piwa lub cukrówki. Przy większej pojemności należy zwiększyć ilość opakowań środka do klarowania: przykładowo na 100l wina , piwa lub cukrówki należy użyć 4 opakowania. Otrzymamy w ten sposób idealnie wyklarowany nastaw pozbawiony najmniejszych zanieczyszczeń.

 


 

Do każdego zakupionego przedmiotu dołączamy paragon

lub na życzenie FAKTURĘ VAT.

 

 

Przedmioty wysyłamy za pośrednictwem Poczty Polskiej lub Kuriera.

10,00 zł - przesyłka kurierska - przedpłata.

(możliwość łączenia w przesyłce przedmiotów z innych aukcji do 30 kg)

 

 

 

 

 

 

 

Możliwy odbiór osobisty z NASZEGO MAGAZYNU.

 

Promet spółka jawna

ul.Kolska Szosa 33a

62-700 Turek

tel. 063/[zasłonięte]28926

 

 

Masz PYTANIA ??? DZWOŃ !!! PISZ !!!