Speck
Speck to włoski boczek idealny do sadzonych jajek ale także do różnego rodzaju makaronów. Pomimo tego, iż speck to nazwa niemiecka to niemiecki produkt wiele różni się od włoskiego. Ten pierwszy to w zasadzie smalec (odpowiednik smalcu we Włoszech). Włoski speck ma pewne cechy wędzonego boczku. Pochodzi z regionu Alto Adige. Mięso przyprawione jest solą, pieprzem, liściem laurowym i owocami jałowca, po czym pozostawia się je na około miesiąc. Speck jest następnie wędzony przy użyciu drewna bukowego oraz popiołu przez dziesięć dni.
Skład: udziec wieprzowy, sól, przyprawy, naturalny aromat, glukoza, sacharoza, przeciwutleniacz: askorbinian potasu, konserwant: azotan sodu.
Waga : 100 g, cena za kilogram 69,90 zł.
PRODUKT ZAPAKOWANY PRÓŻNIOWO
Speck (100 g ) jest pokrojony w cienkie plastry i zapakowany próżniowo.
Proponujemy produkty przeznaczone na rynek włoski, sprowadzane bezpośrednio do Polski przez Toscana s.c.
Produkty oferowane na naszych aukcjach znajdują idealne zastosowanie w wielu oryginalnych, włoskich przepisach kulinarnych.
Proponujemy państwu możliwość zastąpienia artykułów oferowanych przez sklepy sieciowe jako włoskie, a w rzeczywistości produkowane w Niemczech lub innych krajach, na 100% 'prodotto italiano' co pozwoli państwu na nowe doznania kulinarne, szacunek oraz zazdrość waszych gości.
Tylko w sklepie Wino Toskanii cała gama produktów delikatesowych z Włoch, od wina poprzez oliwy, wędliny, sery, makarony... aż po dolce (słodkie przysmaki). Wszystko świeże i prosto z Italii.