Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Specjały kuchni polskiej POLECAMY, przepisy

24-01-2012, 6:58
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 19.70 zł     
Użytkownik rokojo
numer aukcji: 2007812921
Miejscowość Rzeszów
Wyświetleń: 8   
Koniec: 18-01-2012 15:22:24

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

SPECJAŁY KUCHNI POLSKIEJ

Jakość naszych posiłków zależy dziś od naszych umiejętności kulinarnych. Żeby uniknąć krytycznych uwag, należy gotować smacznie, pożywnie, oszczędnie i zdrowo. Kiedy ktoś posiada jeszcze umiejętność, podawania, przyozdabiania stołu i potraw, to przygotowywane specjały smakują wyśmienicie.

W książce są potrawy tańsze i droższe, mniej i bardziej wykwintne, lecz zawsze typowe dla kuchni polskiej, spożywane od pokoleń, z których każde wnosi coś nowego. Dlatego mamy przeróżne barszcze, od wigilijnych po ukraiński, zupy ze świeżych rydzów, zacierki ze słoniną. Z ryb, szczupak po polsku z sosem chrzanowym, sandacz duszony na winie, czy lin z kwaśną kapustą. Z potraw mącznych, racuchy, pierogi, kulebiaki z kapustą i grzybami, małdrzyki krakowskie czy pyzy wielkopolskie. Do tego przeróżne sosy, choćby tatarski, jarzyny, jak na przykład jarmuż z boczkiem lub z kiełbasą, potrawy z jaj, z kaszy i różnego rodzaju ciasta, wypieki czy desery. Jest w tej książce też trochę przepisów okolicznościowych, na Wigilię czy Wielkanoc.

Rok wydania: 2009
Format: 12,5 x 19,5
Ilość stron: 224
ISBN:[zasłonięte]978-8313-017-0
Oprawa: miękka, kolorowa

Moje aukcje