Liofilizowana mielona wołowina w ziołowym sosie Bolognaise z makaronem spaghetti. Wartość kaloryczna jednej porcji 716 kcal.
Spaghetti Bolognaise. Puszka 650 gram netto. Wartość kaloryczna jednej porcji 716 kcal.
Zawiera średnio 5 porcji po 142 gramy.
Wymiar puszki: średnica 15,5 cm, wysokość 16,2 cm.
Instrukcja przygotowania:
Aby przygotować pojedynczą porcję:
Otwórz puszkę i wymieszaj zawartość. Odsyp 142 gram suchego produktu do naczynia. Zalej 300 ml wrzątku. Przykryj, odczekaj 8 – 9 minut. Wymieszaj ponownie i podawaj.
Aby przygotować całą zawartość puszki jednocześnie:
Wyjmij i wyrzuć trzy torebki z pochłaniaczem tlenu (wykonane z bezpiecznych, nietoksycznych materiałów, nie nadają się do spożycia, odpowiadają za świeżość produktu). Wlej 1380 ml wrzątku do puszki. Przykryj, odczekaj 8 – 9 minut. Pomieszaj i podawaj.
Skład: mielona wołowina w ziołowym sosie Bolognaise z makaronem spaghetti. Konserwowe pomidory (pomidory, sok pomidorowy, kwas cytrynowy), spaghetti z mąki pszennej (19%), mielone mięso wołowe (17%), cebula, przecier pomidorowy, olej roślinny, sól, czosnek, mieszanka ziół (oregano, cząber, bazylia, tymianek, rozmaryn, majeranek). Zawiera: gluten z pszenicy.
Termin przydatności do spożycia: 25 lat od daty produkcji, przy przechowywaniu zgodnym z zaleceniami. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, unikać dłuższego przechowywania powyżej temperatury 22 C. Nie nakłuwać puszki. Przy prawidłowym przechowywaniu Mountain House gwarantuje zachowanie jakości, wartości odżywczych oraz smakowych przez cały okres przydatności do spożycia. Otworzyć tuż przed spożyciem. Zużyć natychmiast po otwarciu. Użycie dołączonej plastikowej pokrywki przedłuża czas przydatności otwartego produktu do tygodnia. Opakowanie sprzedawane według wagi, nie objętości – mogą się przydarzać wahania w zależności od warunków przewozu, składowania oraz różnej gęstości użytych produktów.
Typowe wartości:
|
Dla 100 gram suchego produktu
|
Dla przygotowanej porcji
|
Energia (kcal)
|
2210 kJ
504 kcal
|
2996 kJ
716 kcal
|
Białko (g)
|
28,0 g
|
39,8 g
|
Węglowodany (g)
|
35,4 g
|
50,2 g
|
W tym cukry (g)
|
13,0 g
|
18,5 g
|
Tłuszcz (g)
|
26,4 g
|
37,5 g
|
W tym nasycone (g)
|
6,9 g
|
9,8 g
|
Błonnik (g)
|
6,5 g
|
9,2 g
|
Sód (mg)
|
0,4 g
|
0,6 g
|
Producent:
European Freeze Dry Ltd.
45 Roman Way, Preston, PR2 5BD,
United Kingdom.
Tel. +44 1772 [zasłonięte]441
Mountain House – marka z Wielkiej Brytanii, produkująca żywność liofilizowaną. Powstała w roku 1964 i obecnie jest światowym liderem w tym segmencie. Liofilizaty są produkowane w Anglii i Danii. Mountain House liofilizuje gotowe dania, zamiast je przygotowywać z osobno zamrożonych produktów. W wyniku tego otrzymuje się posiłek o smaku wyróżniającym te dania z oferty liofilizatów dostępnych na rynku.
Długi okres przydatności do spożycia (do pięciu lat) wynika z zastosowania unikalnej technologii usuwającej tlen z zapakowanej już paczki. Dzięki tej technologii nie jest potrzebne użycie konserwantów. Dania liofilizowane Mountain House cechują się wysoką kalorycznością w odniesieniu do suchej masy. Do wyboru są dania w wersji pojedynczej oraz powiększone, mogące służyć dwóm osobom, bądź jednej, obdarzonej sporym apetytem.
Dostępny jest szeroki wybór produktów, mięsnych, rybnych, drobiowych, wegetariańskich, bezglutenowych, odpowiednich dla diety muzułmańskiej, dania główne, desery oraz śniadania.