Makaron spaghetti BIO IG19
według receptury Michela Montignaca
4 x 500g
Odkryj makaron, który pomaga schudnąć.
Makarony, a zwłaszcza spaghetti, są jednym z najbardziej znanych i popularnych produktów spożywczych.
Ulubione przez smakoszy oraz wszystkich, którzy po prostu lubią jeść.
Niestety ich IG (indeks glikemiczny) jest wysoki (50-55), dlatego mogą być przyczyną wzrostu masy ciała.
Makarony razowe mają niższy wskaźnik IG, ale ich smak nie odpowiada wielu miłośnikom makaronów. Wartość IG dla makaronu razowego ugotowanego al dente wynosi 40.
Spaghetti Montignac ma prawie 3 razy mniejszy IG!
Wspaniały prezent dla Ciebie i Twojej talii !
Zalety makaronu Spaghetti Montignac IG 19:
-
jest ulubiony również przez dzieci, które nie zawsze lubią jeść ciemne, razowe makarony;
-
posiada wysoką zawartość błonnika: 100 g spaghetti Montignac zawiera 10g błonnika. To jest 2 do 3 razy więcej niż tradycyjny makaron;
-
błonnik o właściwościach prebiotycznych pomaga:
- obniżyć poziom cholesterolu,
- zwiększa absorpcję minerałów (wapna i magnezu),
- wspomaga proces trawienia,
- obniża poziom cukru we krwi
-
produkowany metodami ekologicznymi zachowuje więcej witamin i minerałów!
Łatwy do przygotowania: gotujemy tylko 5-6 min. by uzyskać efekt al'dente.
Ze względu na niski IG makaron może być spożywany razem z tłuszczami, oliwą i parmezanem.
Skład: semolina z pszenicy durum*, proszek z agawy*, siemię lniane*.
* produkt rolnictwa ekologicznego
Zawiera gluten.
Waga: 3 kg (6x500g) (netto)
Najlepiej spożyć do: 15.04.2017
Indeks Glikemiczny = 19
Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna |
379kcal
/1608kJ
|
Tłuszcz
w tym tłuszcze nasycone
|
1,5g
0,21g
|
Węglowodany
w tym cukry
|
80,2g
13,7g
|
Białko |
11,1g |
Sól |
0,0038g |
Błonnik |
10,6g |
ZAPRASZAMY NA POZOSTAŁE AUKCJE |
|