Gęsty orientalny sos, dip Teriyaki - sprowadzony na prośbę Klientów - SushiSam Sos Teriyaki to doskonały dip do mięs, ryb i warzyw, lekko słodkawy, podawany w sushi barach, jest przepyszny. Otrzymywany przez połączenie pomidorów, soi, octu ryżowego, cukru i specjalnych przypraw.
Sos posiada interesujący, smak i wspaniale podkreśla walory smakowe mięs, ryb, warzyw i innych potraw.
Jest również bardzo znany inny sos Teriyaki firmy Yamasa, zaprawa do marynowania.
Wystarczy umieścić w nim wybrane składniki na ok. 1-2 godz. przed rozpoczęciem smażenia, pieczenia lub grillowania. Można też natrzeć nim dokładnie mięso, które następnie trzeba włożyć do lodówki na kilka godzin, długość marynowania ustalamy w zależności od upodobań. Marynata Teriyaki nada potrawom harmonijny smak i niespotykaną orientalną nutę oraz piękną barwę.
Marynata Teriyaki jest głównym składnikiem najpopularniejszego dania japońskiego w Polsce „Chicken Teryaki”.
Marynata Teriyaki japońskiej firmy Yamasa dostępna na naszych aukcjach.
Skład:
woda, soja 30%, sól, ocet ryżowy, cukier, glutamat, mąka, czosnek, puree pomidorowe.
Producent: Lee Kum Kee, 1888
Termin przydatności: 28.08.2012
Zawartość netto: 165 ml
Waga do wysyłki: 600 g.
Pozdrawiamy
SushiSam