Sos Teriyaki HB szybka, łatwa i pyszna marynata 250 ml – SUSHI SAM
Sos Teriyaki to doskonała marynata do mięs, ryb i warzyw. Otrzymuje się ją poprzez połączenie naturalnie warzonego sosu sojowego z winem, niewielką ilością cukru i specjalnymi przyprawami.
Sos posiada interesujący smak i aromat oraz wspaniale podkreśla walory smakowe mięs, ryb i warzyw. Sos Teriyaki to gotowa zaprawa do marynowania, wystarczy umieścić w nim wybrane pokrojone składniki na 15 minut a większe kawałki na ok. 1-2 godz. przed rozpoczęciem smażenia, pieczenia lub grillowania. Można też natrzeć nim dokładnie mięso, które następnie trzeba włożyć do lodówki na kilka godzin, długość marynowania ustalamy w zależności od upodobań. Pod koniec pieczenia smarujemy mięso robiąc glazurę Teriyaki. Stosowany bywa jak dip do potraw. Marynata Teriyaki nada potrawom harmonijny smak i niespotykaną orientalną nutę oraz piękną barwę.
Z udziałem sosu Teriyaki przygotowuje się bardzo popularną japońską potrawę „Chicken Teryaki”.
Skład: woda, sos sojowy (woda, soja, pszenica, sól, cukier, wzmacniacz smaku E621, konserwant E211), cukier, ocet, sól, aromat, barwnik E150c, wzmacniacze smaku E631, E627, konserwant E211.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Termin przydatności: 28.02.2014
Zawartość netto: 250 ml
Waga do wysyłki: 750
Pozdrawiamy
SushiSam