Gęsty orientalny sos, dip Teriyaki - SushiSam Sos Teriyaki to doskonały dip do mięs, ryb i warzyw, lekko słodkawy, podawany w sushi barach, jest przepyszny. Otrzymywany przez połączenie pomidorów, soi, octu ryżowego, cukru i specjalnych przypraw.
Sos posiada interesujący, smak i wspaniale podkreśla walory smakowe mięs, ryb, warzyw i innych potraw.
Jest również bardzo znany inny sos Teriyaki firmy Yamasa, zaprawa do marynowania.
Wystarczy umieścić w nim wybrane składniki na ok. 1-2 godz. przed rozpoczęciem smażenia, pieczenia lub grillowania. Można też natrzeć nim dokładnie mięso, które następnie trzeba włożyć do lodówki na kilka godzin, długość marynowania ustalamy w zależności od upodobań. Marynata Teriyaki nada potrawom harmonijny smak i niespotykaną orientalną nutę oraz piękną barwę.
Marynata Teriyaki jest głównym składnikiem najpopularniejszego dania japońskiego w Polsce „Chicken Teryaki”.
Marynata Teriyaki japońskiej firmy Yamasa i innych firm dostępna na naszych aukcjach.
Skład:
cukier brązowy, sos sojowy, wino ryżowe, woda, modyfikowana skrobia z tapioki, sól, ocet, barwnik, imbir.
Producent: Asian Home Gourment
Termin przydatności: 20.02.2014
Zawartość netto: 200 ml
Waga do wysyłki: 550 g.
/>
Pozdrawiamy
SushiSam