Japoński oryginalny sos sojowy YAMASA 1000 ml SushiSam
Najwyższej, jakości sos sojowy, doskonały do sushi i wielu innych potraw. Sos Yamasa produkowany jest od 1645 roku w Choshi, Chiba według starej pilnie strzeżonej receptury, która jest tajemnicą firmy. Sos Yamasa to wspaniały składnik podnoszący smak potraw: duszonych, smażonych i gotowanych. Stosuje się do zup, sałat, sosów, marynat i dipów oraz jako dodatek stosowany bezpośrednio na stole. Świetnie komponuje się z mięsem, rybami i warzywami. Jest niezastąpiony przy przygotowaniu szerokiej gamy potraw w kuchniach całego świata nie tylko daleko wschodnich. Produkowany wyłącznie z naturalnych składników, dokładnie selekcjonowanych ziaren soi, pszenicy oraz wody i soli. Nie dodaje się żadnych konserwantów. Sos produkowany w Japonii jest delikatniejszy, mniej słony i wykwintny w porównaniu z produkowanymi w innych krajach.
Zastosowanie:
- podstawowy sos sojowy do sushi.
- marynata i przyprawa do ryb, mięs, warzyw i zup.
- alternatywa soli
Skład: woda, ziarna soi, mąka pszenna, sól
Pochodzenie: Japonia
Termin przydatności: 06.03.2014
Zawartość netto: 1000 ml
Waga z opakowaniem: 1300 g.
Pozdrawiamy
SushiSam