Klasyczny, naturalnie warzony sos sojowy produkowany w tradycyjny sposób z czterech składników: soi, pszenicy, wody i soli.
Wygląd i smak: Sos sojowy ma delikatny, korzenny aromat i smakuje wyśmienicie z każdym rodzajem żywności.
Wyróżniającą cechą sosu jest jego przejrzysty czerwonawo-brązowy kolor i wyjątkowy smak.
Nie zawiera sztucznych barwników, aromatów, konserwantów i polepszaczy smaku.
Zakup i przechowywanie: Smak sosu sojowego powoli wietrzeje, po otwarciu powinien być przechowywany w lodówce.
Zastosowania kulinarne: Sos sojowy to najważniejszy składnik wykorzystywany w kuchni japońskiej i stosuje się go zwykle jako przyprawę.
Do niektórych dań dodajemy zaledwie kroplę sosu sojowego, technika ta nazywa się kukushi-aji (ukryty smak). Potrawa po dodaniu odrobiny sosu sojowego zyskuje dodatkową „głębię smaku”, a sam sos nie będzie wyczuwalny.
Sos sojowy stanowi również naturalny środek neutralizujący zapach ryb i mięsa oraz wspaniałą bazę dla sałatkowych dressingów i sosów takich jak teriyaki. Stosuje się go również jako marynatę oraz sos do maczania surowych ryb i sushi.
Data ważności: 19.05.2013
Waga do wysyłki: 660 g
KOSZTY PRZESYŁKI:
Przesyłki realizujemy za pośrednictwem Poczty Polskiej lub firmy kurierskiej K-EX. Poniżej znajdą Państwo szczegółowe zestawienie kosztów przesyłek:
Sposób Dostawy |
Waga przesyłki |
Sposób płatności |
Przelew |
Pobranie |
Kurier K-EX |
do 30 kg |
17,50 zł |
22,50 zł |
Poczta Polska |
do 1 kg |
9,50 zł |
12,50 zł |
1 - 2 kg |
11,00 zł |
14,00 zł |
2 - 5 kg |
13,00 zł |
16,00 zł |
5 - 10 kg |
18,00 zł |
22,50 zł |
10 - 15 kg |
21,00 zł |
27,00 zł |
Poczta Polska (priorytet) |
do 1 kg |
11,00 zł |
15,50 zł |
1 - 2 kg |
13,00 zł |
17,00 zł |
2 - 5 kg |
14,50 zł |
19,00 zł |
5 - 10 kg |
20,50 zł |
26,00 zł |
10 - 15 kg |
25,00 zł |
30,00 zł |