Sos Tamari dzięki wyższej zawartosci białek i bardziej skoncentrowanemu smakowi, doskonale nadaje się do dłuższego gotowania.
Sprawia, iż pozostałe składniki dania stają się delikatniejsze w smaku.
Tradycyjnie Tamari stosowany jest do uwydatniania smaku duszonych mięs , zup, makaronów, smażonych warzyw, dressingów, marynat.
Doskonały w połączeniu z octem lub winem ryżowym, imbirem, czosnkiem, musztardą i pieprzem.
Skład:
Woda, soja, sól morska, koji
*produkt pochodzący z upraw ekologicznych
Wartość odżywcza w 100 g:
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA - 291 kJ (70 kcal)
BIAŁKO - 12,1
WĘGLOWODANY - 5,3
TŁUSZCZ - 0,01
Certyfikaty *BIO
Producent: LIMA Belgia
*****************************************************************
BIO PLANET
"Weź zdrowie w swoje ręce!"
XXI wiek to czas wzrostu skażenia środowiska naturalnego.
Konwencjonalne artykuły spożywcze zawierają obecnie ogromne ilości konserwantów,
sztucznych barwników, środków ochrony roślin, czy nawozów.
Dbając o Twoje zdrowie i życie, postanowiliśmy to zmienić!
Kryteria jakości
Bio Planet stosuje trójstopniową procedurę sprawdzania jakości produktów, która wykracza poza obligatoryjne badania sanitarne obowiązujące producentów w Europie. Dodatkowym kryterium są testy na zawartość pestycydów i środków ochrony roślin, które
klasyfikują produkt jako ekologiczny, a także niezależne badania w wybranych przez Bio Planet nowoczesnych laboratoriach, ostatecznie potwierdzające jakość żywności.
Certyfikaty
Produkty w ofercie Bio Planet certyfikowane są przez polską jednostkę certyfikującą AgroBioTest.
Posiadają również dodatkowy, niezależny certyfikat niemiecki Bio Siegel, potwierdzający zgodność z unijnymi normami ekologicznymi według rozporządzenia EWG 2092/91.
Naturalne źródła surowców
Bio Planet sprowadza eko surowce wyłącznie z rejonów ich naturalnego występowania.
Syrop klonowy Bio Planet pochodzi z Kanady, suszone owoce z Turcji, oliwki z Hiszpanii , a syrop z agawy z Meksyku.
Dbałość o jakość czerpaną wprost ze źródeł sprawia, że produkty Bio Planet mają zawsze oryginalny, czysty skład i smak.
V:8
*************************************************************************************************************************