Sos Tamari 500ml LIMA Bio
Sos Tamari dzięki wyższej zawartości białek i bardziej skoncentrowanemu smakowi, doskonale nadaje się do dłuższego gotowania. Sprawia, iż pozostałe składniki dania stają się delikatniejsze w smaku. Tradycyjne Tamari stosowany jest do uwydatniania smaku duszonych mięs , zup, makaronów, smażonych warzyw, dressingów, marynat. Doskonały w połączeniu z octem lub winem ryżowym, imbirem, czosnkiem, musztardą i pieprzem.
Warto wybrać prawdziwy sos sojowy. Bardzo często tanie sosy sojowe to sosy syntetyczne otrzymywane za pomocą hydrolizy. Powstają w kilka dni zamiast miesięcy – stąd ich niska cena. Można w nich znaleźć zamiast soi – ekstrakt z soi, zamiast ziaren pszenicy - mąkę pszenną i wiele innych składników. Zmieniają one właściwości, smak i charakterystyczny intensywny aromat typowy dla wartościowego sosu sojowego.
Skład: Woda, soja, sól morska, Koji(grzyb Aspergillus Oryzae).
*produkt pochodzący z upraw ekologicznych
Kraj pochodzenia: Belgia
Wartość odżywcza w 100 g:WARTOŚĆ ENERGETYCZNA - 277 kJ (66 kcal)BIAŁKO - 10,3WĘGLOWODANY - 5,8TŁUSZCZ - 0,2
Dodatkowe zdjęcia produktu: