SOS SOJOWY KIKKOMAN
Naturalnie warzone sosy sojowe Kikkoman były produkowane przez wieki
według tradycyjnej receptury. Ta wszechstronna przyprawa doskonale
nadaje się do niemal każdego rodzaju żywności. Może być używany w celu
wzmocnienia smaku zup i sałatek, jako dip do warzyw lub do
marynowania.
Niezastąpiony jako dodatek do Sushi. Naturalnie warzone sosy sojowe
Kikkoman są niezbędne w każdej kuchni.
Oryginalny sos sojowy naturalnie warzony może być stosowany jako
przyprawa w kuchni lub na stole. Wykonany jest w tradycyjnym procesie
warzenia z naturalnych czterech składników: z soi, pszenicy, wody i soli.
Bez dodatku syntetycznych barwników i aromatów.
Sos sojowy Kikkoman ma smakowity aromat i delikatny, niepowtarzalny
smak co pozwala na łatwe wkomponowanie go w potrawy każdej kuchni, zarówno europejskiej,
jak i orientalnej. Może być stosowany w przepisach, które wymagają jasnego lub ciemnego sosu
sojowego.
Cechą charakterystyczną jest jego przejrzysty czerwonawo-brązowy kolor i wyjątkowy smak.
Może być stosowany w przepisach, które wymagają jasnego lub ciemnego sosu sojowego.
Cechą charakterystyczną jest jego przejrzysty czerwonawo-brązowy kolor i wyjątkowy smak.
Sos sojowy naturalny wg naukowców to
samo zdrowie, oczywiście w rozsądnych ilościach. Singapurscy naukowcy
zbadali, że przeciwutleniacze zawarte w soi sfermentowanej, są niemalże
dziesięciokrotnie mocniejsze od podobnych substancji zawartych np. w winie
oraz stu pięćdziesięciokrotnie skuteczniejsze od działania witaminy C.
.
Przeciwutleniacze są bardzo ważne dla naszego organizmu. Zwalczają
efekt działania "wolnych rodników", które uszkadzają komórki w naszym
ciele i odpowiadają za procesy starzenia się, a także za różne choroby.